Reklama

Jednotka HD dostupná už aj pre zákazníkov freeSATu

Satelitný operátor freeSAT dnes sprístupnil svojim predplatiteľom s vlastným satelitným prijímačom ďalší nový program – Jednotka HD, ktorý oficiálne rozšíri ponuku od pondelka 7. septembra 2015. Kanál tak nemusí byť ešte k dispozícii pre užívateľov dodávaných satelitných prijímačov.

Po dvoch programoch v štandardnom rozlíšení Šlágr TV a TV LUX tak môžu zákazníci freeSATu s aktivovaným balíčkom freeSAT medium sledovať už aj program Jednotka HD od slovenského verejnoprávneho vysielateľa RTVS. Pre príjem je samozrejme potrebný satelitný HD prijímač.
Pokračovanie nižšie:


Jednotka HD je šírená z kapacity Slovak Telekomu zo satelitu Thor 6 (0,8°W), z frekvencie 12 054 MHz. Program vysiela s rozlíšením 1920 x 1080, k dispozícii je jedna audio stopa (MPEG) a navyše aj teletext. Samozrejmosťou je elektronický programový sprievodca (EPG).

TIP: freeSAT: Šlágr TV a TV LUX sú už dostupné pre zákazníkov

Pripomeňme, že novinkou vo freeSATe má byť v najbližších dňoch aj športový program Sport1 HD, ten však ešte na satelite dostupný nie je.

Technické parametre pre príjem programu Jednotka HD:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 054 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Jednotka HD
Provider: ST
Obrazové rozlíšenie: 1920 x 1080
Kódovanie: Áno

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. test 3.9.15-STV1HD-nedostupná/kódovaná v balíku freesat základ/LIGHT. Takže zatiaľ skutočne len od vyššieho balíka medium.

  2. O to ide, aby si priesiel na vyssi balik. Ale Lux a Slagr mali byt v light

  3. Lux a Šlágr to im teda fakt vyšlo… Že im to nieje hlúpe zaraďovať tieto programy. Ako keby na Thore neboli od ST lepšie ako Crime&Investigation, alebo ID Xtra.To ich pekne ST natiahol :-)))

Komentáre už nie sú povolené.