Reklama

AVIS spustil nový miestny DVB-T vysielač v Rimavskej Sobote, poznáme podrobnosti

Televízne programy prostredníctvom miestneho DVB-T vysielača si môžu naladiť už aj obyvatelia Rimavskej Soboty a okolia. Telekomunikačný operátor AVIS spustil v blízkosti tohto okresného mesta na strednom Slovensku svoj nový DVB-T vysielač. Ten je podľa platného povolenia umiestnený v oblasti Kurinec a vysiela vo vertikálnej polarizácii na 25. kanáli (506 MHz) s výkonom 0,5 kW.
Pokračovanie nižšie:


Podľa informácií, ktoré nám poskytol Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ), je vysielač umiestnený v nadmorskej výške 209 m.n.m. Výška stredu ant. systému nad terénom je 30 m. Hlavný smer žiarenia v stupňoch: 10. Povolenie je platné do 28.2.2017.

Multiplex aktuálne šíri štyri televízne programy Šlágr TV, TV Noe, TV Hronka a IN TV, ako aj prázdnu pozíciu programu Locall TV. Všetky vysielajú nekódovane (FTA) a v kompresnom formáte MPEG-2.

TIP: AVIS získal nové povolenia na miestne DVB-T multiplexy. Pozrite sa, v akých mestách

AVIS pokračuje v rozširovaní miestnych vysielačov po celom Slovensku. Tento rok to určite nebude posledný miestny DVB-T vysielač, ktorý plánuje operátor spustiť. V pláne je tiež aj testovacie vysielanie digitálneho rozhlasu T-DAB+ vo VHF pásme.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ladislav – predpokladáme že behom jedného až dvoch mesiacov. Žiaľ nezáleží to od nás.

    Slavinder – Máte problém s prímom Michalovského vysielača? Kde sa nachádzate?

  2. Trebišov je zbytočne spúšťať , mesto nedá ani cent na vlastnú propagáciu , pozrí ako iné mestá financujú vysielanie.

  3. V Piešťanoch vysiela z Avisu TV Karpaty. Keď ju naladím, zmizne mi Spartak TV HD z Trnavy. Keď naladím Spartak TV HD tak mi zasa zmizne TV Karpaty. Neviete prečo?

  4. Na dab maju povolenie len do konca roka. Sa im ani neoplati spustit.

  5. Maroš, k tomu by sa mal vyjadtit nick „skratek“. Alebo sa ani nemusí vyjadrovať. Stačí ak na všetkých vysielačoch nastaví správne ONID,TSID a N_ID tak, ako to má uvedené v povoleniach. Jednotné SID a nejaké CID by bol už bonus navyše.

  6. V okolí Trebišova ide pekne 48 z Michaloviec zo Stráňan z bloku V1.

  7. Zdravim mal by avis zaujem aj o taku lokalitu ako je Snina?

Komentáre už nie sú povolené.