Reklama

freeSAT informuje nových zákazníkov o postupnom prechode na štandard MPEG-4

Prechod na vysielanie zo štandardu MPEG-2 na MPEG-4 neplánuje do budúcna len satelitná platforma Skylink, ale aj konkurenčný freeSAT. Luxemburský operátor o tom už začal informovať všetkých nových zákazníkov, ktorí si objednajú iba samostatnú dekódovaciu kartu bez dodávaného prijímača. Ku každej smartkarte freeSAT Irdeto ICE je distribuovaná automaticky aj odnímateľná nálepka, ktorá zákazníkov upozorňuje aby si skontrolovali kompatibilitu svojho satelitného prijímača so štandardnom HD/MPEG-4.
Pokračovanie nižšie:


V prípade, ak zákazníci vlastnia ešte starší SD prijímač, nebudú môcť sledovať už všetky programy z ponuky. Z SD programov, ktoré má v ponuke freeSAT, vysielajú už v kompresnom formáte MPEG-4: Senzi, TV LUX, Šlágr TV, Fashion TV, Bloomberg či CNBC. Tieto programy tak zo starším prijímačom zákazníci sledovať už nemôžu a postupne majú pribúdať ďalšie.

Novým zákazníkom, ktorí si objednajú službu aj s dodávaným prijímačom, už poskytuje operátor satelitný HD prijímač. Títo zákazníci sú tak na prechod z MPEG-2 na MPEG-4 pripravení. Postupne by tiež mala začať aj výmena starších boxov za nové aj súčasným zákazníkom.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Som zvedavý,ako dopadne ponuka freesat ročnej/light karty.Momentálne sa v tomto balíku nešíri ani jeden HD program.

Komentáre už nie sú povolené.