Reklama

Česká televízia získala práva na futbalové majstrovstvá Európy

Česká televízia dnes oznámila, že získala práva na vysielanie európskeho futbalového šampionátu pre rok 2016, ktorý bude hostiť Francúzsko.

Česká televízia sa spolu s ďalšími dvadsiatimi piatimi verejnoprávnymi stanicami zapojila do kontinentálnej zmluvy Európskej vysielacej únie. Dlhé rokovania s UEFA sa nám dnes podarilo úspešne finalizovať a vrcholnú futbalovú akciu budúceho roka tak bude opäť vysielať Česká televízia,“ komentuje zisk práv generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák.
Pokračovanie nižšie:


Francúzske UEFA EURO 2016 bude prvým turnajom s účasťou dvadsiatich štyroch tímov, ktoré budú rozdelené do šiestich štvorčlenných skupín a potom absolvujú záverečnú vyraďovaciu časť. Celkom odohrajú zúčastnené celky 51 zápasov. Turnaj sa bude hrať od 10. júna do 10. júla 2016 na desiatich štadiónoch po celom Francúzsku. Otvárací aj záverečný zápas sa uskutoční na francúzskom národnom štadióne Stade de France v Paríži.

Predpokladáme, že v priamych prenosoch a záznamoch opäť odvysielame všetky stretnutia turnaja. V prípade účasti českej reprezentácie potom aj bohatý sprievodný program mapujúci komplexne nielen vlastné zápasy, ale aj prípravu a program nášho celku, ktorému po skvelom úvode kvalifikácie cez posledné zaváhanie zostáva v štyroch zápasoch v septembri a októbri stále dostatok možností pre potvrdenie postupu,“ dopĺňa výkonný riaditeľ ČT sport Jiří Ponikelský.

Mohlo by vás ešte zaujímať