Reklama

Nemecký kanál pearl.tv v Ultra HD kvalite od septembra na satelite Astra (19,2°E)

Satelitný operátor SES dnes oznámil, že už v septembri tohto roku odštartuje na družici Astra, ktorá je umiestnená na pozícii 19,2°E, prvý európsky nekódovaný kanál v Ultra HD kvalite. Bude ním nemecký telenákupný kanál pearl.tv.

Materská spoločnosť pearl.tv, Enstyle GmbH, si prenajme ďalšiu satelitnú kapacitu pre potreby vysielania kanálu v Ultra HD kvalite u SES Platform Services, dcérskej spoločnosti SES. Popritom bude Pearl.tv však aj naďalej vysielať svoj program v SD a HD kvalite.
Pokračovanie nižšie:


Pred niekoľkými rokmi bol pearl.tv prvým telenákupným kanálom, ktorý vysielal svoj program v natívnom HD. V súčasnej dobe spustíme pearl.tv v Ultra HD a tým opäť demonštrujeme našu silu ako technologický líder v európskom mediálnom priemysle. Pripravujeme tiež vyrábať a vysielať pearl.tv v natívnom Ultra HD z úplne nového štúdia,“ povedal Dr Michael Sichler, generálny riaditeľ Enstyle GmbH.

SES bola v čele vývoja Ultra HD od roku 2011. Naše satelity môžu prinášať skutočne dokonalé zážitky z Ultra HD, pretože satelity sú so svojou infraštruktúrou schopné šíriť natívne Ultra HD v extrémne vysokej kvalite v celej Európe k miliónom televíznym domácnostiam,“ povedal Ferdinand Kayser, obchodný riaditeľ spoločnosti SES. „Sme hrdí, že budeme pracovať spoločne s našim partnerom, aby sa dosiahol ďalší Ultra HD míľnik a vysielať v Európe prvý komerčný nekódovaný (FTA) Ultra HD kanál pre 18 miliónov domácností v Nemecku.

Mohlo by vás ešte zaujímať