Reklama

Skylink vráti do ponuky kanály Skupiny Nova v HD kvalite, pribudne aj Nova Sport 2 a Nova International

Česká Skupina Nova a satelitný operátor Skylink podpísali dohodu o podobe dlhodobej spolupráce. Od 25. januára 2016 dôjde k navráteniu staníc Nova, Nova Cinema a FANDA v HD kvalite do základnej ponuky operátora. Od 2. februára 2016 navyše Skylink do svojej ponuky okrem NOVA Sport 1 zaradí aj stanicu NOVA Sport 2, ktorá bude súčasťou rozšírených balíčkov v Českej republike aj na Slovensku. Ponuku operátora obohatí k rovnakému dátumu aj stanica NOVA International, vďaka ktorej budú môcť diváci na Slovensku sledovať obľúbené programy vlastnej tvorby českej televízie Nova, vrátane seriálov, spravodajských a publicistických relácii. Skylink tak bude mať v ponuke kompletný balíček všetkých staníc skupiny Nova.
Pokračovanie nižšie:


Som veľmi rád, že sa nám podarilo nájsť dohodu, vďaka ktorej sa môžu zákazníci spoločnosti Skylink opäť pozerať na stanice skupiny Nova v tej najvyššej kvalite. Športoví fanúšikovia sa navyše môžu tešiť na stanicu NOVA Sport 2, ktorá je nabitá zaujímavými športovými prenosmi a zážitkami,“ uviedol Christoph Mainusch, generálny riaditeľ a konateľ skupiny Nova, a dodal k situácii na Slovensku: „Nová stanica NOVA International umožní divákom na Slovensku sledovať to najlepšie z našej vlastnej tvorby, a to v rovnakom čase ako diváci na českom trhu. Som rád, že sme sa dohodli na šírení oboch našich športových kanálov aj NOVA International na Slovensku práve so spoločnosťou Skylink ako najväčším miestnym operátorom.

Podobne to vidí aj Jaromír Glisník, člen predstavenstva M7 Group, prevádzkovateľa satelitnej televízie Skylink: „Som rád, že okrem samotného obnovenia vysielania programov skupiny Nova v HD kvalite máme pre našich zákazníkov ďalšiu dobrú správu, ktorou je rozšírenie ponuky spoločnosti Skylink o prémiový športový kanál Nova Sport 2 a kanál Nova International, určený pre divákov mimo územia ČR.

Vďaka programu Nova Sport 2 sa môžu českí a slovenskí športoví fanúšikovia tešiť na exkluzívne športové zápasy, ragbyové Six Nations, boxerské zápasy Klička, NBA, šípkarskú Premier League, tenisový Wimbledon, galavečery UFC, motoristické závody IndyCar alebo vysielanie olympijských hier z brazílskeho Rio de Janeira.

NOVA International odštartuje oficiálne 1. februára 2016. Vo vysielaní sa budú objavovať seriály Ulica, Ordinácia v ružovej záhrade 2, kriminálny seriál Atentát, nový komediálny seriál Na vode, ale aj pravidelné Televízne noviny a spravodajské a publicistické magazíny.

Nova, Nova Cinema a FANDA v HD kvalite budú od 25. januára 2016 dostupné zákazníkom na pôvodných pozíciách, teda na družici Astra 3B (23,5°E) budú vysielať z frekvencie 11 876 MHz.

Technické parametre pre príjem:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 876 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Skvele len aby nam Skylink nezobral Nova HD, Nova cinema HD, Smichov, Fanda HD pre Slovensky region

  2. Neviem preco, ale na Nova HD, nova cinema hd, fanda hd ide iba zvuk…cierna obrazovka…ze by to uz pre sk region vypli?

  3. Všetko OK. Od kedy ti to nejde? Skús preskenovať danú frekvenciu, alebo zmazať dané programy a znovu vyhľadať.

Komentáre už nie sú povolené.