Reklama

Nefungovalo Vám skúšobné vysielanie DAB+ z Kamzíka? Chyba nebola u Vás, došlo k výmene technológie

Pokiaľ ste od štvrtka večera nemohli prijímať skúšobné vysielanie digitálneho rozhlasového multiplexu z vysielača Bratislava – Kamzík na kanáli 12C, chyba nebola u Vás. Vysielač bol niekoľko hodín dočasne nefunkčný. Ako už avizoval prevádzkovateľ multiplexu, spoločnosť Towercom, jedná sa o skúšobnú prevádzku a výpadky sa preto môžu pri rôznych konfiguráciách vyskytnúť.
Pokračovanie nižšie:


V prvom digitálnom rozhlasovom multiplexe, ktorý bol spustený 15. decembra 2015 sú šírené programy Rádio Devín, Rádio Slovensko, Rádio FM a Rádio Junior. Všetky štyri vysielajú stereo. Audio kodek je použitý HE-AAC.

Do budúcna sa počíta s rozšírením multiplexu o ďalšie rozhlasové stanice ako aj spustenie doplnkových služieb medzi ktoré patrí napr. slideshow. Tento rok sa má tiež rozšíriť skúšobné vysielanie aj o vysielače v Banskej Bystrici a Košiciach.

Doplnené 5. februára 2016: Dôvodom dočasnej nefunkčnosti vysielača DAB+ je momentálne výmena technológie. „Od včera od 19.00 hod. vymieňame technológiu za účelom overenia aj ďalších dodávateľov,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Michal Šuran, marketingový manažér spoločnosti Towercom.

Krátko po 16. hodine bol vysielač opäť spustený.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Škoda že neuvažujete aj o iných vysielačoch na tento rok pre skúšobné spustenie DAB vysielania!!!
    Napr. Nitra, Žilina atď…

  2. Pre NR myslim ze AVIS uz ziadal povolenie o nejake frekvencie. Ci nieco aj spusti je vo hviezdach. Kazdopadne z Kamzika by to malo v NR hrat.

  3. byvam vzdušnou čiarov asi30 km od vysielača kamzik nenaladim dab plus a zrakuska mam naladenych 15 stanic ???????

Komentáre už nie sú povolené.