Reklama

TV LUX vysiela vo štvrtom multiplexe v kompresnom formáte MPEG-2

Digitálna terestriálna platforma Plustelka šíri už niekoľko dní kresťanskú televíziu LUX prostredníctvom štvrtého celoplošného multiplexu (MUX 4) v staršom kompresnom formáte MPEG-2. Okrem toho je tiež vysielanie stanice, ako sme už na našom portáli SatelitnáTV.sk informovali, dostupné od 1. apríla 2015 nekódovane (FTA). LUX tak môžu sledovať momentálne všetci majitelia set-top-boxov či televízorov s akýmkoľvek DVB-T tunerom (MPEG-2 aj MPEG-4).

Z akého dôvodu je šírený LUX v kompresnom formáte MPEG-2 nie je známe. Spoločnosť Towercom sa nám k tejto téme do dnešného dňa nevyjadrila. Doplnené: Vyjadrenie spoločnosti Towercom sme priniesli v tejto správe.
Pokračovanie nižšie:


TV Lux vysiela štandardne vo štvrtom terestriálnom multiplexe v kompresnom formáte MPEG-4 a kódovane systémom IRDETO. Program je súčasťou neplateného balíčka Plustelka mini spolu s programami ČT1 a ČT2. Pre príjem je teda potrebné zariadenie Plustelky. Následne už nie je potrebné platiť žiadne mesačné poplatky.

Majitelia prijímacích zariadení Plustelky si môžu kedykoľvek predplatiť navyše aj deväť voliteľných programov Eurosport, Eurosport 2, Film+, Viasat Explorer, Viasat History, Viasat Nature, Nickelodeon, VH1 a Spice za 5,99 eur na jedno zariadenie, respektíve 8,99 eur na dve zariadenia (TV).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Lux nech ide do prvemu muxu a do plustelky nech dju discovery a sport2.

  2. súhlasím LUX mohol by ísť do 1muxu bezplatne. Treba aj vieru k ľuďom v tejto dobe prinášať a čo k najviac ľuďom. Aj tie deti vidia len násilie v telke. Nehovorím ako kresťan, ale niekto kto chce vidieť aj čosi duchovné, veď napr. Ježiš Kristus, jeho dobro, je nielen vzorom kresťanom ale všetkým. Každí si tam čosi môže nájsť. asi tak.

  3. Tv Lux treba nahradit takov stanicov ktora Mux4 zviditelni a prilaka divakov.Tv Lux nemala byt nikdy zaradena zaradena do plustelky.Idealna pozicia pre Tv Lux je aj podla mna Mux1.

  4. Praveze dost starsich ludi si kupuje Plustelku hlavne koli Luxu. Takze tach to bol pre towercom celkom vydareny.

  5. Tah by to bol vydareny vtedy keby Towerhome ziskal aspon 10 krat viac divakov plustelky ako sa mu to podarilo za 2 roky.Uspesnost je zavisla od ponuky dnes je uz aj divak Dvbt narocny a aj preto sa tak dari nasim blizkym susedom.Maju taku pestru ponuku programov ako kablovka a preto su uspesny.

  6. Treba si uvedomit jednu vec, ze Plustelka nikdy nebude mat tolko programov ako sat. operatori. Niekomu to staci, komu nie musi si dat nieco ine. Ja mam Plustelku ako druhorady prijem programov. Na prvom mieste je satelit. Kazdopadne v ponuke chyba podla mna poriadny detsky program. Nickelodeon je onicom. U nas detska sleduju Minimax a JimJam. Aj ten Rik stoji za prd. Dokument, suhlasim jednoznacne Discovery. Z hudobnych je VH1 to najlepsie co tam je.

Komentáre už nie sú povolené.