Reklama

TV Central už aj v lokálnom multiplexe v Trenčíne, zatiaľ v testovacom režime

Regionálna televízia Central (CETV) rozšírila v posledných dňoch svoje pokrytie prostredníctvom DVB-T už aj o mesto Trenčín a jeho blízke okolie.

Vysielanie televízie je dostupné, nekódovane a v kompresnom formáte MPEG-2, cez lokálny DVB-T multiplex v Trenčíne, ktorý je šírený na 58. kanáli (770 MHz). Vysielač je podľa platného povolenia umiestnený v časti Trenčín-Záblatie a vysiela s výkonom 1 kW. Jeho prevádzkovateľom je Trenčianska televízna spoločnosť.
Pokračovanie nižšie:


Podľa našich informácií priamo z televízie je vysielanie v lokálnom multiplexe v Trenčíne zatiaľ len v testovacom režime.

CETV sa zameriava vo vysielaní hlavne na regionálne spravodajstvo, kultúru a dianie z Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja. Televízia je dostupná u vybraných káblových a IPTV poskytovateľov ako Satro, Magio TV, ANTIK či Fiber TV. Okrem toho ju naladia aj diváci v miestom multiplexe v Nitre na 36. kanáli, ktorý prevádzkuje AVIS.

Aktuálna ponuka multiplexu Trenčín 58. kanál:
CETV (MPEG-2)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. no kilowatt to asi nebude,
    vysielače K52/57(50kW) a K58 mám v jednej priamke, tabuľkovo je rozdiel v ich sile 17dB, ak započítam aj rozdiel výšok nech je to 25dB … ale na meráku mám rozdiel skoro 50dB, takže zatiaľ asi len test
    inak skôr ako sa začali naťahovať s mestom a vysielali, tak som ich chytal,
    skúsim pohľadať pôvodné hodnoty

  2. našiel som hodnoty z 12.okt.2012
    rozdiel medzi K57 a K58 bol cca. 27dB
    inak krása QPSK, pri SNR 5dB dáva aBER <10E-08

  3. Trenčianska televízia tam nevysiela. Iba CETV. Vyskúšané prakticky.

  4. postrehol som skúšobné vysielanie TV Central na bývalom kanáli TV Trenčín/DVB-t. Momentálne vysielač ide v móde 4:3 aj keď je vysielanie 16:9. Neviem aký datový tok sa využíva, ale vzhľadom na to že v multiplexe je len jeden program je to dosť nekvalitné. Zvuk je mierne premodulovaný a ide len z ľavého kanála. Chápem, že ide o zatiaľ skúšobné vysielanie a si o týchto technických nedostatkoch vedenie TV Central aj vie.

  5. Neudialo sa dnes nahodou nieco so signalom, akosi to viac vali? 5.11.

Komentáre už nie sú povolené.