Reklama

AVIS preladí viaceré lokálne DVB-T multiplexy, v Banskej Bystrici už dnes

Telekomunikačný operátor AVIS, ktorý prevádzkuje už takmer dvadsať miestnych DVB-T vysielačov po celom Slovensku, pripravuje prelaďovanie niekoľkých z nich. Podľa našich informácií, sa bude jednať o DVB-T vysielače, ktoré vysielajú na 50. a vyššom kanáli. Konkrétne sa to dotkne vysielačov v mestách Levice, Žilina, Čadca a Banská Bystrica.
Pokračovanie nižšie:


Na aké nové kanály sa bude prelaďovať, aktuálne nie je ešte u väčšiny z nich rozhodnuté. Poznáme však už nový vysielací kanál vysielača v Banskej Bystrici, ktorý bude po novom vysielať na 44. kanáli. K samotnej zmene by malo dôjsť už dnes 2. septembra 2015. Ďalšie parametre ako aj programová ponuka multiplexu zostávajú bez zmeny. Lokálny multiplex bude aj naďalej šíriť zatiaľ tri programy: Šlágr TV, TV Noe a TV Hronka. Spomeňme ešte, že doteraz vysielal multiplex na 56. kanáli.

Prehľad multiplexov u ktorých by malo dôjsť k preladeniu:

Levice (aktuálne 52. kanál) – Levická TV, Šlágr TV, TV Noe a Spartak TV HD
Žilina (aktuálne 56. kanál) – TV Severka, Šlágr TV, TV Noe, TV Fenix
Čadca (aktuálne 56. kanál) – TV Severka, Šlágr TV, TV Noe, TV Fenix
Banská Bystrica (doteraz 56. kanál/po novom 44. kanál) – Šlágr TV, TV Noe a TV Hronka

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tak to nepochopím. Teraz, keď mám preladený jeden vstup na zlučovači, kanál č. 52 (konkrétne ma zaujímajú Levice), mi tento vstup bude zbytočný a ak to preladia na nižšie kanály, tam mi to bude korigovať s iným Muxom. To si mám nechať znova prelaďovať zlučovač za nehorázne peniaze?

  2. Mozem poziadat redakciu, aby overila ci Avis neplanuje do buducna spustenie DAB+ ? Od Tawercomu sa zrejme toho nedockame. A vsade okolo uz nieco bezi, len u nas nic.

    1. @milan
      O DAB+ AVIS uvažuje.
      http://www.satelitnatv.sk/2015/08/avis-uvazuje-o-spusteni-testovacieho-vysielania-dab-v-nitre/

  3. No najskor musia chciet DAB+ vysielatelia, ale vyzera to ze oni velku chut nemaju.

  4. Možno, že sa v Avise poučili zo situácie v Martine. Tu tiež preladili vysielač z 54K na 41K. Môžem povedať, že vybrali asi to najlepšie, čo mohli. Na tomto kanále za analógovej éry vysielal STV1. Mnohí ešte majú na to antény, dokonca aj na panelákoch sú ešte meniče 41/VHF. Stačí len otočiť anténu a zapojiť menič do elektriky.

  5. @redakcia
    o tom viem. Mal som na mysli v ramci vsetkych lokalnych vysielacov, nie len jeden. A ake pokrytie Slovenska by tym dosiahol? Malo by to vyznam aj pre celoplosne vysielace? npr Slovensky rozhlas ?

  6. bystrican:

    Neviem, každopádne, signál na novom kanáli nemám, ale ten som nemal ani na K56, som v tieni signálu dole v údolí. Ale ľahšie chytíš nižšie kanály ako tie vyššie, no moc si od toho nesľubujem. Keď som nechytal K56, tak nechytím asi ani K44.

  7. JFK: Do DAB sa u nas vysielatelia nehrnu, jednak vela investovali do FM vysielacej infrastruktury, po druhe je Slovensko najmensi trh z okolitych krajin a navratnost dalsich investicii do DAB je tym padom problematicka, po tretie u nas chyba odvaha byt prvym, kto ponesie kozu na trh v situacii, ked takmer nikto z populacie este nema DAB prijimac. V tejto suvislosti drzim palce Avisu, lenze tam moze nastat problem so ziskavanim programov, ktore maju prave v lokalitach v dosahu vysielacov Avisu (vacsie mesta a ich okolie) vacsinou velmi dobre pokrytie konkurencnym FM signalom.

