Reklama

DW v anglickom jazyku na satelite Astra 1M (19,2°E) od 22. júna

Z družice Astra 1M, ktorá je umiestnená na orbitálnej pozícii 19,2°E, začne vysielať 22. júna tohto roku spravodajský kanál DW v anglickom jazyku. Prvé technické testy sa objavili už teraz na frekvencii 11 627 MHz, jedná sa o kapacitu španielskeho vysielateľa RTVE z ktorej vysielajú programy CNN int. či TVE International Europa.
Pokračovanie nižšie:


Nový program DW má vysielať 24 hodín denne v anglickom jazyku, zamerať sa chce na medzinárodné publikum. Jeho konkurentmi tak budú BBC News, CNN International či RT.

V čase písania správy bolo na satelite Astra 1M dostupné krátke promo vysielanie s informáciou o štarte programu. Stanica vysielala nekódovane (FTA) a v kompresnom formáte MPEG-2.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 1M (19,2°E)
Frekvencia: 11 627 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 22000
Modulácia: QPSK
Norma: DVB-S
Kódovanie: nie
Názov: DW
Provider: SES Astra

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. RT urcite nebude konkurenciou DW. RT vlastne nemozno porovnavat s nicim, okrem goebbelsovskej a komunistickej propagandy. Raz som sa odhodlal v akomsi zachvate masochizmu sledovat toto „spravodajstvo“, aby som si overil, ci je naozaj take tendencne, ze to uz donutilo niekolko tamojsich moderatorov a redaktorov ospravedlnit sa v priamom prenose a podat vypoved. Hadajte, aky bol vysledok. Spravne. Stanicu som definitivne vyradil z chanlistu a este tyzden som to predychaval. Na ilustraciu jedna z tych nevinnejsich lzi: vsetky agentury citovali holandskych vysetrovatelov, ze pad malajskeho Airbusu nad Ukrajinou sposobila strela zem-vzduch, len RT promptne (dez)informovala, ze Holandania hovorili o strele vzduch-vzduch a zacala z toho odvijat spekulacie o zostrele ukrajinskou stihackou. Keby som to nevidel na vlastne bulvy a nepocul na vlastne lopuchy, neuverim. A podobnych drzosti sa tam daju napocitat aj desiatky za den.

Komentáre už nie sú povolené.