Reklama

ČR: V RS 8 zahájil testovacie vysielanie kanál Barrandov Muzika

V stredu 2. septembra 2015 začal testovať v českej Regionálnej sieti 8 (RS8), ktorá pokrýva signálom všetky krajské mestá v ČR, nový televízny kanál Barrandov Muzika.

Barrandov Muzika bude česká obdoba slovenského kanálu Senzi. Vo vysielaní sa budú objavovať nielen klipy slovenských a českých kapiel známe práve zo Senzi TV, ale aj relácie so zameraním na ľudovú, dychovú či country hudbu. Oficiálne má program odštartovať už túto sobotu 5. septembra 2015 o 10:00. K dispozícii by mal byť aj na satelite Astra 3B (23,5°E) pre zákazníkov Skylinku. Technické parametre pre príjem cez satelit zatiaľ nie sú známe.
Pokračovanie nižšie:


Po rozšírení Regionálnej siete 8 tak bude šíriť tento DVB-T multiplex už šesť televíznych programov: Noe TV, Sport 5, Slovak Sport 2, Óčko Expres, Mňam TV a Barrandov Muzika.

RS 8 pokrýva signálom pomocou 15 vysielačov, ktoré sú umiestnené po celej krajine už 55,3 % obyvateľov Českej republiky. Kapacita multiplexu nie je ešte stále zaplnená. Podľa prevádzkovateľa, spoločnosti České Rádiokomunikace, disponuje multiplex kapacitou ôsmych SD programov v kompresnom formáte MPEG-2 s rozlíšením 720 x 576, alebo štyroch programov v HD kvalite MPEG-4 (1920 x 1080). Technické parametre multiplexu sú 27 Mbps; mod. 64-QAM, Sys Mode 8k; Guard Interval 1/32; Code Rate 3/4.

Mohlo by vás ešte zaujímať