Reklama

ARTE odvysiela v spolupráci so SES balet z viedenskej opery naživo v Ultra HD

Satelitný operátor SES, dnes oznámil, že bude v spolupráci s European Culture Channel ARTE vysielať baletné vystúpenie Le Corsaire naživo v Ultra HD rozlíšení z Viedenskej štátnej opery zo satelitu Astra na orbitálnej pozícii 19,2°E. Priamy prenos v Ultra HD začne v sobotu 2. apríla o 19:00.
Pokračovanie nižšie:


Balet Korzár sa bude vysielať free-to-air (FTA) na kanále UHD1 by Astra/HD+. Tento Ultra HD demo kanál satelitného operátora SES ASTRA a nemeckej satelitnej platformy HD+ bol spustený v septembri 2015. Program bude možné prijímať na Ultra HD obrazovkách vybavených DVB-S2 satelitnými prijímačmi s HEVC dekodérmi. SES Platform Services, dcérska spoločnosť SES, zaistí živé kódovanie obrazu a jeho uplink na satelit.

Vysielanie v Ultra HD je stále viac relevantné pre televíznych vysielateľov a sme radi, že nás ARTE oslovilo so živým vysielaním baletu Korzár v Ultra HD,“ povedal Ferdinand Kayser, obchodný riaditeľ SES. „Skupina SES je ideálnym poskytovateľom Ultra HD riešení pre vysielateľov, pretože môžeme poskytovať prémiové satelitné kapacity, tak aj komplexné riešenia Ultra HD od zachytenia, spracovania, zakódovania až po uplink, systémy podmieneného prístupu a prehrávania.

Ultra vysoké rozlíšenie podtrhuje dôraz na vizuálnu stránku baletu. Scény, pohyby tanečníkov a ich kostýmy tak vyzerajú veľmi živo z každého uhla. S týmto pilotným projektom ARTE zdôrazňuje svoju pozíciu inovatívneho vysielateľa dodávaním programov v najvyššej kvalite širokej verejnosti,“ povedal Alain Le Diberder, programový riaditeľ ARTE.

Technické parametre pre príjem UHD1 by Astra/HD+:
Družica: ASTRA 1L (19,2°E)
Frekvencia: 10 994 MHz
Polarizácia: Horizontálna
SR: 22 000
FEC: 5/6
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Pilots: ON
Názov: UHD1 by ASTRA / HD+
Provider: SES ASTRA

Mohlo by vás ešte zaujímať