Reklama

V Bratislave bol spustený nový lokálny DVB-T vysielač, šíri štyri televízne programy

Spoločnosť Viva studio spustila v týchto dňoch nový lokálny DVB-T vysielač v Bratislave, konkrétne v mestskej časti Bratislava-Petržalka. Podľa platného povolenia má byť vysielač umiestnený na paneláku na ulici Blagoevova 2 (reálne je však na Blagoevova 4) a vysiela na 26. kanáli (514 MHz) s výkonom 3,5 kW vo vertikálnej polarizácii.
Pokračovanie nižšie:


Ako nás informoval jeden náš čitateľ, lokálny vysielač aktuálne šíri štyri televízne programy: BetX TV, TV Bratislava, TV 9 a Slovak Sport.TV 2 HD. Športový program, ale zatiaľ nefunguje. Diváci môžu preto vidieť na programovej pozícii len čiernu obrazovku.

Spomeňme však, že Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) vydal povolenie spoločnosti Viva studio na miestny multiplex zatiaľ len dočasne a to od 8. septembra 2014 do 31. augusta 2015.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Podarilo sa aj mne zachytiť K 26 v Kvetoslavove (Šamorín) aj mi na nascenovalo stanice, ale signal je veľmi slabý. Možno keby som sa trochu pohral s anténou, tak by to možno aj šlo. Musím to vyskúšať.

  2. no ono je to na č.4

    upnito.sk/0/nc9zerrmkuwbw6qg3k5njszp5pje6kxg.jpg

  3. odkial vysiela? kamzik alebo ina kota v BA?
    betx vysiela iba logo slucku a sstv2 mi silno stvorcekuje (pri 78% signalu), tak sa mi nezda, ze by nevysielal. ostatne dva programy idu OK.
    btw. to teda trvalo, kym sa niekde o tom zmienili…stale sa spomina iba nejake magio alebo skajlink. tento mux mi TV samonaladila este tusim v sobotu (30.5).

  4. Umiestnenie je na 12 posch.paneláku.Po dve rakvičky pod sebou na všetky smery. Je to cca .500m od prístavného mostu.

  5. @redakcia, kedy pojdeme vypit, ked uz sme si potykali? 😀
    btw. myslel to ako pochvalu, ze si to napisal ako prvy. neber vsetko tak vazne a vztahovacne. take it easy, vsak je piatok…

  6. re:power

    na 26k sú aj Maďari z Gerecse. Príjem na Podunajskej nížine bude problematický. Z Petržalky to páli plným výkonom podla mňa hlavne smer severo-východ. Čiže centrum a východné časti Bratislavy

    Z Brna je plán DVB-T2 tiež na k.26 100kW

  7. No prvý som na tento 26kanál redakciu upozornil ja v komentároch pod článkom mmds nitra atď

  8. Na konci petrzalky je signal uz len 40% a kockaty obraz. Osobne si myslim, ze to vobec nie je vhodne miesto pre vysielac. Dany panelak je 12-poschodovy ako kazdy iny v jeho okoli. A tak ako citam, ze aj z HU a CZ vysielaju na 26.kanali … , tak neviem, ci to cele nie je zbytocne. Vsak robme veci poriadne 😉

  9. V Petrzalke je to prakticky jediny chytatelny miestny MUX, kedze Kamzik na k55 je uz dlhsie mrtvy a avisacky Slovnaft na k32 je tam spolahlivo ruseny Madarmi.
    Inak nevie nahodou niekto preco nitriansky miestny MUX na k36 uz nie je v zozname povolenych vysielacov na strankach RU? Zatial sice vysiela, ale otazne je dokedy.

  10. robme veci poriadne a dajme si anténu na strechu, nebehajme s kusom drôtu (aj keď v peknom a drahom obale) po obývačke

  11. Ten Slovak Sport 2v HD tam vysiela naozaj HD. Ostatné sú v MPEG-2? Či sa mi vôbec oplatí hrať s anténou?

  12. Ohladom SS 2 v HD. Zatial to nevysiela takze tazko povedat ci je to naozaj HD. V Ruzinove (Strkovec) sa MUX da chytit avsak antenu musim mat uplne nalepenu na okno

  13. @mmc, problemy ma praveze externa antena, ktora pred spustenim madarskeho k32 spolahlivo chytila Slovnaft; toto je vsak aj chyba Avisu, ze sa poriadne nestaraju o medzinarodnu koordinaciu a zbytocne nastava vzajomne rusenie, ktore sa az potom niekedy riesi (ako napr. v Martine).

  14. Teraz som len tak z dlhej chvíle preskenoval v Piešťanoch kanál 26 a naladilo mi 4 programy, na prekvapenie ORF A mux z Grazu- Schokl/75 kW/, vzdialeného 230 km. Anténu mám nasmerovanú na Gyor otočenú horizontálne. Asi sú dobré poveternostné podmienky na diaľkový príjem. Možno keby som otočil anténu na vertikál, tak ten bratislavský mux chytím, kanál 32 z Vlčieho Hrdla mi občas ide.

