Reklama

AVIS spustil nový lokálny DVB-T vysielač v Prievidzi, šíri štyri programy

Štyri nové televízne programy si môžu od dnes naladiť diváci v mestách Bojnice a Prievidza, ako aj ich okolí, na 41. kanáli (634 MHz). Telekomunikačný operátor AVIS spustil pre tento región nový miestny DVB-T vysielač, ktorý je podľa platného povolenia umiestnený v Bojniciach na hoteli Regia (dve smerové antény) a vysiela s maximálnym výkonom ERP v nulovej rovine 2 kW vo vertikálnej polarizácii. Platnosť povolenia je do 31.12.2020.
Pokračovanie nižšie:


Podľa našich informácií sú v multiplexe šírené štyri nekódované programy Šlágr TV, TV Noe, TV Považie a IN TV. Všetky vysielajú v kompresnom formáte MPEG-2. Pre ich príjem preto postačuje akýkoľvek set-top-box prípadne televízor so zabudovaným DVB-T tunerom.

Jedná sa už o v poradí 21. aktívny miestny DVB-T vysielač operátora. Toto číslo však nebude určite konečné, vzhľadom k tomu, že sa do budúcna počíta s ďalším rozširovaním. Spomenúť môžeme napr. mesto Rimavská Sobota kde plánuje operátor spustiť ďalší svoj miestny DVB-T vysielač.

tv_povazie_1
TV Považie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Rimavska Sobota??? Vie mi niekto povedat viac info? umiestnenie vysielaca pripadne vykon? ake programi? kedy?

  2. Výborne chlapci-môžem potvrdiť,všetky spomínaná stanice sú na 41.kanáli.Príjem-Prievidza centrum-hustá zástavba-vonkajšia aktívna anténa-signál 100%-kvalita-90%.Hotel Régia má výbornú polohu-je nad prievidzkou kotlinou-takže široký záber.Zaujímavé je,že sa tam neocitla RTV Prievidza-ktorá ukončila analógové terestriálne vysielanie a na vstup do DVB-T nenašla finančné zdroje.RTV Prievidza sa dnes šíri len v káblových rozvodoch mesta Kinet inštal a DIGI.Ďakujeme Avisu za spestrenie ponuky DVB-T.

  3. A vysielača v Dolnom Kubíne, na ktoré má AVIS povolenie už 1 a pol roka, sa kedy dočkáme?

  4. Ak sa zadari, tak buduci tyzden bude Ruzomberok. Ostatne zatial nemaju presny datum, ak nieco spustime urcite sa to tu dozviete.. 🙂

  5. Výborne Nedožery-Brezany nove bytovky izbova prutova antena zo zosilovačom TV Sharp signál 62%-kvalita 44% , Ferguson Ariva HD Combo signal 64%-kvalita40% , LG Media Station signal 68%-kvalita44%. Všetko perfaktne bez štvorčekovania a kvalitny čisty zvuk.

  6. tiez by ma potesilo, keby tam isla RTV Prievidza, nie kazdy ma kablovku…. najma v okoli PD.

  7. Potesilo, nepotesilo. Kto si zaplatil kapacitu ten tam je. Hadam si nemyslite ze tam tresknu hocijaky kanal zadarmo.

  8. Konečne nový balik programov aj v Lehhote pod Vtačnikom vo výbornej kvalite.Škoda že tam nieje RTV PD.Držím palce.

  9. A LC bude kedy ? ja som z VK takže Lc by som mal chytiť nie ?

  10. Ak máte páky na RTV PD , tak pomôžte , aby sa tam dostala , ešte je čas , nech kompetentní pohnú zadkom a objednajú vysielanie , je to teda na obyvateľoch , či si ju tam prajú a kto rozhoduje o zaradení a platení.

  11. dudo PD: Skus stiahnut zisk toho antenneho predzosilnovaca na minimum ak sa da, mala by Ti vyskocit kvalita signalu. Alebo ho skus aj celkom vypnut a spravit tym padom z anteny pasivnu, ze co to urobi. Lebo pri sile signalu >60% je kvalita 40-44% malo, teda aspon pokial Avis u vas vysiela s parametrami (modulacia, mod, FEC atd. …), ake pouziva na vacsine vysielacov.

  12. Pri vypnutom zosilovaci signal 0%-kvalita 0% ani mux 2 a 3 ani mux avis. Antena vivanco dvbt 21 prutova. Ja viem ze ta kvalita je malo ale este ani raz to nestvorcekovalo je len polozena pri okne.

  13. dudo PD: A da sa na tej antene, resp. predzosilnovaci nastavovat zisk (zosilnenie)? A aku mas s tou antenou uroven a kvalitu signalu pri MUX 2 a 3?

  14. Da sa len zapnut alebo vypnut. Mux 2 a 3 signal 80% – kvalita 100%. Avis ma polovicny vykon ako mux2 a 3.

  15. Len, keď ideš robiť z tej antény pasívnu, že vypneš trafo zo siete, musíš dať namiesto predzosilňovača do anténnej krabičky len symetrizačný člrn, lrb cez predzosilńovač Ti bez prúdu neprejde signál, aj keď pri niektorých SITO anténach to funguje aj cez vypnuté trafo a bez symetrizačného… že prejde signál aj cez neaktívny predzosilňovač…

  16. dudo PD.Pri Dvbt nie je vhodne pouzivat antenu ktora ma zabudovany zosilovac je to sice jednoduche ale aj problemove.Antena ktora ma zabudovany zosilovac zosiluje vsetko teda aj sluzby inych operatorov ktore su v blizkosti Dvbt kanalov…Idealne pre prijem Dvbt je teda vonkajsia antena ktora ma v dipole symetrizacny clen.Zosilovac sa pouziva pri dlhsich rozvodoch a viactich odberoch ale az po zaradeni filtra.Pomoct k pochopeniu problematiky Dvbt prijmu pomoze stranka tpplus.**.Zisti si ktore kanaly budes pouzivat filter sa da vyrobit pre kazdu lokalitu ale antena musi byt vonku a potom mozes pouzit zosilovac v pripade potreby.

  17. Pokial sa da vstavany predzosilnovac vypnut vypinacom na antene, tak sa signal vacsinou neodpoji a antena sa len zmeni na pasivnu. Ak sa iba vytiahne adapter zo zasuvky, tak vtedy zvycajne signal neprejde a treba zaradit symetrizacny clen, co spominal Hajd. Inak, ked ma dudo PD dobry obraz, tak by sa asi zbytocne bastrngoval s (polo)profi antenou, filtrami, selektivnymi zosilnovacmi, rozvodmi a pod., radsej to nechat tak. 🙂

  18. Zatial ma dudo PD dobry obraz suhlasim ale len dovtedy pokial na susedny obytny dom nepostavia BTS-ku a potom si uz bez filtra a vokajsej anteny nepomoze.No a kedze stanice BTS rastu ako huby po dazdi moze prist aj k tejto situacii…

  19. dudo PD ma zatial super obraz. Ked zacne vysielat z Prievidza – Bojnice Mux 1 a 4 tak budem rozmyslat nad profi antenou aj s filtrom ale zatial to nema opodstatnenie. Najprv musi byt bohata ponuka aby sa oplatilo investovat do kvalitneho zariadenia. Tiez by ste si napriklad nekupili sat.combo prijimac za 250euro na 5 programov.

Komentáre už nie sú povolené.