Reklama

Dajto ukončilo vysielanie v DVB-T

Markíza ukončila dnes šírenie svojej televízie Dajto prostredníctvom terestriálnych vysielačov 1. celoplošného multiplexu. Z akého dôvodu, však doteraz oficiálne neuviedla. Diváci, ktorí sledujú programy bezplatne prostredníctvom antény tak už tento program od dnes bohužiaľ nemôžu sledovať. Počas písania tejto správy bola programová pozícia Dajto v prvom multiplexe ešte aktívna no už iba s informáciou v EPG o ukončení vysielania. „Na základe rozhodnutia vysielateľa televízie Markíza bolo vysielanie programu Dajto v DVB-T ku dňu 1.5.2015 ukončené,“ uvádza spoločnosť Towercom v EPG.

Televízia Dajto spustila svoje vysielanie 20. augusta 2012 ako televízia zameraná na mužov. Prostredníctvom DVB-T začala svoj program šíriť o niečo neskôr a to od 24. apríla 2013.
Pokračovanie nižšie:


Od 1. mája 2015 môžu sledovať už televíziu Dajto iba zákazníci káblových, satelitných či IPTV operátorov, ktorí však svoje služby väčšinou neposkytujú, oproti signálu DVB-T, zadarmo.

Zo satelitných platforiem ponúkajú program všetci operátori pôsobiaci u nás, teda Skylink/CS Link, DIGI TV, Magio Sat a freeSAT. Z toho v súčastnosti Skylink ako jediný satelitný operátor ponúka svojim zákazníkom program v SD aj v HD kvalite.

Ako sledovať televíziu bez mesačných poplatkov
Bezplatné sledovanie televízie Dajto ponúka jedine košický operátor ANTIK Telecom a to vďaka internetovému SmartTVBoxu, ktorý môžu využívať majitelia s internetovým pripojením minimálne 2 Mbps po celom Slovensku. Viac o zariadení SmartTVBox si môžete prečítať v našom redakčnom teste.

Pre majiteľov mobilných zariadení môže byť určite zaujímavá aj služba ANTIK TV GO, tú však už operátor ponúka od 2 eur mesačne.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. No super,mohli zrusit radsej Tv Doma,tie telenovely.ked uz su taky chudobny.
    Hlavne ze vsade propaguju dvbt.cudujem sa ze blbost jak tv8 tam ostava..

  2. Šetria kde sa dá. Podľa nich aj tak DVB-T nikto nesleduje lebo všetci majú satelit.

  3. nech sa poserie cela markiza od nes hu uz nesledujem narozdiel od čechov ktorý si skvalitnuju svoju dvb-t my sa vraciame na začiatok

  4. Povrava sa , ze to vraj kupil siroky a ze sa presuva vysielanie na bahamy

  5. Slovenské monopolne DVB-T niet sa čomu čudovať za chvíľu tam daju na všetky kanály TV8 a tv Lux a fotku Jakubca namiesto monoskopu

  6. Podporte AVIS , nech naplní svoje DVB-T a tak aspoň regionálky nech majú kde vysielať.
    Soc.slabší sa vracajú k DVB-T , aj tých pár ušetrených eur je pre nich fajn.

  7. Co sa cudujete zijeme na slovensku ani na skylink to neni ruzove cesi nechcu sirit signal pre slovakov je to na sude tak uvidime jedna sa o novu a primu no a po majstrovstvach udajne na skylink bude koncit stv1 a stv2 vraj bude extra karta na stv plati to pre satelit vraj budu posielat kartu tomu kto ma uhradene teda servis poplatok no co budu robit ludia co maju vstup len na jednu kartu to budu musiet stale prehadzovat alebo kupit sat prijimac to je zas okolo 100eur no a suska sa ze na DVB-T sa ukonci vysielanie bude to kodovane cize kupit znovu prijimac co ma vstup na kartu pretoze to bude kodovane a bude sa mesacne platit vsade sa zdokonaluje sluzba no na slovensku nam pomalu ale isto zacina doba kamena a to vkazdom smere kto chce chudozi zit nech pride na slovensko ludia tu dost trpia a hlavne chudobneju no a o tom vysielani zatial sa i tom suska a vtichosti rozprava ale o com sa rozprava tak sa to aj splni pripadne splnilo to vieme pozrite skylink vraj zadarmo dozivotna tv zacalo to kartou a servis poplatok a to neni este koniec hlavna vec ze kazdy v inkase plati tv a rozhlas plus zivi kablovu tv pripadne inu sat spolocnost uz nam chyba sprievod na 1maja ako v minulosti slovaci rapidne klesaju.