  15. Je to tak. U mna dnes na antene otocenej na Gyor idu dva muxy z chorvatska. Povacsine idu aj slovinci ale teraz ich nenaladilo. Dnesny ranny ulovok cez antenu zatial 128 programov (SK, HU, AT, HR) 🙂

  16. Podobne v Piešťanoch. K. 37 Maribor, k. 25 Zagreb, a ten je vzdialený 329 km.

  17. Ja to chytím na izbovú anténu. Som v Petržalke. 🙂
    TV9 ide aj TV Bratislava. BETX TV neviem o čom je, lebo vysiela logo a Slovak sport2 HD – čierna obrazovka. Nevysielajú EPG.
    TV Bratislava ide v MPEG2
    BETX TV vysielajúca logo tiež je v MPEG2
    TV9 – bude asi v HD, lebo dvojkový box píše, že HDTV nie je podporované a nejde ani zvukový kodek.
    Na boxe plustelky TV9 ide, ale nezdá sa mi, že by to malo byť HD podľa obrazu. Kto má box s MPEG2 aspoň TV Bratislava môže pozerať. 🙂

  18. V BA Novom meste ani ťuk na izbovú anténu. Kedže DVB-T mám iba ako náhradný zdroj signálu tak to riešiť ani nebudem. Všetky muxy z Kamzíka mi idú na 100% Aj vypnutý regio na k.55 išiel na cca 80%

  19. Maros, fajnsmeker (kajsmentke :-D) : Wow. Ja mam v Presove problem naladit Madarov (cca. 70km) a vam sa podarilo chytit Chorvatov na 330km vzdialenost? Respect! Musim checknut, aky maju ERP. Inak, nevie niekto, co je s firmou Obecne siete, s.r.o., predtym Multichannel? V Presove maju uz rok povolenie vysielat na k34 a stale ani skrt v eteri. Posledny scan dnes okolo 18:00. Podotykam, ze z koty, ktora figuruje v povoleni RU, chytam 2 ine lokalne MUX-y, Avis k41 a Real Trading k27. Ten druhy ma 10W, H polarizaciu (mam V antenu :-D, na webe RU je chybne uvedena tiez V) a vyzarovaci diagram uplne mimo moju poziciu a aj tak mam signal vacsinou dobry (na hranici, ale pozeratelny), takze u mna chyba nebude – iba ak by vysielali v DVB-T2 norme, hoci RU uvadza DVB-T.

  20. Tak slovinci a chorvati nejdu stale, ale iba ked su zlepsene prijmove podmienky a to je par dni do roka.

  21. xxxNutty daj si anténu horizontal a budeš mať všetky signály približne rovnako silné.
    Inak, keď sa pozrieme na DVB-T susedných štátov (+ HR, DE), tak môžeme len plakať, staníce je tu málo a tie čo sú (boli/budú) by najradšej vysielali za panbo zaplať (že pán Komínek), alebo ešte lepšie, chcú peniaze za „dodávku (HD) obsahu“ plného reklám (CME,JaT)

  22. Tak SS 2 uz ide celkom pekny obraz cize je naozaj v HD. Problem v Ruzinove je ten ze ho chytam strasne slabo a napriklad taky K32 mi nejde vobec odkedy zacal vysielat. Umiestnenie na Vlcom Hrdle je podla mna uplne zle. Inak ohladom K55 z Kamzika. Bude este niekedy vysielat?

  23. mmc: S antenou som sa uz davnejsie pohral, otacal som ju vertikalne aj horizontalne a dosiel som k zaveru, ze lepsia je V orientacia – pri H sa zoslabi signal 1. a 4. celoplosneho MUX-u z Dubnika natolko, ze v zlom pocasi obraz „stvorcekuje“. A riesit druhu antenu v H pozici, zlucovac a pasmove priepusty sa mi nechce, rozhodne nie kvoli TV7, Slagr TV a TV LUX z lok. MUX-u, aj to v ubohej obrazovej kvalite. 🙂

  24. Na TV9 nepôjde nič. To bude bublina, ktorá rýchlo spľasne. To nebude mať úroveň. Budú otáčať dokumenty a čo kto dá? V takom prípade to bude opäť za tým bývalý Patriot – Žilina a k tomu občas Nitra. Keby to mysleli vážne, tak vyrábajú pravidelný program. Ďalší megalomani.
    Oplatí sa to iba pre divákov TV Bratislava.

  25. mne to ide iba rano a vecer mam antenu dost dobre urobenu pri zlatych moravciach ale na tv 9 a na slovak sport 2 hd mi nejde zvuk mam tv panasonic ide vam zvuk niekomu??????

Komentáre už nie sú povolené.