Reklama

V Anglicku odštartuje už v auguste prvý športový kanál v Ultra HD kvalite

Britský telekomunikačný operátor, British Telecom, a tiež prevádzkovateľ platených športových kanálov BT, oficiálne predstavil v utorok 9. júna 2015 svoje plány týkajúce sa vysielania zápasov UEFA na svojich športových kanáloch.

Prvou novinkou je úplne nový športový kanál zameraný na európske súťaže s názvom BT Sport Europe, ktorý ponúkne divákom 350 zápasov z Ligy majstrov UEFA ako aj Európskej ligy UEFA. Program má oficiálne odštartovať 1. augusta tohto roku.
Pokračovanie nižšie:


V rovnaký dátum spustí svoje vysielanie aj BT Sport Showcase, na ktorom uvidia športový fanúšikovia najmenej 12 zápasov z Ligy Majstrov UEFA z toho minimálne jeden bude s britským mužstvom, a tiež 14 zápasov z Európskej ligy UEFA za sezónu. Kanál bude dostupný bezplatne v tamojšom DVB-T (Freeview, BT TV, EE TV, YouView).

BT Sport Europe bude dostupný v satelitnej platforme Sky a tiež BT TV. Testovacie vysielanie s upútavkami je už v tejto chvíli dostupné predplatiteľom.

Najzaujímavejšou novinkou bude určite spustenie nového kanálu BT Sport Ultra HD, ktorý odštartuje už 2. augusta 2015. Bude to vôbec prvý športový kanál v Ultra HD kvalite v Európe, ktorý ponúkne divákom športové prenosy naživo. Prvým prenosom v natívnom 4K rozlíšení bude The Community Shield. Neskôr nebudú chýbať ani priame prenosy z Ligy Majstrov UEFA, Barclays Premier League, FA Cup alebo Aviva Premiership Rugby.

Kanál bude dostupný iba v službe YouView, ktorej spoluzakladateľom je práve BT, spolu s internetovou ponukou BT Infinity.

Na britskom televíznom trhu neobišli zmeny ani kanál ESPN, ktorý rebrandoval 9. júna na BT Sport/ESPN.

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať