Reklama

Towercom potvrdil koniec stanice Dajto v DVB-T, signál cez anténu prijíma 33% populácie Slovenska

Spoločnosť Towercom dnes oficiálne potvrdila vyradenie stanice Dajto z 1. multiplexu. „Na základe rozhodnutia vysielateľa televíznej stanice Dajto bude k 30.4.2015 ukončené vysielanie tejto stanice v 1. celoplošnom multiplexe DVB-T,“ uvádza spoločnosť v tlačovej správe.
Pokračovanie nižšie:


Podľa spoločnosti prijíma digitálne terestriálne vysielanie (DVB-T), ktoré je ako jediná voľne prístupná platforma na Slovensku bez mesačných poplatkov, takmer 33% populácie SR vo veku 15-79 rokov (Zdroj: Prieskum GfK, február 2015). Po vyradení televízie Dajto tak zostane vysielať v DVB-T (celoplošné multiplexy) aj naďalej 11 televíznych programov z toho jeden je v HD kvalite.

Našim cieľom je poskytovať televízne vysielanie divákom bezodplatne, o to viac nás mrzí rozhodnutie vysielateľa ukončiť vysielanie Dajto v DVB-T, cez ktoré prijíma tretina slovenských domácností zadarmo aj túto televíznu stanicu,“ povedal Roman Fischer, generálny riaditeľ Towercom, a.s., spoločnosti prevádzkujúcej terestriálne vysielanie.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. vypadli 3 volne stanice Slovak Sport 1 , 3 a Dajto – nabehne 1 platena Sport2. ?????????????

  2. takto to uz na slovensku chodi, kym v cechach pribudaju nove stanice na beziacom pase – pricom vsetky automaticky idu do DVB-T, tak tu stanice z terestrialu miznu, alebo krachuju uplne. okrem toho sme – okrem grecka – snad jedinou krajinou europy, ktora ma iba dva kanaly statnej televizie, z ktorych jeden ani nevysiela nonstop… len tak dalej…

  3. Dajto bude k 30.4.2015 ukončené vysielanie tejto stanice v 1. celoplošnom multiplexe DVB-T,” uvádza spoločnosť v tlačovej správe.

    je 1.5.2015 Dajto zatial funguje v pohode…

  4. 1.5.2015, 10:22 – Dajto je uz odpojene z MUX1. O 9:32 este bolo vo vysielani. Vyhlasujem bojkot celeho zvysku skupiny TV Markiza, t.j. Markiza a Doma.

  5. Dnes som prelustroval nebo – zadarmo ide Dajto na 1.0W THORN 12380 V 28000. Takze od dnes pozeram tam tuto stanicu.

  6. Plačeme za stanicou Dajto. Čo to bolo za stanicu. Opakovanie programu materských staníc a vo večerných hodinách staré trilery z osemdesiatych rokov plné sadizmu a brutality.

  7. Podla posledneho prieskumu Gfk z februara 2015 sleduje Dvbt 33% populacie co je uz vlastne tretina tv. divakov na SK.Nebyt zleho nastupu a spiatocnickeho myslenia… to cislo by dnes bolo este vyssie.Dodnes niektore agentury uvadzaju 10%sledovanost ktora vsak bola pri prechode na Dvbt a velkolepom nastupe Skylinku…..cislo 33 niekomu nevyhovuje?…..

  8. Niet sa comu cudovat markiza nahana love cize za vsetko moze markiza no a zazalovala cechov dala ich na sud takze pravdepodobne nebudeme mat ceske programy ako nova a prima narod ich nezaujima ja uz davno nesledujem sk programy ako joj markiza zavadzaju ak tvrdia ze ich sleduje cele slovensko su daleko lepsie stanice a to ceske jednoznacne oni aspon zdokonaluju pre slovakov zacina doba za opicami treba dalej vypinat a koncit tv stanice neda sa nic pozerat pretoze je to sama reklamano vsak len to markize prinasa peniaze a nic ine poznam ludi mnoho co ich markiza nezaujima a je to pravda bohuzial.

  9. lubomir: Odkial mas informacie, ze TV Mrdkiza niekoho („Cechov“) zazalovala a chce dosiahnut zakaz vysielania ceskych TV na Slovensku? Lebo akosi nic take nemozem najst. Tyka sa to satelitnych platforiem, plustelky, alebo koho? Poprosim uviest zdroj tychto informacii. A tiez ma zaujima, odkial mas spravy, ze DVB-T smeruje k tomu, ze bude cele zakodovane a spoplatnene.

    jano: To ako fakt z pozicie Thor 1.0W ide NEKODOVANE vysielanie Dajto?? Hm hm, zeby som si poriesil multifeed?

