Reklama

Skylink: Doma a Dajto už len v HD kvalite, od marca 2016

Slovenská komerčná televízia Markíza sa rozhodla ukončiť satelitné vysielanie programov Doma a Dajto z družice Astra 3B (23,5°E) v štandardnom rozlíšení (SD) k 29. 2. 2016. Informoval dnes o tom prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group.

Zákazníci operátora Skylink, ktorí vlastnia satelitné HD prijímače budú môcť oba programy prijímať aj naďalej vo vysokom rozlíšení (HD) z nižšie uvedených parametrov.
Pokračovanie nižšie:


Odpojenie kanálov Doma a Dajto v SD kvalite sa dotkne hlavne majiteľov starších satelitných prijímačov bez podpory HD vysielania, ktorí už tieto programy ďalej prijímať nebudú môcť. Pre ich ďalšie sledovanie si budú musieť zakúpiť nový satelitný prijímač s podporou príjmu HD, prípadne už Ultra HD (4k), vysielania. Súčasnú dekódovaciu kartu Skylink meniť nemusia.

Skupina Markíza nebude jediným vysielateľom, ktorý plánuje odpojenie program v SD kvalite na družici Astra 3B (23,5°E). K podobnému kroku pristúpi aj Česká televízia či RTVS, ako aj ďalšie české a slovenské komerčné televízie.

Technické parametre pre príjem Doma HD:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 109 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Áno

Technické parametre pre príjem Dajto HD:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 876 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: Áno

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ono by to bolo v poriadku ak by upravili u HD programov FEC. Aby sa nestavalo, ze pri zhorseni pocasia sucasne HD programy vypadavaju a SD ktore islo uz nebude. Nemecke programy HD funguju pri akomkolvek pocasi (parabola 85 ofset).Skylink ma problemy uz pri mierne zhorsenom pocasi. Aj ked ceske HD programy su este pozeratelne slovenske uz nie. Pri dobrom pocasi mam v PP uroven sigmalu 99% a kvalitu 95% na prijmaci Topfield 7700hsci. Pocas husteho snezenia respektive dazda je to nepozeratelne. Zahranicne problem nemaju.

  2. FEC jako FEC, nepálska DTH platforma používa FEC 1/2 🙂

  3. Záleži aj na uplinku. Ak sa signál z BA nedostane na družicu nepomôže ti ani zmena FEC. Ak je búrka v BA u teba to môže vypadnúť aj kedy si búrku nemal. Toto sme ale mimo témy.

  4. A kto nechce kupovať HD box môže sledovať Doma a Dajto cez anténu.

  5. Hugo Boss to fakt? Normálne na anténu??? 🙂 🙂 🙂

  6. Vo voľnej telke cez SAT budú tiež zmeny. Konečne niekto klepol nenažranému Towerhomu, resp. Towercomu cez prsty.

  7. Mam novy HD box; automaticky sa programy nastavili, ale nechapem preco kvalita sa pohybuje od 41 do 49, je to nizka a vsetko vypadava. Preco doteraz som to nemala. Potrebujem ako doteraz 60 a viac. Co mam robit, v Skylinku mi telefon nedvihaju.

  8. Pôvodné SD verzie sa vysielajú s výhodnejšími parametrami na príjem. Namontujte starý SD box a nový vráťte. Rozhodne nevyhadzujte ďaľšie peniaze, napr. za väčší tanier. Nebuďte rukojemníkom Vášho satelitného operátora.

  9. tak toto je len cisto o peniazoch,ked ma niekto TV s HD rozlisenim naco mi bude este aj program v HD ?

  10. Je to riadna hlúposť,a dakto sa riadne chce nabaliť na neskúsených ľudí,aby si pokúpili tie ich sprostosti /nové boxy,karty atď…./A ja som zaplatila na dva roky dopredu a teraz mi nemajú ísť 2 kanály,no možem ich kašľať.ľudia nedajte sa oklamať,nič nekupujte

  11. Najprv nas lakali na satelit bez poplatku… prvotne naklady vsak neboli male. Mali sme v dome 5 satelitnych prijimacov a zakupili sme 5 skylink kariet… ani nie o dva roky zaviedli servisny poplatok… z 5 kariet mame aktivne uz len 3, a tie striedame… teraz som chcela najst domu, nielen ze som ju nenasla, ale odladila som si vsetky programy!!!! Obavam sa ze sa so skylinkom rozlucime uplne a radsej budem pozerat filmy z pozicovne !!!!

