Reklama

Viasat History nekódovane v maďarskom DVB-T, len dočasne

Najbližšie dva týždne bude u našich južných susedov v Maďarsku dostupný dokumentárny kanál Viasat History nekódovane (FTA) v rámci terestriálnej platformy MinDig TV Extra, ktorú je možné prijímať v blízkosti maďarských hraníc aj na Slovensku.
Pokračovanie nižšie:


Podľa dostupných informácií bude Viasat History vysielať voľne až do 5. júna 2015. Následne dôjde opäť k zakódovaniu programu systémom Conax. Pri našich testoch bolo vysielanie kanálu dostupné nekódovane už v čase písania tejto správy.

Dočasné promo vysielanie sa stáva v maďarskom DVB-T už pravidlom. Len tento rok je to už v poradí štvrtá ochutnávka. Najskôr to bol Paramount Channel, neskôr AXN, Bonum TV a teraz Viasat History.

MinDig TV Extra je obdoba slovenskej terestriálnej platformy Plustelka. Oproti našej platforme však využíva štyri celoplošné multiplexy prostredníctvom ktorých šíri viac ako 50 televíznych programov. Spomeňme ešte, že v piatom maďarskom multiplexe sú šírené iba programy verejnoprávneho vysielateľa (MTVA), ktoré vysielajú všetky nekódovane.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Keby tam bolo aspon sk audio, u nas ale radsej tresknu madarske audio ako anglicke.

  2. Towerhome by si mohol zobrat od nasich juznych susedov priklad. Takto sa maju propagovat platene kanali. Vyznam to ma len vtedy ked ich ked ich vidia vsetci tv.divaci Dva roky v plustelke stagnacia o slovenskych detskych programoch ani stopa a tie by to urcite pohli dopredu. Uz kvoli nasim najmensim divakom by sa patrilo ich tam zaradit.Zacinam mat dojem akoby sa niekto obaval ze Dvbt naberie obratky a tym aj jeho este vyssiu sledovanost.

  3. Viasat H som už naladil. Kanál 46 z Gyoru ide v Piešťanoch bez problémov. Takže aspoň takéto vzrúšo, keďže Towerhome mlčí.

Komentáre už nie sú povolené.