Reklama

DIGI Sport získal ďalšie vysielacie práva, prinesie viac prenosov z volejbalu, boxu a motorizmu

Prevádzkovateľovi televíznych kanálov DIGI Sport, ktoré môžu sledovať exkluzívne zákazníci DIGI TV, Magio TV a Magio Sat, sa podarilo získať ďalšie športové vysielacie práva. Po anglickej, českej a škótskej najvyššej futbalovej lige sa tak môžu športoví fanúšikovia tešiť aj na viac prenosov z volejbalu, boxu a motorizmu.

Televízii sa podarilo získať exkluzívne vysielacie práva na Svetový pohár 2015 vo volejbale mužov i žien pre územie Slovenskej i Českej republiky. Koncom augusta a začiatkom septembra sa v Japonsku zídu najlepšie tímy všetkých kontinentov, ktoré budú bojovať o dve postupové miesta na OH 2016. Od 23.augusta do 23.septembra uvidia diváci česko-slovenských okruhov DIGI Sport 1 a 2 celkom 15 prenosov: 6 zo ženského turnaja a 9 zo súťaže mužov.
Pokračovanie nižšie:


Atraktívny volejbalový program bude pokračovať aj neskôr: 26. septembra štartujú v Belgicku a Holandsku Majstrovstvá Európy vo volejbale žien a 9.októbra otvoria v Bulharsku a Taliansku európsky šampionát mužov. Na ňom sa predstavia aj slovenskí reprezentanti. Málo chýbalo, aby sme mali zastúpenie aj v súťaži volejbalistiek, ale v nádejne sa vyvíjajúcej baráži naše ženy prehrali v tzv. zlatom sete s Azerbajdžankami. Programy DIGI Sport 3 a 4, ktoré sú dostupné iba slovenským divákom prinesú z oboch podujatí približne 20 prenosov.

Volejbal nebude chýbať ani v roku 2016. Na obrazovkách DIGI Sport sa objaví Grand prix volejbalistiek – obdoba mužskej Svetovej ligy. V lete budúceho roku tak uvidia diváci v Česku a na Slovensku okolo 30 prenosov.

Počas Európskych hier v Baku sme tak trochu suplovali verejnoprávnu televíziu, keď sme vysielali množstvo aj tzv.menšinových športov. Volejbal za taký síce nepovažujeme, ale je pravda že tento šport sa na našich obrazovkách príliš často neobjavuje. Aj v spomínanom Baku sme sa však presvedčili, že o divákov v halách, kde sa hrá špičkový volejbal, nie je núdza. Veríme, že podobne to bude platiť aj o divákoch televíznych„, vysvetľuje generálny riaditeľ DIGI Slovakia Marcel Šatanek.

Ďalším atraktívnym spestrením programovej ponuky DIGI Sportu je seriál špičkových boxerských súťaží, ktoré televízia kúpila pre územie ČR i SR. V polovici augusta sú to Majstrovstvá Európy mužov kategórie Elite v Sofii, v októbri Majstrovstvá sveta mužov v Katare, vo februári to bude svetový šampionát žien v Kazachstane a potom dva olympijské kvalifikačné turnaje: v apríli v Turecku a v júni v Azerbajdžane.

DIGI Sport zareagoval aj na skvelé výkony nášho automobilového pretekára Richarda Gondu, ktorý si úspešne počína na pretekoch Svetovej série značky Renault a uzatvoril exkluzívnu zmluvu na celý seriál pretekov v tejto sezóne. Práva sú takisto na územia Slovenska i Česka.

Mohlo by vás ešte zaujímať