Reklama

Telekom presunul Ťuki TV, Golf Channel a Dusk TV na novú frekvenciu, testuje Nova HD

Na satelitnej kapacite operátora Slovak Telekom dnes došlo k ďalším zmenám. Spustené bolo testovacie vysielanie programu Nova HD a trojica programov v štandardnom rozlíšení Ťuki TV, Golf Channel a Dusk TV vysiela z nových technických parametrov.

Z dôvodu presunu kanálov je tak potrebné aby zákazníci Magio Sat ako aj Novej DIGI TV vypli svoj satelitný box s diaľkovým ovládaním aspoň na 10 minút do StandBy režimu. V opačnom prípade im nemusia fungovať všetky programy (Ťuki TV – Magio Sat, Golf Channel a Dusk TV – Nová DIGI TV).
Pokračovanie nižšie:


Trojica SD programov bola presunutá z frekvencie 12 054 MHz na novú 12 607 MHz. Na pôvodnej frekvencii sa objavilo potom testovacie vysielanie programu s názvom Nova HD. Počas písania tejto správy neboli však k programu pripojené ešte audio a video Pidy. Niektoré prijímače tak tento test nemusia aktuálne naladiť.

Spomeňme, že Telekom testuje na satelite už programy ČT:D/ČT art, Fanda, Smíchov, Telka, Nova HD, Prima HD, ČT Sport HD a Sport2 HD. Či sa niektoré aj objavia v ponuke jednej z platforiem Skupiny Slovak Telekom, nie je známe. Spoločnosť sa nám doteraz k testom nevyjadrila.

Nové technické parametre pre príjem Ťuki TV, Golf Channel a Dusk TV:
Družica: Intelsat 10-02 (1°W)
Frekvencia: 12 607 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 2/3
SR: 26666
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST
Kódované: Áno

Technické parametre pre príjem test kanálu Nova HD:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 054 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: ST

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. No pekne, MagioSAT sa činí,to sa mi páči.Takto by to malo byť voči zákazníkom.Nechápem prečo Novu HD nemajú od freeSATu. Ušetrili by sa náklady a zároveň by niečo na oplátku prihodili freeSATu. Nevidel som tie isté kanály napr. na Astre 19,2E.Nemci sú ale nemci.

  2. @kostik…sorry,článok som zle pochopil na prvý krát…

  3. testuju vela ceskych SD aj HD kanalov len co je pravda… otazka je ci je to vsetko pre DIGI LAMA CZ, alebo nieco prilepia aj do Magio Satu… je mozne ze nic, ale hlupi by boli keby nevytazili z toho nic pre svoju platformu este ked k tomu navyse su tie programy na ich TP

  4. Nova HD ale aj iné stanice zo skupiny Nova budú určené pre českú Novú Digi, nie pre slovenské služby Nová Digi či Magio Sat. Odporúčam preto zostať pri zemi

  5. To potom bude ako mať doma ženu ale spavať s nou nemožeš lebo je susedova 🙂

Komentáre už nie sú povolené.