    Dandy: Mas iba ciastocnu pravdu, a to je ta recyklacia relacii a vykopavkove serialy. Ale v ostatnom si za seba dovolim oponovat – oproti Mrdkize (a Doma, ale o.k., to je zenska telka), kde prime time uz od cias Seredyzahady okupuju rozne Burlive (volo)vina a ine soap opery, tam bolo podstatne viac pozeratelnych veci – od vecernych repriz 2,5 chlapa a TBBT, ktore cez den nemam cas pozerat, cez Top gear az po nocne pokrove turnaje a Mr. GS, co mi robilo kulisu ked som makal po nociach. A obcas daky obstojny film. Na Markize okrem sprav niet co kukat, ale FAKT niet, s vynimkou dakeho vikendoveho filmu sem-tam, ktory na druhy den zreprizovala prave Dajto. Ale urcite nad Dajto neplaceme, ved cez tucet filesharingov, torrent protokol a rozne streamingove servery sa daju pososat / pozerat online dobre filmy, dokumenty, sportove prenosy a serialy, casto aj s CZ dabingom, dalej na Astre 19.2E mas za 1 (slovom jedno) panbohzaplat asi stovku nekodovanych pozeratelnych stanic (ale treba ovladat jazyky, vlastne nemcinu, ta mi uplne staci). A az pride aj k nam Netflix, bude sa to dat pozerat online aj legalne za smiesnych 10 babiek mesacne, a to vtedy, ked budem mat cas ja, a nie ked rozhodne pajac z menezdementu telky, no a vsetko bez hnusnych reklam. Rad si za toto zaplatim. Takze nech kludne zrusia / zakoduju / spoplatnia / zaseru tv8-kami a reklamami cele DVB-T, not a single *** will be given that day.

  10. Je aj na nete aktuality.sk. Markiza aJoj sa buria ceske tv stanice pzerat nemozeme aj tak ich pozerame. Staci sa pozriet co urobil skylink.Tak dlho vsetko fungovalo a to je zle hlavnu rolu hraju peniaze.Ocom sa suska to sa aj splnilo.No treba pockat co nas caka.Robim pre tv kabel a nam to ide cez rozpocet musime preladovat a ludia to nachapu pretoze nevedia co sa deje mozno po majstrovstvach padne na sat aj STV1 aSTV2 uvazuju ze budu posielat novu kartu na tieto stanice a kto ma na sat jednu sachtu ta bude prehadzovat kartu ak bude chciet pozerat STV alebo si kupi sat prijimac na dve karty samozrejme plati to pretoho co zaplat servis poplatok na skylink bola to zatial uvaha tak uvidime ale je to chore.

  11. Ja netvrdim nic na sto percent nechcem zavadzat no uskurocnit sa da vsetko no vela sa v pozadi rozprava aj co sa rozprava o DVB-T aj o satelitnych kanalov ako som pisal pracujem tv kablovku nemenovanu splocnost a vela veci sa musime dozvediet co nas caka ja viem velmi dobre,ze parabolu natocim na inu druzicu to neni problem ale co ak budu postupne odstavovat aj na satelitoch co myslite ako este dlho bude nieco za darmo?Vsetko sa da a zvlast na slovensku je vsetko mozne bola doba ked nas tv ani nezaujimala najcastejsie bolo pozerane DVD a VHS potom prisla era satelitov a len astra19 a stacilo nam to nikto si nevie spocitat kolko rocne zaplati za rok za dva za desat rokov to su obrvske peniaze myslim ak ma svoj satelit tak nech si aj oni vazia zakaznika zoberte si plynarov clovek setri a stale si najdu sposob daju vas do drahsej kategorie ale najprv vas kontrolu ci neni na cierno odber a podobne proste buzeracia no je to jedno ci to je voda,elektrika je pravda ludia setria a bohuzial nezaraba sa tak ako to vlada vidi no to som odbocil to sa deje presne predbiehaju sa medzi sebou ale nebudem poukazovat pretoze tu sa to nehodi konec koncom vsetko je na nete vsetko ma svoje plus aj minus.Ale v dnesnej dobe viac minusu.Takto sa veci maju.

Komentáre už nie sú povolené.