Reklama

Towercom: TV LUX zostáva zatiaľ vysielať nekódovane a v MPEG-2

Prevádzkovateľ celoplošných DVB-T vysielačov, spoločnosť Towercom, ponechá zatiaľ vysielanie kresťanskej televízie LUX aj na ďalšie obdobie nekódovane v rámci štvrtého multiplexu v ktorom sú šírené programy Plustelky.

S vysielateľom TV LUX aktuálne prebiehajú rokovania o zabezpečení vysielania v celoplošnom multiplexe,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Michal Šuran, marketingový manažér Towercomu. „Predpokladáme, že v krátkom čase dôjde k uzatvoreniu nového zmluvného vzťahu, preto sme predĺžili promo vysielanie TV LUX v kompresnom formáte MPEG-2 počas veľkonočných sviatkov aj na ďalšie obdobie,“ dodal.
Pokračovanie nižšie:


Na našu otázku či neplánuje Towercom presunúť TV LUX do prvého multiplexu v ktorom je voľná kapacita po ukončení šírenia programu Slovak Sport.TV 3, Šuran odpovedal: „Aktuálne ostáva nekódovaný v MPEG-2 v štvrtom multiplexe.“

Rokovania medzi Towercomom a TV Lux potvrdila pre náš portál SatelitnáTV.sk aj marketingová manažérka samotnej televízie LUX, Eva Hrešková.

Do budúcna nie je teda vylúčené, že TV LUX prejde do jedného z iných celoplošných multiplexov, vďaka čomu by vysielanie televízie mohlo byť dlhodobo dostupné nekódovane (FTA). Po odchode TV LUX zo štvrtého multiplexu by sa tak uvoľnila kapacita pre ďalšie rozširovanie ponuky Plustelky.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Som zvedavý, ako sa budú cítiť zákazníci, ktorý si kupovali moduly PLUSTELKA, aby mohli sledovať LUX.

  2. TV LUX v 1. muxe by bol rozumny krok. A hned by mohli pribudnut minimalne dva nove programy do plustelky.

  3. Nač nové programy v Plustelce? Raději třeba jeden Eurosport převést do HD, to by byl daleko rozumnější počin.

  4. TV LUX nie je kresťanská televízia ale katolícka televízie je to rozdiel. Jediná televízia čo sa podobá na kresťanskou je asi zatiaľ len Televízia Z.

  5. TV LUX je zdarma dostupná aj na satelite,preto nevidím dôvod kódovať ju v DVB-T.Tlaky na odkódovanie silnejú.Navyše v mpeg-2 bude dostupnejšia.
    Pre ČT1+ČT2 sa mi stále oplatí investovať do modulu Plustelky.ČT ponúka iný rozmer televízie,aký na Slovensku nieje.STV je mierny odvar.Je to výborná vec naladiť aj cez anténu ČT.

  6. TV LUX patrí k televíziám, ktoré by mali byť nekódované, dostupná pre všetkých. Nemyslím že je len pre katolíkov, susedova malá pozerá ich Rozprávočku a Klbko a to sú ateisti. Aspoň drobec vidí aj iný pohľad – nekonzumný príklad.

  7. TV LUX sa tým pádom stáva celoplošnou televíziou s rovnakým dosahom na diváka,ako naše najväčšie televízie.

  8. Takze tu predsa len existuje cenzura 🙂 Kritizovat katolicke televizie a cirkev sa na tomto webe zjavne nesmie, ROFL. Je mi jasne, ze zverejnenie lubovolneho prispevku nie je pravo diskutujuceho, ale privilegium, no taketo sposoby su smiesne a trapne a tu som taketo volaco necakal. Asi ani tento text nebude zverejneny, tak len odkaz cenzorovi: umlcanie oponenta, resp. nepohodlneho nazoru neznamena, ze mas pravdu ty. To je len totalitna metoda na vytvorenie iluzornej moralnej prevahy. Vychutnaj si tu iluziu.

Komentáre už nie sú povolené.