Reklama

Eurosport odvysiela z Tour de France takmer 100 hodín naživo, pripravené má aj technické novinky

Eurosport prinesie z cyklistických pretekov Tour de France 2015, ktoré odštartujú už v sobotu 4. júla v holandskom Utrechte, živé prenosy zo všetkých 21 etáp a okrem toho aj niekoľko technických noviniek. Po prvýkrát bude mať športový program aj prístup k zdrojovým signálom, napr. aj z helikoptéry, vďaka čomu bude môcť upravovať výslednú podobu obrazu.

Celkom sa diváci môžu tešiť na takmer 100 hodín živého vysielania. Z každej etapy bude Eurosport vysielať 3,5-6 hodinový priamy prenos. To najlepšie z každej etapy môžu diváci sledovať každý večer v hodinovom zostrihu nazvanom Tour de France Today, začiatky budú medzi 21. až 23. hodinou.
Pokračovanie nižšie:


Skrátené záznamy etáp bude Eurosport opakovať vo večerných a nočných hodinách, opakovať sa bude aj zostrih TdF Today. Hlavným expertom Eurosportu bude tento rok opäť Greg Lemond, trojnásobný víťaz TdF. Každá etapa bude uvedená aj zakončená magazínom Lemond on Tour, v ktorom bude Lemond prvýkrát využívať k svojim analýzam a rozhovorom 3D grafiku. A ďalšia novinka: Cyklisti budú vybavení GPS čipmi a komentátori Eurosportu budú mať prístup k ich dátam. Eurosport tiež ponúkne najlepšie tweety cyklistov, manažérov jednotlivých tímov. Bezprostredne po dojazde etapy tiež priblíži divákom atmosféru z cieľa, analýzy expertov či rozhovory špičkových jazdcov.

Etapy TdF na českej verzii Eurosportu budú komentovať Štěpán Straka a Martin Hačecký, ktorí ťažia z veľkých skúseností komentovania cyklistiky. Tour de France sa začína na Eurosporte už dnes o 18:30 a to na programe Eurosport 1 predstavením tímov.

Eurosport pripravil tiež pred TdF pre cyklistických fanúšikov novú aplikáciu s názvom Eurosport Tour v spolupráci s platformou Strava. Zúčastniť sa môžu cyklisti z celého sveta, stačí sa zaregistrovať na http://www.eurosport-tour.com.

Mohlo by vás ešte zaujímať