Reklama

VU+ Solo 4K už v predaji aj na Slovensku, porovnali sme štart boxu so starším DUO2 [video]

Prvý satelitný prijímač s podporou príjmu programov v Ultra HD kvalite s kodekom H.265/HEVC, od kórejského výrobcu Marusys, Vu+ Solo 4K je už v predaji od tohto týždňa aj na Slovensku.

Prijímač je vybavený dvojjadrovým procesorom ARM s taktom 1,5 GHz (10.000 DMIPS), 2 GB RAM a 4GB FLASH (eMMC) pamäťou. Jeho maloobchodná cena s novým integrovaným FBC Dual DVB-S2 tunerom je 499 € s DPH. K dispozícii sú aj varianty s tromi či štyrmi tunermi (DVB-S2/DVB-T2/DVB-C), prípadne aj s pevným diskom, cena je potom samozrejme už o niečo vyššia.
Pokračovanie nižšie:


Vu+ Solo 4K sa nachádza už v tejto chvíli aj v našej redakcii. V najbližších týždňoch preto môžete na našom portáli SatelitnáTV.sk očakávať recenziu a naše skúsenosti s touto horúcou novinkou. Keďže sa jedná aktuálne o najvýkonnejší box značky VU+, rozhodli sme sa preto porovnať rýchlosť štartu nového VU+ Solo 4K so starším VU+ DUO2.

Aby bolo porovnávanie čo najobjektívnejšie, do oboch satelitných prijímačov sme nainštalovali najnovšie verzie softvérov od VTI s označením 9.0 a oba sme pripojili k jednému televízoru. Viac už v priloženom videu.



Výsledok nášho testu
VU+ Solo 4K štartuje do 38 sekúnd, jeho starší brat VU+ DUO2 je o nejakých 18 sekúnd pomalší.
Ako je možné vidieť vo videu, Solo 4 je od reštartu pripravený na používanie do 47 sekúnd, starší DUO2 do 65 sekúnd. Pri prepínaní programov je tiež o pár milisekúnd lepší nový Solo 4K.

Mohlo by vás ešte zaujímať