Reklama

Poľská nc+ oznámila termín ukončenia SD programov v MPEG-2

Poľská satelitná platforma nc+, ktorá využíva pre šírenie svojich programov satelitnú pozíciu Eutelsat Hot Bird 13°E, má v pláne ukončiť vysielanie televíznych staníc v štandarde DVB-S/MPEG-2 do októbra tohto roku. Programy bude potom ďalej šíriť už len v novšom štandarde DVB-S2/MPEG-4. Zákazníkom ponúka výmenu starších SD prijímačov za nové HD zdarma.
Pokračovanie nižšie:

Platforma nc+ ako technologický líder vysiela svoje kanály v najvyššej kvalite HD, práve preto finalizujeme proces úplného prechodu na štandard DVB-S2 a postupného odpájania modulácie DVB-S, ktorá bola využívaná od roku 1998, čiže od začiatku digitálnej televízie v Poľsku. Táto zmena nám umožní efektívnejšie využívať kapacitu našich transpondérov a ďalšie zlepšenie kvality prenosu,“ povedal Jarosław Kordalewski viceprezident nc+ pre technológie a IT.

Ukončenie distribúcie SD programov v štandarde DVB-S/MPEG-2 je v pláne aj u nás. Medzi prvými oznámila prechod na HD verejnoprávna televízia RTVS, ktorá ukončí šírenie svojich programov Jednotka a Dvojka v štandardnom rozlíšení na satelite Astra 3B (23,5°E) do konca roka 2016, podobne ako Česká televízia.

Mohlo by vás ešte zaujímať