Reklama

Magio Sat a Nová DIGI TV: Prima od dnes už v HD kvalite, SD verzia bola vyradená z ponuky

Predplatitelia satelitných platforiem Magio Sat a Nová DIGI TV môžu od dnes sledovať českú televíziu Prima už v HD kvalite. Obe platformy dnes totiž vyradili zo svojej ponuky verziu v štandardnom rozlíšení a nahradili ju HD verziou. K zmene programovej pozície v set-top-boxoch nedošlo.

U zákazníkov sa zmena prejaví až po aktualizácii programového rastra. Podobne ako aj ďalšie zmeny o ktorých sme Vás informovali v predchádzajúcej správe.
Pokračovanie nižšie:


Pre zmenu parametrov stačí aby predplatitelia Magio Sat len vypli svoj satelitný prijímač s diaľkovým ovládaním do StandBy režimu, aspoň na 10 minút, a všetky zmeny v programovom rastri sa vykonajú automaticky.

TIP: DIGI vydala nový softvér pre prijímače Kaon NA 1170 HD

U zákazníkov Novej DIGI TV je to s najnovšou verziou softvéru ešte jednoduchšie. Tam sa programový raster aktualizuje pri prepínaní programov (napr. medzi Jednotkou HD a Dvojkou).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Je čas rozlúčiť sa s SD verziami.Do obchodov sa už tlačia 4K televízory-ultra HD.

  2. @divak: presne ako hovoríš, HD by malo byť zákonom určené minimum, kedže cca 95% domácností disponuje moderným zobrazovačom! A výhovorky, že treba myslieť na tých čo majú starú šunku sú len marketingové kecy však telekom! Som zvedavý či sa tak všetci zaujímajú o staré autá aby v pohodlí mohli smradiť s neplatnými emisiami na naších cestách..to len na margo. Keď treba ponechať sd, dobre za poplatky koncesionárom dajte Jednotku, Dvojku a tam to končí!!!!! Opakujem, je 21.storočie tak sa treba začať aj tak správať, keď celá spoločnosť bola namotaná na moderné HD prístroje, tak nech sa dá na nich aj pozerať, nie chodiť potom k očnému!!! Obyčajné HD má byť štandart a nie ako nám poskytovatelia vravia, že to je niečo navyše!!!

  3. @Palo 39: pekne si to napísal, aj s tým súhlasím lenže kto by si predplatil to „to niečo navyše“ ak by bolo všetko v HD ? A tiež druhá vec za HD si TV stanice pýtajú viac peňazí lebo môžu bol by si ochotní platiť viac za TV služby ako platíš teraz ? možno aj áno (ja by som si tiež priplatil za kvalitu) ale je tu ďalších xy % ľudí ktorým vadí aj to, že platia teraz za prenájom boxu 1,50€ mesačne tak čo by robili vtedy ak by im poskytovateľ zvýšil cenu za programové balíčky povedzme o 5 euro. Neviem koľko ľudí by ostalo u nich aj naďalej. A darmo by si im vysvetľoval, že treba ísť s dobou. Aspoň ja to beriem z toho hľadiska, a tiež poznám ľudí ktorým sa tie poplatky nepáčia a neustále len kritizujú ale nemajú odvahu na krok a opustiť poskytovateľa.

  4. To by mali pochopit aj tv stanice a predavat HD obsah za cenu SD

  5. bohuzial je to nieco navyse stale… naklady na HD kanaly nie su standardne ani dnes… Telekom samozrejme moze dat aj vsetky kanaly v ponuke do HD, lenze neviem ci by si bol ochotny platit 50 a viac eur za Magio…
    samotna kapacita na satelitoch je draha a hlavne obmedzena,
    zlepsi sa to len novsim kompresnym formatom napr. H.265, ktorym sa dokazu znizit naklady a vtedy moze byt HD naozaj standard a Ultra HD nad standard…
    pri IPTV je to samozrejme ine, tam dnes moze byt aj 4K standard na vsetkych kanaloch… staci mat len dobru opticku pripojku, obmedzenia ako na satelite sa toho netykaju…

  6. @ladislav
    @Edds

    Celkom dobre si pamätám dobu (1999), kedy s analógovou káblovkou a jej ponukou UPC valcovalo slovenské mestá… Všetko bolo vtedy v SD a bol to štandard, čiernobiely obraz už nevysielal nik aj zvuk bol štandardne stereo a nik neponúkal pre pár technologicky zaostalých jedincov vysielať Mono audio. tak prečo obhajovať zaostalé praktiky o 16 rokov neskôr ??

