Reklama

Nova oficiálne predstavila športový kanál Nova Sport 2

Skupina Nova oznámila štart novej prémiovej športovej stanice NOVA Sport 2, ktorá zaháji svoje vysielanie v sieťach káblových operátorov O2 a UPC v Českej republike už 5. septembra 2015. V súčasnosti prebiehajú jednania o zaradení aj do ponuky slovenských operátorov, zatiaľ však nedošlo k dohode ani s jedným z nich. Okrem káblových operátorov ponúkne nový program aj internetová služba VOYO. Nový kanál ponúkne šesťkrát týždenne priame prenosy z NBA a živé prenosy z najlepšej šípkarskej ligy. Priestor dostanú aj živé vysielania futbalu a rugby. NOVA Sport sa stáva zastrešujúcou značkou pre ponuku oboch športových staníc.

NOVA Sport 2 prinesie nielen širšiu ponuku športov, ktoré v českých a slovenských podmienkach nemali na obrazovkách priestor, ale vďaka dvom kanálom diváci získajú tiež možnosť vyberať si z dvojnásobného množstva atraktívnych priamych prenosov,“ uviedol Petr Horák, riaditeľ sekcie nových projektov skupiny Nova, a dodal: „V prípade prenosov tých najpopulárnejších a najväčších svetových akcií, ku ktorým patria napríklad Wimbledon, Európska liga UEFA a Olympijské hry 2016 v Rio de Janeiro, sa budú na sprostredkovanie prenosov divákom využívať obe stanice NOVA Sport.
Pokračovanie nižšie:


V programovej schéme novej prémiovej stanice NOVA Sport 2 sa diváci konečne dočkajú športov, ktoré zatiaľ zostávali na českom a slovenskom trhu v pozadí. Podvečerné časy v priebehu celého pracovného týždňa si vychutnajú fanúšikovia turnaje v šípkach. Hlavný vysielací čas odštartuje o 20:45 a počas pondelkov bude patriť vysielanie akcií najprestížnejšej MMA organizácii na svete – americkej UFC. V roku 2015 majú stanice NOVA Sport v pláne odvysielať priame prenosy zo všetkých európskych galavečerov a ďalších vybraných svetových akcií. „V tomto roku máme v pláne ponúknuť viac ako 200 hodín vysielania tohto najrýchlejšie rastúceho športu na svete,“ hovorí Dušan Mendel, vedúci športového programu skupiny Nova.

Od utorka do stredy budú večery na NOVA Sport 2 patriť priaznivcom futbalu. Najskôr dostanú priestor živé stretnutia anglického ligového pohára. NOVA Sport prinesie v tomto roku aj mnoho zápasov z kvalifikácie na MS 2018 z Brazílie, Portugalska a Argentíny, a taktiež desiatky zápasov z priateľských medzinárodných a klubových stretnutí. Piatkové večery budú sprevádzať tvrdé ragbyové zápasy National Rugby League a 16 zápasov Six Nations Cupu.

Soboty spestria živé vysielania z Premiere League Darts alebo UFC. Nedeľné večery potešia hlavne všetkých fanúšikov najlepšej basketbalovej ligy sveta NBA, z ktorej im stanica NOVA Sport v priamom prenose exkluzívne ponúkne 150 zápasov. Skutoční fanúšikovia si určite počkajú aj na nočné živé prenosy z NBA, ktoré sa budú na NOVA Sport 2 vysielať po polnoci v dňoch pondelok, utorok, streda, piatok a sobota.

S novou prémiovou stanicou NOVA Sport 2 získame konečne možnosť sprostredkovať našim divákom viac prenosov z prestížnych športových akcií, na ktoré máme práva,“ hovorí Dušan Mendel, vedúci športového programu skupiny Nova. „Už nebudeme musieť náročne vyberať, ktorej z dvoch paralelne sa odohrávajúcich akcií máme dávať prednosť,“ dodáva.

Nedávno došlo na Nove ku kompletnej premene vizuálu a on-air grafiky u hlavnej stanice a u Smíchova, takže nová podoba stanica NOVA Sport je už tento rok treťou zmenou tohto druhu. V kreatíve a dizajne chceme na našom trhu určovať smer, chceme ponúknuť vždy to najlepšie a inšpirovať ostatných. V prípade NOVA Sportu sme sa spojili s renomovaným štúdiom Oficina, ktoré pred šiestimi rokmi vytvorilo aj jeho prvú grafickú podobu. Pripravilo pre nás opäť veľmi kvalitný a nadčasový koncept, ktorý akcentuje našu snahu dať divákom rozmanitú ponuku. Vizuálna stránka športových staníc je byť dynamická, atraktívna a prekvapivá. Viac ako 20 rôznych identov, ktoré sme nasnímali novou technológiou bullet time, dopĺňa výrazná typografia a dynamická obraznosť tematických zvučiek, 3D elementy športov a samozrejme to, čo každý športový fanúšik miluje – nepreberná škála športových tabuliek a obrazových štatistík,“ uzavrel Alan Záruba, kreatívny riaditeľ skupiny Nova.

nova_s_program1

nova_s_program2

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Som velmi velmi smutna, ze NBA budu davat len na Nova sport 2. Na Slovensku nie je. Cely rok sa tesim na novu sezonu davam si ju aj nahravat pre manzela na disk, aby si ju mohol pozriet. Nepotesili ste ma a urcite nie som sama.

  2. Verim ze moj operator(magio) zaradi novasport 2 do ponuky.Ved NBA 6 krat do tyzdna by bolo super.

  3. Čistá katastrofa že FA CUP bude len na NOVA SPORT 2. Aj ja dúfam, že skylink zareaguje a zaradí ju do ponuky čo najskôr.

Komentáre už nie sú povolené.