Reklama

Spartak TV vo vysokom rozlíšení naladia cez anténu už aj diváci v Nitre a Nových Zámkoch

Telekomunikačný operátor AVIS dnes rozšíril svoje dva lokálne DVB-T multiplexy v Nitre a Nových Zámkoch o nový televízny program vo vysokom rozlíšení Spartak TV. Vysielanie je však podľa našich informácií sprístupnené zatiaľ len v testovacom režime.

Spartak TV HD je šírený z oboch vysielačov v kompresnom formáte MPEG-4 s rozlíšením 1920 x 1080. Keďže sa jedná o HD program je pre príjem potrebný DVB-T set-top-box či televízor s podporou formátu MPEG-4/HD. Ak vaše zariadenie nebude podporovať tento formát, môžete počuť len zvuk.
Pokračovanie nižšie:


Pre naladenie nového programu je potrebné nanovo preladiť vysielací kanál lokálneho multiplexu. V prípade vysielača v Nitre je to 36. kanál, Nových Zámkoch 40. kanál.

Televízia Spartak vysiela od 21. februára 2014. Vo vysielaní sa primárne zameriava na futbalový klub Spartak Trnava. Kanál naladia diváci v rámci lokálneho DVB-T multiplexu v Trnave na 33. kanáli. Do svojej ponuky ju pridali okrem káblovej televízie DIGI TV už aj operátori Swan, UPC, Telekom (Magio a Magio Sat – po pripojení k internetu), Progres TV či Antik Telecom (vo vlastnej sieti a na celom Slovensku v rámci SmartTVBoxu či mobilnej TV ANTIK TV GO). Vysielanie je tiež dostupné aj cez internet prostredníctvom oficiálnej webovej stránky www.fcspartak.tv.

Aktuálna ponuka multiplexov v Nitre a Nových Zámkoch:
Nitra (36. kanál) – Šlágr TV, TV Noe, Nitrička, CE TV, Spartak TV HD
Nové Zámky (40. kanál) – Šlágr TV, TV Noe, Nitrička, Spartak TV HD

sparta_tv_hd1
Vysielanie Spartak TV HD

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. chcem sa spýtať plánujú Spartak TV pridať aj pre divákov z Levíc a z okolia ? Ďakujem

  2. Plánuje sa dať to na vela vysielačov, momentálne prebieha testovacia prevádzka, Levice sú trošku problematické takže tam to bude trvať dlhšie..

  3. levice su vzdy problematicke … ale tesim sa ked to tu spojazdnite..

  4. Na pozeranie tejto TV Vám stačí tak jeden týždeň. Teda ak nechcete pozerať dookola reprízy. Ale tráva v HD je celkom fajn.

  5. A v tej Prievidzi ten vysielac BOJNICE-REGIA to nejako ostalo ticho.Co nemozete pozhanat trubky na stoziar?Uz to vyzeralo ze bude mat Prievidza a okolie lokalny mux a nic sa nedeje.

  6. Mna by ale skor zaujimalo, preco Avis vypadol na strankach RU z oficialneho zoznamu vysielacov v Nitre. Zeby koniec licencie?

  7. nitran: Zoznam na webe RU je 2 mesiace stary, takze je pravdepodobne, ze licenciu Avis ma, len sa tam este neobjavila.

  8. Spartak TV je od včera dostupný aj v bratislavskom lokálnom MUXe od AVIS-u – 32.kanál!!!

  9. mmiriboy: A preco tak kricis? 😉 Nestacila by namiesto troch vykricnikov jedna bodka?

Komentáre už nie sú povolené.