    Preto treba tlačiť na poskytovateľov…načo nám je každých 10 minút retardovaná reklama od poskytovateľa na zaostalé služby? Tie nahonobené prachy z faktúr sa dajú využiť na nákup nových native HD programov s lokalizáciou. Nerobte z HD niečo výnimočné, keď ako bolo spomenuté vyššie, niečo výnimočné je tak možno 4K a Ultra HD..

    Takto isto, keď nebudeme požadovať čoskoro výsledky aj s DAB+ Stačí sa pozrieť do rakúska, tam DAB+ už fičí, ale naším zmýšlaním, keď budeme za operátorov vypisovať, že je to zložité, drahé sa výsledkov ani neviem kedy dočkáme..

  7. @Palo 39: nechapes alebo nechces pochopit ?
    aj keby chceli, satelit ma a vzdy bude mat v konecnom dosledku obmedzenu kapacitu, nedas tam viac aj ked sa potrhas, iba ked sa vynesie nova druzica…
    samozrejme ze teraz je este miesto, ale preto ze je toho relativne malo tak je to drahe pri dnesnych moznostiach…
    tvoje porovnanie s UPC je uplne mimo a neda sa porovnavat so satelitnou distribuciou… bola vtedy zrejme dostupna technologia ktora umoznila vysielat namiesto ciernobieleho farebny obraz za porovnatelne naklady tak sa stalo SD standard… na satelite dneska HD nedosiahnes pri porovnatelnych nakladoch ako u SD… v tom je ten rozdiel… to sa stane najskor ked pride novy format H.265 a bude stacit polovicny datovy tok oproti dnesku (pre 4K sa uz testuje)…
    ja samozrejme nevravim ze dnesna situacia sa neda vyrazne vylepsit.. ponuknut viac HD programov za je mozne, ale nemozes od toho cakat u nas za ceny ktore mame bezny standard…
    cize mozme mat aj 8K televizory pokial na satelite nebude nic lepsie ako MPEG4 tak HD bude nadstandard aj o 10 rokov… naklady na vyvoj, vyrobu a prevadzku satelitov len preto ze si zajtra kupim 8K televizor urcite NEKLESAJU…
    …a ze si samotne televizie uctuju za HD extra poplatky cim celu distribuciu predrazuju ani nehovorim…

  8. Prečo ak kliknem na Slovak Telekom tak mi vyskočí chyba??? Už ma to poriadne serie!!!

  9. Každému vyhovuje niečo iné. Magio a DIGI je v podstate už to isté. Možno niekomu vadí že DIGI nemá Ťuki prípadne Sport 2. Už aj boxy majú tie isté.

  10. Magio má ešte tú výhodu že napríklad pri balíku L je k dispozícii zadarmo Magio GO na tri zariadenia,ak to niekto využíva.
    Myslím si že Telekom bude vždy preferovať svoju vlastnú značku Magio,takže prípadné rozširovanie programov bude na Magiu asi pravdebodobnejšie..

  11. Digi momentálne „vedie“ ponukou českých programov + nejakou erotikou. Oproti Magiu majú slabšiu ponuku HD programov (príplatkový balík) a balíka HBO. Športovým fanúšokom v Digi chýba Šport 2 a rovnakp tam, nie je detský kanál Ťuki.

    Digi poskytuje iba jeden prijímač, bez možnosti pripojenia na net (aj keď Magio boxy podporujú iba mizerný Magioportál). Magio má na výber viac druhov boxov v rôznej cene prenájmu, vrátane dvojtunerového so záznanom na interný disk. Magio Go už bolo spomínané. Pre zákazníkov Telekomu (internet, pevná linka, mobil) je možnosť získať Magio v kombinácii s ďalšími službami za nižšiu cenu oproti tomu čo je v cenníku.

  12. Občas zvyknem písať kritiku na nejakého operátora ale dnes by som chcel pochváliť Magio.
    Objednal som si satelitný Magio box s pevným diskom,prišiel dnes a som milo prekvapený.
    Je to úplne nový prístroj,čiernej farby…Kaon vyššej rady,dostatočne robustný a pekný,žiadna malá krabička,pekný komponent s červeno svietiacim displejom.
    Takže plusy: pekné menu,možnosť vytvorenia favoritného zoznamu a zároveň prečíslovať stanice…500 GB HDD určený na záznam a timeshift…dva usb vstupy ktoré mi bez problémov prehrali filmy v mkv,mp4,avi…fotky a mp3 hudbu.
    Dodávaný diaľkový ovládač je nielen pekný ale dobre sadne do ruky.
    Výstupy hdmi,scart,component,optika audio.
    Skrátka Magio mi dnes urobilo radosť,Díky!

Komentáre už nie sú povolené.