Reklama

Barrandov Plus na satelite Astra 3B už aj v štandardnom rozlíšení

V poradí tretí televízny program z rodiny TV Barrandov, Barrandov Plus, je dostupný od dnes na družici Astra 3B (23,5°E) už aj v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-2). Program tak môžu približne po jednom týždni od štartu naladiť a prijímať aj zákazníci platformy Skylink, ktorí vlastnia ešte starší satelitný SD prijímač.
Pokračovanie nižšie:


Vysielanie kanálu je dostupné z frekvencii 12 168 MHz. Od začiatku je kódované systémami Irdeto (CAIDy: 0D96 a 0624), ktoré používajú dekódovacie karty Skylink. Program bude súčasťou balíčka DIGITAL, sledovať ho preto budú môcť všetci užívatelia s aktívnou kartou Skylink. Stačí teda aby bol na karte zaplatený minimálne tzv. servisný poplatok. V čase písania tejto správy však ešte program kartách Skylink nefungoval, jeho sprístupnenie sa očakáva v najbližších hodinách.

Barrandov Plus odštartoval svoje vysielanie v sobotu 16. mája, kanál kombinuje programy pre najmenších divákov s dokumentárnymi filmami. Dokumentom venuje Barrandov Plus deväť hodín svojho vysielacieho času, a to od ôsmej hodiny večer do piatej ráno, ranný a popoludňajší program patrí zase najmenším divákom.

Pripomeňme, že Skylink v posledných dňoch rozšíril svoju ponuku aj o programy E! Entertainment TV, Nautical HD a Reality Kings. Podrobnosti nájdete v tejto správe.

Technické parametre pre príjem Barrandov Plus (SD):
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 168 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Provider: Towercom

Technické parametre pre príjem programov Barrandov Plus HD, Barrandov HD, Kino Barrandov HD:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Provider: Towercom

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Vysiela ale je to stále zakódované. Chcel som to naladiť rodičom, majú starší stb.

  2. Co tu vyplakavate. Kupte si HD STB a mate pokoj, aj tak ho do roka bude treba kupit.

  3. kazdy nema 150 eur na HD satelit – ked zarabaju iba 350 eur mesačne

  4. bejvavalo… uz aj skylink sroty mas za nejakych 70 ecok. Kazdopadne nemas jedno ci si to kupis teraz alebo o rok, tak ci tak to budes musiet do 2016 kupit.

  5. Cyril aj mne je to fuk, dokonca aj fuck, ale starší ludia z ich príjmu nie sú ochotní každý rok investovať do skylinku raz výmena karty, raz stb, čo príde nabudúce? A HD im nič nehovorí a je im to jedno aj ked som sa im snažil vysvetliť, že pri hokeji zbadajú aj puk.

  6. Barrandov plus je preto kodovany lebo ešte nieje v ponuke Skylinku to je ďalši v…b!

  7. No stal sa zazrak Barrandov Plus uz vysiela konečne ho odkodovali.

Komentáre už nie sú povolené.