Reklama

Dvojka HD dočasne v DVB-T, kvôli Tour de France

Vysielanie populárnych cyklistických pretekov Tour de France si môžu aj tento rok pozrieť diváci na Slovensku v HD kvalite cez anténu vďaka RTVS. Verejnoprávny vysielateľ totiž sprístupnil program Dvojka HD prostredníctvom 3. celoplošného multiplexu, kde nahradil dočasne na pozícii STV HD doterajší kanál Jednotka HD, práve kvôli cyklistickým pretekom. Po skončení Tour de France sa opäť v DVB-T objaví program Jednotka HD.
Pokračovanie nižšie:


RTVS ponúkne divákom od soboty 4. júla priame prenosy v HD zo všetkých 21 etáp Tour de France.

Okrem Dvojky HD v DVB-T sú k dispozícii aj internetové streamy na adrese tdf.rtvs.sk, kde si okrem sledovania priamych prenosov môžu návštevníci prečítať aj aktuálne novinky priamo z diania.

Diváci, ktorí nemajú možnosť sledovať bezplatne program Dvojka HD cez DVB-T môžu využiť pre príjem verejnoprávnych programov prípadne aj dekódovaciu kartu RTVS, ktorá sprístupní stanice Jednotka a Dvojka prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E). Podrobnejšie informácie o karte RTVS si môžete prečítať po kliknutí na tento odkaz.

Pripomeňme, že minulý rok spustil telerozhlas pri príležitosti Tour de France aj špeciálnu HbbTV aplikáciu. Tento rok však niečo podobné už nepripravil.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vysvetli mi niekto preco nemoze byt v muxe aj jednotka a dvojka v hd?

  2. Ta flexibilita je super,ked uz nemozu vyhodit SD program, aby sa zmestili dva HD…co ma ale stve je mizerne prevedenie a teda,ze vymenili program, ale EPG nie a je stale z jednotky…

  3. Vsade naokolo vedia ako nato len tu nie. Sak sme na Slovensku.

  4. amatérska šaškáreň,HD pozícia má názov STV HD ale pernamentne je tam STV 1 a počas Tour the France sa to prehodí na STV 2.
    Keďže 90 percent programov na STV 1 a 2 je aj tak vysielaný v SD nechápem prečo je problém vysielať na HD pozícii striedavo 1 alebo 2 (logicky uprednostňovať HD stream)

  5. Takto to prepinaju urcite nejak manualne, jeden kabel sa vytiahne a zasunie druhy. Naco to ale komplikovat ked to ide aj jednoduchsie. Dva HD a SD sa v pohode do jedneho multiplexu zmestia.

  6. Aktuálne na STV HD vysiela :1. Ide tam film Rozum a cit.

  7. jj ak to pojde podla EPG tak zajtra 7:50 to prepnu opat na Dvojku.

  8. Toto je dôvod aby som STV HD ani nezaraďoval. Zase budú ľudia volať, že kde majú Jednotku a majú 2-krát Dvojku….

  9. Čo sledujem tak teraz to prepínajú večer na Jednotku a ráno zase na Dvojku. Ale aspoň EPG sedí.

  10. Aj minule tam bola stv2 HD, keď tam bol nejaký folklór. 🙂
    Ja neviem načo je HD dobré. Ešte som na to neprišiel, len je trochu ostrejší obraz, ale sú smiešne JOJ a Markíza, že chcú za HD reklamy platby od operátorov. Mali by ich vypnúť a šíriť, len v SD. 🙂
    Inak Rakúšania vysielajú ORF aj v SD v mpeg2. Aspoň dobre uvažujú. A HD STV v MUXE nemá teletext. Musím prepnúť na SD. 🙂

Komentáre už nie sú povolené.