Reklama

AVIS pozastavil šírenie programu Spartak TV HD cez svoje lokálne vysielače

Telekomunikačný operátor AVIS prerušil šírenie trnavskej športovej televízie Spartak TV vo vysokom rozlíšení (HD) cez svoje DVB-T vysielače v Michalovciach (48. kanál), Košiciach (41. kanál), Prešove (41. kanál), Poprade (28. kanál), Nitre (36. kanál), Leviciach (52. kanál), Nových Zámkoch (40. kanál), Bratislave (32. kanál), Liptovskom Mikuláši (23. kanál) a v Martine (41. kanál).
Pokračovanie nižšie:


Diváci, ktorí mohli sledovať kanál práve cez DVB-T multiplexy AVISu, tak môžu vidieť aktuálne na programovej pozícii Spartak TV HD len čiernu obrazovku. Podľa našich informácií sa však nejedná o technický problém. Či bude ešte šírenie programu niekedy opäť obnovené, nie je aktuálne známe.

Televízia Spartak vysiela od 21. februára 2014. Vo vysielaní sa primárne zameriava na futbalový klub Spartak Trnava. Kanál naladia, po prerušení šírenia cez vysielače AVISu, aktuálne diváci v rámci lokálneho DVB-T multiplexu v Trnave na 33. kanáli ako aj u vybraných káblových a IPTV operátorov. K dispozícii je navyše aj bezplatný internetový stream na adrese fcspartak.tv.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ja spartak chytam na 33k aj tam nájde mtt ale cierna tma v žitavanoch pri zlatých.mor.ale niet za čím banovať aj avis len rusicky zahraničných presahov

  2. Nám v Trnave rušia Avis k 49 a mux pána Poora so spomínamým Spartak tv k33 príjem českých multiplexov 1 a 2 zo Zlína alebo Valašských klobouku. K tomu ešte mux z Galanty k 27 (brno)

  3. Presne tak. Tiež chytám Spartak TV z Trnavy na k. 33 ale 100 krát radšej by som prijímal V. Klobouky, 1. český multiplex.

  4. Mne avis nitrou 36 k na tomto vysiela orf dvb t2 vertikálne vysielač heuberg mám rakusky set top box takže večer a ráno nejde ani to a ani avis ale mal som na mysli Iné oblasti už tu spominane

  5. No dobre, ale veď tie kanály niekto schvaluje či nie? Ako je možné, že sa vždy rušia len cz vysielače a maďarské, rakúske, poľské, nie? Alebo je to o tom že čechom viac rozumieme a ostatné nikto neriši,

  6. No to sa im zasa niečo podarilo, jeden známy montuje satelity a antény a vravel že ľudia sú riadne naštvatí, že si kvôli Spartak TV HD dali domontovať antény do spoločných antén, aby mohli čumákovať na futbal… tak už dočumákovali a riadne nadávajú!!! Ja nechápem jednému, už len to, že mali pokryté krajské mestá a ďalšie väčšie mestá bolo počtom potencionálnych divákov vynikajúce. Veď si zoberte, kde všade okrem Trnavy vysielali cez Avis vysielače v DVB-T:

    Bratislava (cca 430 000 obyvateľov + s okolím v dosahu pokrytia možno spolu aj 700 000 obyvateľov)

    Košice (2. najväčšie slovenské mesto, cca 250 000 obyvateľov + s okolím v dosahu pokrytia možno spolu aj 500 000 obyvateľov)

    Prešov (3. najväčšie slovenské mesto, cca 100 000 obyvateľov + s okolím v dosahu pokrytia možno spolu aj 200 000 obyvateľov)

    Nitra (4. najväčšie slovenské mesto, cca 83 000 obyvateľov + s okolím v dosahu pokrytia možno spolu aj 150 000 obyvateľov))

    Poprad + Tatry (cca 55 000 + ďalší v okolí)

    Liptovský Mikuláš

    Martin

    Michalovce

    Nové Zámky

    Levice

    + v pláne boli tieto vysielače z ktorých mal Spartak TV HD vysielať:

    Banská Bystrica (cca 80 000 + ďalší v okolí)

    Zvolen (cca 45 000 + ďalší v okolí)

    Žilina (cca 86 000 + ďalší v okolí)

    Trenčín (cca 57 000 + ďalší v okolí)

    Dolný Kubín

    Ružomberok

    Brezno

    Prievidza

    Galanta

    A oni len tak odídu respektíve nechajú vypnúť svoj program zo skoro celoplošného DVB-T s takým pokrytím a kvantom divákov ? ! ? Tak tomuto, ja už nerozumiem!!!

  7. Sme na Slovensku a každý chce rýchlo zbohatnúť a mať zisk. Ale takto to jednoducho nefunguje. Nedá sa za jeden rok zbohatnúť. To môže trvať aj 10 rokov keď sa dostaví zisk. Sa čudujem, že sa Avis nevybodne na tie naše malé telky, ktoré chceli byť veľkými. Každú ktorú tam mal musel vypnúť lebo… Prečo asi? Avis by mal skôr dať ponuku nejakej väčšej komerčnej telke lebo pokrytie už má v pohode. Príkladom môže byť ČR kde regionálne siete idú do popredia.

  8. Slusne sa to rozbehlo sportovy kanal bol prinos pre reg. vysielanie.Aj u nas sa dava do rozvodov STA. Sledovanost reg.TV ma stupajuci trend skoda by ho bolo spomalit dufam ze je to docasne rozhodnutie a kanal sa vrati spat.

  9. A pritom Spartak TV nemá ani epg a ten “ program“ je tam ozaj úbohý !!! Nech ho zrušia a uvolnia k.33 pre český mux…

  10. Každý z Vás by ten AVIS asi najradšej utopil v lyžici polievky , no nikto z Vás ho nepochváli , že práve on ponúkol možnosť regionálkam vysielať vo vzduchu cez DVB-T za celkom slušný peniaz..
    Ak nebudú mať kde malé telky vysielať , tak zaniknú, o prácu prídu kameramani , redaktori a všetci okolo.
    Divák príde o lokálne a regionálne informácie , toto chcete ???
    Tak teda radšej pomôžte AVISu svojími radami , meraniami , odporúčaniami aby sa mu viac darilo a bol slušným vysielateľom DVB-T na Slovensku.

  11. brumty. Suhlasim Avis je fakt na dobrej ceste ma dobry tym.Slovensky problem su vsak ako vzdy financie.Posledny pripad je Spartak Trnava…co sme necakali a aj kvoli nemu sme mux pridali do nejednej Sta snad sa to vyriesi k spokojnosti vsetkych.Dobrov radov sa vzdy da pomoct v kazdej lokalite su odbornici ktori maju prehlad o kanaloch v eteri a iste radi pomozu.Aj to je cesta aby nedochadzalo k zbytocnym problemom pri spustani novych vysielacov a potom nespokojnosti divakov.

  12. Škoda Spartaka , ostávajú tam už iba Noe, Šláger a regionálky , možno by bolo dobré spoločne hľadať ešte aspoň dve stanice do SD , aby bol MUX využitý. Sú indície o vzniku nových celoplošiek , možno azda niektorá zvolí aj tento systém na distribúciu , alebo cezhraničné so súhlasom.

    Je škoda , že skončil Patriot , diváci ho mali v ponuke cez satelit.

    Držím palce teda AVISu , aby našiel solventného nájomníka do celej siete.

Komentáre už nie sú povolené.