  8. Vysielač je od obeda preladený na K44, dočasne pôjde na trošku nižšom výkone kým výrobca filtru ho nepreladí, dôvod zmeny kanálov je ten, že telekomunikačný úrad už nepredlžuje zmluvy nad K50, takže Avis si to len tak nevymyslel a tiež má s tým len náklady a robotu navyše.. takže tak.. a to DAB berte s rezervou, to je naozaj len v štádiu úvahy..

  9. prosim Vás chcem sa opýtať či by sa nedal navýšiť výkon lokálneho AVIS multiplexu v Prešove.

  10. Martin Presov sa riesil v tejto aktualite. Precitaj si komentare: http://www.satelitnatv.sk/2015/08/trnavsky-spartak-tv-uz-aj-v-lokalnych-multiplexoch-na-vychode-slovenska/

  11. Inak ďakujeme kompetentným z Avis a Spartak TV, že odstránili to meškanie zvuku za obrazom na Spartak TV HD, už to ide OK, a už ani neseká a nemrzne (predtým občas mrzol alebo zakockoval Spartak a Šlágr). Takže ďakujeme!!! A ešte by sa zišlo pridať zopár programov, diváci v diskusiách píšu, že by chceli najmä: ČT24, Music Box TV, Óčko, Relax Pohoda, Rebel, TV Regina, Regionalnitelevize.cz . Škoda, že Spartak TV HD nevysiela cey satelit, aby sa dala brať modulácia na pozemné vysielače zo satu.

  12. TV Zemplín sa ospravedlňuje za výpadok 2.9. popoludní , menili sme vysielací systém , už je všetko OK.

  13. v nitre to bolo na 54kanale slo to super dali to na 36kanal tam vysielaju rakusania vertikalne dvb-t2 vecer a rano mi avis nejde lebo vtedy su prijmove podmienky ine .Cez den to ide .Co ked to ide pri nz tam maju 40kanal mal to avis skoordinovat na 37k alebo 35 tam su sice madari ale horizontal

  14. Ruzomberok prisiel o kvalitný terestrialny FMvysielac na mesto RK a okolie
    / Mních-657m.nv/..Nahradil ho kopec ULOZISKO / 720m nad priehradou Liptovská Mara…ibaze mesto RBK je v tieni kopca Mnich a tak 1/2 okolia a stred RK je skoro bez signalu DVB-T…Tak pytam, kto je autorom taktom blbeho projektu DVB-T…AVIS alebo TOWERCOM…?

  15. PS: radi mazete kazdý KONKRETNE napisaný prispevok o stave DVB_T v SR, kde sa spomenie meno TOWERCOM alebo AVIS…?

  16. V BB-Sásová sa pokrytie signálom K. 44 zlepšilo.

  17. @LakJan

    V ktorej časti Sásovej, ak sa môžem spýtať ? Ja som troška nižšie pod kopcom, takže, bohužiaľ, tento kanál nechytám.

  18. @martin: nie, v Prešove sa výkon meniť nebude
    @výrobca filtru: hehe, pobavil si…
    @ERNEST- RK: Avis zatial nemá vysielač v Ružomberku ani na Úložisku

  19. @skratek
    Prosim vas, na aky kanal planujete preladit v Leviciach? Dakujem.

    (Tiez sa chcem v predsithu predzasobit novym filtrom).

  20. Inak na K58 v Trenčíne a okoli vysiela Central TV (CE TV) skúšobne v regio muxe. Možnože by to redakcia mohla spomenúť. 🙂

    1. @PeterHumax
      Vďaka za tip. Má niekto možnosť naladiť ten MUX v Trenčíne? Zaujímalo by nás aké sú tam programy? Ďakujeme.

  21. Ako vsade na slovensku , K44 koliduje s madarskym muxom C , este stastie ze je to az cca. od 650 m.n.m.

  22. Neviete nahodou ci sa neplanuje mux v Turcianskych Tepliciach alebo v Kremnici . Dakujem

Komentáre už nie sú povolené.