Reklama

Discovery Channel dočasne nekódovane v maďarskom DVB-T

Prevádzkovateľ maďarskej terestriálnej platformy MinDig TV Extra, spoločnosť Antenna Hungária, pokračuje v promo vysielaní vybraných kanálov aj v tomto roku. Už od dnes 8. januára zostal odkódovaný populárny dokumentárny kanál Discovery Channel. Voľné vysielanie potrvá, podľa zverejnených informácií priamo v elektronickom programovom sprievodcovi (EPG), až do 25. januára 2016. Po ukončení nekódovaného vysielania bude opäť program sprístupnený iba predplatiteľom platformy MinDig TV Extra.
Pokračovanie nižšie:


Discovery Channel vysiela v maďarskom multiplexe D v štandardnom rozlíšení a v kompresnom formáte MPEG-4. Prijímať ho môžu dočasne všetci diváci po celej krajine u našich južných susedov, ako aj na Slovensku v blízkosti hraníc s Maďarskom.

Počas písania tejto správy už bolo vysielanie Discovery Channel šírené nekódovane (FTA). Na výber majú diváci dve audio stopy: maďarskú a anglickú. Obe sú v kompresnom formáte AAC-HE.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. no comment.Towercom ma asi inu strategiu.Ma nevyhodu v malom pocte kanalov takze zatial nema velmi co ponukat.V priebehu tohto roka pride urcite k zmenam pomoct by mohlo aj avizovane spustenie T2.

  2. Majú veľa kanálov, žiaľ prešpikované reklamou a reklamami, i tento spoplatnený, čo je teraz načas sadarmo. A mnoho vecí už šlo u nás nespoplatnene. A i tie mnohokrát nemali čo dať.

  3. Len pre koho to T2 budú vysielať?! pre jeleňov a kamzíkov? – môžu to prijímať na rohy…

  4. Pre mňa veľká škoda, že som ďaleko od maďarskej štátnej hranice (cirka 90 km). U mňa (BB) je možné prijímať prakticky len 4 celoštátne MUXy od Towercomu, plus veľmi slabo regionálny multiplex K44 (AVIS).

  5. Niekedy za analógu niektorí prijímali v BB na vyšších miestach maďarské TV z vysielača Kékes…

  6. Hajd: Vysielac Gyongyos-Kekes ma vyhodu velkej nadmorskej vysky, spolu s vyskou stoziara je to 1180m. Vykony jednotlivych MUX-ov su 74-91kW, takze ked bol odtial mozny prijem v analogovej ere, snad by to slo aj teraz. Zavisi aj na smeroch vyzarovania a dalsich faktoroch, samozrejme.

Komentáre už nie sú povolené.