Reklama

RTVS už eviduje približne tisíc žiadostí na dekódovacie karty RTVS

Prvé zásielky s dekódovacou kartu RTVS, ktorá umožňuje bezplatný príjem programov Jednotka HD a Dvojka HD prostredníctvom satelitu Astra 3B (23,5°E), pošle Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) už dnes. „Dnes odchádza prvá zásielka cca 150 kariet,“ povedal pre náš portál SatelitnáTV.sk PR manažér RTVS Juraj Kadáš. Prvé zásielky s kartami by tak mohli záujemcovia mať na svojej adrese ešte tento týždeň.
Pokračovanie nižšie:

Podľa Kadáša eviduje celkovo RTVS už približne tisíc žiadostí na vydanie dekódovacej karty RTVS. Pripomeňme, že Telerozhlas pritom spustil objednávací formulár pre všetkých koncesionárov len v stredu 15. apríla 2015. Žiadnu špeciálnu kampaň na túto možnosť bezplatného príjmu HD programov pritom v televízii ani v rozhlase zatiaľ nerobil.

Karta RTVS je posielaná na adresu platiteľa koncesionárskych poplatkov úplne bezplatne. Na jednú domácnosť je však možné objednať maximálne jednu kartu. „Jednému platiteľovi úhrad za služby RTVS vydávame len 1 kartu,“ povedal Kadáš.

Oba televízne programy RTVS v HD kvalite vysielajú prostredníctvom satelitu Astra 3B (23,5°E), frekvencii 12 363 MHz. Rovnakú satelitnú pozíciu využíva aj satelitná platforma Skylink. Zákazníci platformy však prístup k programom zatiaľ nemajú vzhľadom k tomu, že nedošlo do dnešného dňa k dohode medzi RTVS a spoločnosťou M7 Group. „Rokovania naďalej pokračujú, stále veríme v dohodu,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk PR manažér RTVS Juraj Kadáš.

TIP: Jednotka HD a Dvojka HD zatiaľ nebudú dostupné zákazníkom Skylinku

Programy Jednotka HD a Dvojka HD sú tak zatiaľ aj naďalej dostupné iba majiteľom dekódovacích kariet RTVS, ktoré pracujú v dekóderoch Irdeto. Karty je možné objednať cez webový formulár na adrese: http://www.rtvs.org/a/78161_vydanie-satelitnej-rtvs-karty

Technické parametre pre príjem programov:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: áno (Irdeto)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ak pojdu tempom 150 kariet denne do vianoc by mohli mat vsetci zaujemcovia.

  2. to ako furt budem meniť kartu? raz skylink alebo STV či ako?

  3. Doba dvoch kariet tu uz bola. SlovakLink/CzechLink alebo Skylink/CS Link a prichadza to zas. Doterraz sa tu nadavalo na Skylink ako len zvysuje poplatky a teraz ked niekto pride s niecim rozumnym je zase problem pre niektorych. Nikto vam nekaze platit Skylink. Jedontka HD je aj v Magio a DIGI.

  4. RTVS by ale mohla aj zverejniť technické podrobnosti. Hlavne ako to je so zápismi na kartu. Ide o to, že keď sa karta nebude používať napr 1-2 mesiace či sa deaktivuje a kde a ako budem môcť požiadať o reautorizačné zápisy. Lebo ak bude RTVS prevádzkovať karty tak ako drvivá väčšina providerov, tak na kartu chodia pravidelné „predlžovacie“ zápisy, a keď tieto z dôvodu nepoužívania karty nebudú na kartu zapísané tak karta prestane hrať. Alebo bude karta aktivovaná durch naveky?
    Zatiaľ na toto nemajú žiadnu infolinku a aby to išlo cez web ako u skylinku to by som chcel asi veľa.
    www.satelitnatv.sk – mohli by ste to zistiť a doplniť to sem na Váš web.

  5. Treba si počkať na skúsenosti prvých majiteľov. Podľa mňa to bude mať v rukách Towercom. Ešte sa nevie ani či sa bude musieť karta registrovať. Je tam veľa nejasností ako keby to bolo zbúchané za jeden deň.

