Reklama

Na satelite Astra 3B testoval program JOJ Cinema [aktualizované]

Na družici Astra 3B (23,5°E) bolo dnes možné naladiť na niekoľko hodín nový program s názvom JOJ Cinema v štandardnom rozlíšení (SD). Vysielanie bolo dostupné na frekvencii 12 363 MHz, z kapacity spoločnosti Towercom. Z rovnakej frekvencii vysielajú aj HDTV programy verejnoprávnych vysielateľov RTVS a ČT či komerčného vysielateľa TV Barrandov.
Pokračovanie nižšie:


Program JOJ Cinema bol od spustenia technických testov kódovaný systémom Irdeto (CAID: 0668), ktorý používajú karty Plustelka, prípadne karty RTVS. Pri našich redakčných testoch program nefungoval ani na jednej zo spomínaných kariet. Jednalo sa len o neverejné technické testy, ktoré boli dostupné výlučne pre potreby spoločnosti Towercom.

Doplnené: Krátko po 15:30 bolo testovacie vysielanie kanálu JOJ Cinema na satelite ukončené.

Skupina JOJ aktuálne zisťuje záujem operátorov o filmový kanál. „JOJ Group v súčasnosti zisťuje záujem operátorov o filmový kanál. V prípade pozitívnej reakcie a dopytu budeme projekt JOJ Cinema realizovať. V súčasnosti však zatiaľ nedisponujeme licenciou na túto stanicu. V prípade získania licencie budeme mať rok na sprevádzkovanie kanálu. Dnešné tzv. „vysielanie“ považujeme za testovanie jedného zo záujemcov o stanicu, nešlo o aktivitu JOJ Group,“ uviedla pre náš portál SatelitnáTV.sk Miroslava Klempová, marketingová manažérka TV JOJ.

Technické parametre z ktorých vysielal program JOJ Cinema:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: JOJ Cinema
Provider: Towercom
Kódovanie: Áno (Irdeto)
Audio stopa: SK a EN

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. majo a programy ako Jednotka HD a Dvojka HD ti nájde?

  2. Ja som to nestihol testnuť na mojej karte RTVS. Ale inak máš to v správe.

  3. Rozdiel medzi CZ a SK TV trhom v roku 2015:
    CZ: Spustime nove televizie pre vsetkych na satelite a DVB-T.
    SK: Mame tu nejaky projekt, ale uvidime, kolko nam zan ponuknu operatori…
    Vysledok:
    CZ: Kino Barrandov, Barandov plus na satelite a v DVB-T.
    SK: Hovno.

  4. Nemalo by sa zabudnut na Plustelku tento kanal tam podla mna patri.Bolo by to ozivenie Dvbt ktore dlhodobo stagnuje.

  5. hemendex: :-DDDD Sto bodov! 😀 Ale zabudol si doplnit, ze na SK este aj skapalo v DVB-T Dajto. Takze vysledok je zaporny (h@vn@ minus Dajto).

  6. no susal som naladit a zrusilomi vela programov cize nejdeto vobec bol som rad ze som to nahodil tak akoto bolo predtim joj cinema nejde asi nikomu cotu citam

    1. Funguje bez problémov. Zrejme ladíte zo zlej frekvencie: http://www.satelitnatv.sk/2015/06/joj-cinema-odstartuje-uz-v-pondelok-filmy-nebude-prerusovat-reklamou/

Komentáre už nie sú povolené.