  8. Markíza Fúúúj nech zrušia všetko,chudoba nemusí ich pozerať,nech si pozerajú bohači oni majú dosť peňazí na…..

  9. Neviem koľko ľudí pozeralo Dajto.Aj tam prd dávali.Mne isto nebude Chýbať ,sport2 je lepší ešte keby pridali nejaké CZ stanice tak v pohode viac pre mňa netreba.

  10. Dajto ma v Dvbt svoje miesto patri tam je to dobra a sledovana stanica.Bolo by spravne vratit ju divakom ked aj v Plustelke divaci by to urcite uvitali.

  11. uz nevedia ako ziskat peniaze, len aby ludia co najviac platili ….. je to sila bohaty okradaju chudobnych……………

  12. Keby ‚narkosa & comp.‘ len reklamy vysielali, aj tak by v „strate“.

  13. necital som vsetky prispevky … ale … napadlo niekoho ze za tym moze byt aj nenazranost towercomu a uzernicke ceny za sirenie signalu?

  14. No Miki ma pravdu pozrite co urobil skylink no pravda je aj to,ze markiza to nedala na vedomie az tri dni pred vypnutim a to bolo znacne neskoro nestihalo sa zareagovat ja robim okolo kablovej tv a mame tam drahu profesionalnu DBT-T aparaturu ktora bola super draha je norska no ako ktomu prideme.Ale este nas caka vela zmien tak uvidime co nas este caka.

  15. No ludo a vies o tom,ze sa uz rozpravalo ze DVB-T celkom zakoduje a bude to na kartu za mesac poplatok.Ozaj hore opravujem napisal som to zle nie DBT-T ale DVB-T.

  16. …a ktože im je na tie reklamy už tak zvedavý? Každých 5 minút tam zaserú to isté 100 krát…fuj fuj fuj…

  17. Vsetko co je dobre,zrusia,hanba spolocnosti Markiza.Namiesto toho,aby sa vysielanie Dvb-t rozsirovalo tak ho rusia….

  18. No peniaze kazia ludi a celu spolocnost ale nie ludi co zarabaju mescne 350eur proste je to o peniazoch.A coskoro tito ludia nebudu mat co pozerat vraj tak sa nam krasne zije na slovensku kto toto tvrdi tak je v totalnej opilosti.

  19. Vyradenie kanala Dajto sklamalo divakov ktori presli z kabloviek a inych operatorov na Dvbt lebo tam nasli svoje oblubene stanice bez poplatkov a zmluv.Pre bezneho divaka bola bezplatna ponuka postacujuca a robila dobru sluzbu pre Dvbt ktore sa uz vysplhalo na 33%nu sledovanost a ma stupajucu tendenciu dosiahnut este viac.Tato skutocnost je preto o to viac nez zarazajuca a co je smutne cele to prebehlo rychle a bez vysvetlenia na ktore sa zatial bezvysledne caka.Ked sa vypne nasledovanejsia stanica my divaci chceme vediet preco???.

  20. Dajto bolo asi najpozeratelnejšie z toho komerčného odpadu čo sa na SVK
    vysiela

  21. Moja teoria hovorí, že dajto bolo asi viac sledované ako markíza, ktorá vysiela veľmi nákladné veci ohladom ich výroby.takže vyradením dajta sa snažia umelo zvýšiť sledovanosť markízy,tým pádom zvýšiť cenu reklamy, pritom takto vlastne pomohli konkurencii.
    Pre mňa tieto stanice NEEXISTUJÚ.

  22. Je to fakt hanba , Čo sa deje.Daj to bolo oveľa viac sledované ako Markíza.Tam idú len reklamy….. Fakt bude najlepšie asi nepozerať nič, lebo pri filme po tých reklamách aj človek zabudne aký bol začiatok….

  23. Úvaha na záver:Odchod tv Dajto z DVB-T spôsobilo zemetrasenie a bolo pre Towercom výrazným varovaním do blízkej budúcnosti.Ak som dobre čítal-niekedy na budúci rok 2016 končí zmluva aj pre Markízu a DOMA.Tento rok z DVB-T Voľná telka odišli 3 voľné-atraktívne stanice!!! čím je vážne naštrbená dôvera v tento projekt.

  24. čudujem sa mali ste dosť divakov a toto urobyť zas nejaky mudry človek

  25. Asi niekomu nevyhovuje ze Dvbt sa stava atraktivne tak ako v Cesku.Tento krok ktory sa urobil s Dajto sa racionalne ani neda vysvetlit.Jednoznacne tato stanica v Dvbt chyba bola velkym prinosom pozemneho vysielania na SK.K pricinam tohto kroku sa nebudem vyjadrovat. kto sleduje dianie na trhu sa dovtipi o co tu asi ide…a Slovensky TV.divak je bohuzial na vedlajsej kolaji.

Komentáre už nie sú povolené.