Reklama

ČT s novou aplikáciou v HbbTV, otestujte si aký video či audio formát prehrá vaše zariadenie

Česká televízia spustila minulý týždeň špeciálnu HbbTV aplikáciu s názvom Test audio a video formátov, v ktorej si môžu diváci overiť aký video či audio formát podporuje ich zariadenie. Aplikácia je dostupná cez hybridné vysielanie HbbTV, vyskúšať si ju preto môžu len diváci, ktorí vlastnia televízor či prijímač s podporou tohto štandardu. Na väčšine takýchto zariadení sa HbbTV spúšťa štandardne stlačením červeného tlačidla na diaľkovom ovládaní, potrebné je samozrejme aj internetové pripojenie.
Pokračovanie nižšie:


Slovenským divákom je hybridné vysielanie od ČT dostupné na všetkých programoch verejnoprávneho vysielateľa na satelite Astra 3B (23,5°E), ako aj vo štvrtom celoplošnom multiplexe na ČT1 a ČT2, ktoré sú súčasťou Plustelky. Pre spustenie HbbTV však nie je potrebné aby mal zákazník dekódovacie zariadenie terestriálnej platformy, novú aplikáciu si tak môžu cez DVB-T vyskúšať všetci.

V samotnej aplikácii Test audio a video formátov je divákom k dispozícii 12 testov, v ktorých si môžu overiť či ich prijímacie zariadenie prehrá nielen HD vysielanie s kodekom H.264 v kombinácii s rôznymi audio formátmi, ale aj Ultra HD s novým kodekom H.265.

Niekoľko ukážok z novej aplikácie

ct_test_hbbTV_av1

ct_test_hbbTV_av2

ct_test_hbbTV_av3

ct_test_hbbTV_av4

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Problem s HbbTV na CT je ten, ze pomaly kazdy druhy program z archivu vyhodi hlasku, ze nie je dostupny mimo uzemia CR (a ze im je to luto, co mi je prd platne). Esteze EU chysta legislativu, ktora to v ramci unie zatrhne, kedze na smart TV sa to cez proxy obist velmi neda. Ale dovtedy prejde este najmenej rok-dva. A tiez je otazne, ci sa ten chystany zakaz geoblokacii bude vztahovat aj na taketo pripady, lebo autorske pravo nepusti.

Komentáre už nie sú povolené.