Reklama

Dnes bol sprevádzkovaný nový miestny DVB-T vysielač v Žiari nad Hronom, poznáme parametre aj šírené programy

Miestny DVB-T multiplex si môžu od dnes naladiť už aj diváci v Žiari nad Hronom a jeho blízkom okolí. Vysielač multiplexu je umiestnený na stožiari nad Starou Kremničkou a vysiela s vertikálnou polarizáciou na 41. kanáli (634 MHz). Podľa našich informácií smeruje jedna vysielacia anténa na mesto Žiar nad Hronom a druhá na obec Stará Kremnička.

Prevádzkovateľom vysielača je spoločnosť AVIS. Jedná sa už o v poradí dvadsiaty miestny vysielač tohto operátora na Slovensku.
Pokračovanie nižšie:


Nový lokálny DVB-T multiplex v Žiari nad Hronom šíri aktuálne tri televízne programy, dva české: Šlagr TV, TV Noe a slovenskú regionálnu stanicu: TV Hronka. Všetky programy vysielajú nekódovane (FTA) a v kompresnom formáte MPEG-2.

Podľa platného povolenia, ktoré nadobudlo právoplatnosť 13. októbra 2015 a platí do 31.12.2020, je vysielač umiestnený v nadmorskej výške 390 m.n.m. Maximálny výkon ERP v nulovej rovine je 500 W. Výška stredu ant. systému nad terénom je 30 m.

Hronka-2292013-2012 1
Vysielanie regionálnej TV Hronka

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Signal 8 km od vysielaca (bez priameho vyhladu na vysielac + v jame) je OK, takmer rovnake parametre ako z Telekom stoziara (vykryvac MUX2+3). Vcera vecer to ale nepravidelne „sklbalo“ s obrazom aj zvukom na vsetkych 3 kanaloch – obraz sa nerozpadol, nekockoval, sila/kvalita prijmu sa nemenila. Pouzivam pasivne logaro s priebeznym zosilovacm.

  2. ingmatik: S tym sklbanim obrazu ma Avis dlhodobo problem aj v Presove. Je to presne ako popisujes, zvuk aj obraz sklbe, ale nerozpadava sa, nekockuje, a to vsetko pri velmi dobrej urovni aj kvalite signalu.

Komentáre už nie sú povolené.