Reklama

TV Nova oslavuje 22. narodeniny, vysielanie spustila 4. februára 1994

Vo štvrtok 4. februára je to práve 22 rokov, kedy českí diváci prvýkrát oficiálne naladili vysielanie komerčnej TV Nova s radom pôvodných a akvizičných programov. Pri tejto príležitosti budú mať diváci a priaznivci TV Nova možnosť osláviť narodeniny svojej obľúbenej stanice už 13. februára, kedy sa pre nich otvoria brány barrandovského areálu.
Pokračovanie nižšie:


Presne 4. februára 1994 o 19:00 odštartoval priamy prenos z Národného múzea vysielanie prvej českej komerčnej televízie, ktorej názov bol vybraný zo zaslaných návrhov od tisícky divákov. Už od začiatku merania sledovanosti v roku 1997 si TV Nova drží pozíciu najsledovanejšej stanice na českom trhu.

Za celú dobu svojej existencie priniesla Nova cez 150 tisíc hodín vysielania, tisíce hodín spravodajstva a publicistiky a desiatky tisíc hodín filmov, seriálov a zábavných programov. Aby svojim divákom mohla ponúkať čo najpestrejšiu programovú ponuku, rozšírila sa v priebehu rokov hneď o ďalších sedem sesterských staníc a s niektorými z nich, stanicami NOVA Sport 1 a 2 a medzinárodnou stanicou NOVA International, expandovala aj na Slovensko.

Narodeninová oslava je naplánovaná na 13. februára 2016 o 9:00 kedy sa v rámci akcie Deň s Novou otvoria brány barrandovského areálu všetkým fanúšikom televízie Nova. Pripravený je bohatý program v podobe koncertu kapely Maxim Turbulenc, speváka Pavla Callty, speváčky Misty, súťaže ako aj autogramiáda.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. uf,to je už 22 rokov……vymývania mozgov a debilizácie obyvateľstva

  2. Treba ešte dodať,že šéfom bol televízny mág-Vladimír Železný,ktorý stál aj pri zrode druhej Novy a štarte JOJ na Slovensku.

Komentáre už nie sú povolené.