Reklama

Nova Sport 2 získala licenciu, Nova Sport sa premenuje na Nova Sport 1

Český mediálny regulátor udelil licenciu pre nový športový kanál Nova Sport 2. Prevádzkovateľom bude spoločnosť CET 21, ktorá už aktuálne prevádzkuje v Česku skupinu kanálov Nova, vrátane športového kanálu Nova Sport.

So štartom nového športového programu dôjde aj k premenovaniu doterajšej stanice Nova Sport na Nova Sport 1. Zmenu už schválila tamojšia Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie (RRTV).
Pokračovanie nižšie:


Na základe licencie, ktorá je platná na 12 rokov, bude kanál Nova Sport 2 dostupný ako českým, tak aj slovenským divákom a to prostredníctvom družice prípadne cez internetový portál Voyo. Vysielanie má byť dostupné v českom jazyku 24 hodín denne. Podobne ako je tomu aj u doterajšieho programu Nova Sport.

Ďalšie podrobnosti o novom programe zatiaľ nie sú známe. Nie je teda jasné čo ponúkne divákom, ako ani to, či bude vysielať v SD či v HD kvalite.

O udelení licencie na nový program musí teraz RRTV informovať aj slovenskú Radu pre vysielanie a retransmisiu (RVR), keďže Nova Sport 2 bude vysielať aj na našom území.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nezabudnite sa tu teraz pytat vsetci ci bude v Skylinku, Digi a podobne.

  2. A nakoniec možno Nova Sport získala práva na La Ligu a preto práve spustili dalšíu stanicu , ale to sú všetko zatiaľ špekulácie.

  3. Ale dnes som na facebook Nova Sport písal či bude kanál dostupný na satelitných platformách od Slovak Telekom (Nová DIGI a Nové Magio Sat),freeSAT by upc direct Česko a Slovensko,Skylink Česko a Slovensko a v českej satelitnej platforme DIGI TV ktorú minulý rok prevzala LAMA Energy Group

  4. proc by nemohl byt jeden z kanalu nekodovany

Komentáre už nie sú povolené.