  12. Vy, ktorí nechcete kupovať HD sat. prijímače kvôli Doma a Dajto, skúste si tieto programy naladiť z pozemnej telky (DVB-T) na anténu, ako to už tu bolo napísané. A máte to zadarmo, prípadne za jednorazových 10-25 eur za poriadnu anténu. Ale najprv si zistite, či ste v dosahu nejakého DVB-T vysielača.
    @Quido: Ja mám 80cm parabolu a za zhoršených podmienok aj mne sem-tam vypadnú niektoré HD programy Skylinku – najmä Markíza, Doma, Dajto, obe STV-čky v HD, pričom ich SD verzie ako aj nemecké programy z Astry 1 idú. Čo môže byť vo veci, keď Tebe, ako tvrdíš, nič nevypadáva ani na 50cm parabole?
    @Jozef: A keď máš auto s benzínovým motorom, načo Ti bude ešte aj benzín? To je tiež čisto o peniazoch 😀 Na to, aby si mohol sledovať program v HD kvalite, musíš mať HD telku, HD prijímač (alebo HD tuner priamo v TV), vysielateľ musí vysielať program v HD rozlíšení a ten program musí byť nasnímaný HD kamerou (alebo aspoň remasterovaný na HD). Ak čo len jedno z toho nie je splnené, nemôžeš daný program sledovať v HD. Alebo ho nemôžeš sledovať vôbec.

  13. Pekný deň prajem všetkým. Nie že Vám nejdu len DOMA a DAJTO, ale postupne idu odpajat do konca marca dalsie, potom dalsie, az nakoniec od 1.1.2017 mame po vtakoch. To potom vysvetluje, aky nenazraty su prevadzkovatelia Skylinku. Idem im napisat a spytat sa slusne, preco ked platim za servis, nemozem sledovat vysielanie v SD kvalite. Ja som zakaznik, tak preco by som mal menit nieco, co mi funguje bez problemov. Mam zaplateny servis na jeden rok, tak nech mi poskytuju prijem balika cely rok. Ja som tiez oplieskal kopec korun na vybavenie satelitneho prijmu a to aj pre rodicov. Ved to nestalo 10 korun, ale tisice. To ze oni idu vysielat v HD kvalite, to neznamena ze si mam bezat kupit novy prijimac. Nech mi ho daju, alebo vymenia, alebo nech poskytnu servis na jeho prerobenie. Tu nieco nesedi s kostolnym poriadkom, aby len tak donutili tisice ludi na takuto blbost. A nechapem, co nerobi nic nasa prebohova bananova republika. Ved spociatku v tom boli statne peniaze. To musel zas nejaky prebohovy predseda ziskat miliony z predaja, od nejakeho nenazraneho podnikatela. Je mi uz nagrcanie z tohto statu. Pre ludi absolutne nic. Slovensko je jedno hnusne smetisko, a taka pekna krajina, co by nam ju zavideli aj ine staty. A doplnim este jednu vysielaciu zmenu, ktora pride o par rokov. Neviem teraz presne kedy (asi 2019), ale aj vysielanie cez DVB-T bude zmenene na DVB-T2 a zas pride o vysielanie na antenu vela dochodcov, ale aj ludi, ktori nebudu mat tento tuner vstavany vo svijich prijimacoch, alebo televizoroch. To je hnus. A to mala vysielat aj volna telka cez satelit, ale akosi im to trva. Mam pocit, ze to budu dlho odkladat, kym si ludia nepokupia satelity s HD tunerom a potom im uz hadam Skylink dovoli volnu telku cez Astru.

  14. kupili sme aj novy tv primač s fuu HD a Dajto ani Doma nejde

    1. Ťažko radiť. Čo je TV prijímač fuu HD? Televízor? Doteraz ste prijímali ako?

Komentáre už nie sú povolené.