  6. Hlavne,že vysielajú skoro týžden pre nikoho blbi blbí.To sa môže stať iba na SK,hanba,fuuuj.

  7. Hlavne,že to nikto nepozerá a skoro týždeň vysielajú sami pre seba.To proste nechápem a môže sa to stať iba na SK.Ktovie kolko ich to zatial stálo.

  8. ved ohnu zakaznicku zonu pre Plustelku, a mozete si resetovat kartu do aleluja 🙂

  9. No dobre, keď dostanem kartu, čisto teoreticky, koľko by ma stál jednoduchý satelitný prijímač S2 a parabola na príjem :1HD a :2HD?

  10. Towercom ktory plati celu distribuciu 1HD a 2HD ma asi veľa chechtakov ked si dovoli vysielať pre NIKOHO.A rozlišenie nieje HD-1080i ako avizovali ale len SD-576i.A na šizlinku ho nečakajte.Tí su tiež vych…y.

  11. Mne to stále hlási „Nesprávny formát VS“ . Poradí prosím niekto čo s tým ? Ďakujem.

  12. To IGGY..
    Pokiaľ tým VS myslíš variabilný symbol, a máš na mysli formulár na stránke RTVS. Tak ten vyplňuje iba taký záujemca, ktorý platí koncesionársky poplatok prostredníctvom pošty.. Pre váščinu z nás platí kolónka číslo jeden.. EV.číslo SIPO dokladu.. 🙂 Pokiaľ tým myslíš niečo iné tak to treba aj napísať konkrétnejšie..

  13. LaCi, díky ! Formulár som už včera odoslal, takže ostáva len čakať kedy karta príde. Ďakujem.

  14. Manuál na používanie IRDETO karty na príjem programu RTVS – JEDNOTKA HD, DVOJKA HD..

    rtvs.org/a/78549_manual-na-pouzivanie-irdeto-karty-na-prijem-programu-rtvs-jednotka-hd-dvojka-hd-jednotka-sd-dvojka-sd

    Prvé dekodovacie karty RTVS dnes boli doručené záujemcom ktorí si ich objednali prostredníctvom formulára na stránke RTVS..

    Karta je plne kompatibilná a dekodovacimi modulmi IRDETO CI a CI+ a bude možné ju inštalovať vo všetkých TV so zabudovaným modulom (slotom) pre sat.vysielanie ako aj STB ktoré podporujú tento typ dekodovacích kariet..

    Po doručení vyskúšam kartu ako v TV tak aj v STB a napíšem ako funguje resp. nefunguje..

  15. tak mne sa teda v prvej várke karta neušla. Som veľmi zvedavý kedy budú distribuované ďalšie karty

  16. Kedy si objednaval? Ja som hned 15.4. cakam ze ak to poslali pondelok dnes to mam doma. Som zvedavy.

  17. Fyzicky karta neprišla este nikomu. A to som skoro zamestnanec 🙂

  18. juro –
    A vysielať zadarmo chcú dokedy???Je to naozaj nehorázne takto vyhadzovať peniaze cez okno,ved to nikto na Astre 23,5° v HD ešte nikto nepozerá celý týždeň!Ak si skoro zamestananec tak sa na to v práci spýtaj a daj nejaké info.Je to naozaj smiešne,ba až trápne…

  19. kostik123 – oni to maju zadarmo az do roku 2017. Toto vsetko cvaka Towercom.

  20. kostik ahoj, presne ti odpovedal fajnsmeker. A okrem toho Towercom ma na to kopec prachov ktore môže investovať len na podobné účely. A tých kopec prachov ma od štátu z dôb čo dostal na rozbeh DVBT…a musí ich preinvestovať. Inak by ich musel vrátiť….A vynašiel zázrak ako na to : kartu RTVS

  21. Potom ale nie je pravda, že poslali prvé zasielky v pondelok. Dnes už by to určite niekto musel mať.

  22. Další odrb Towecomu.Bližia sa MS v hokeji a dovtedy nepošlu všetkym zaujemcom kartu/eše žiadne neposlali/.A hokej budu vysilať cez Astru pre Marťanov.Towercom treba znarodniť.

  23. Už mi to začína pripadať ako jeden veľký ofajč od rtvs, nikto nemá žiadnu kartu a ktovie či vôbec mať bude.

  24. Dobrá rada kúp si hracie karty a máš postarané o zábavu.Priateľov na tento druh zábavy nájdeš stále.-
    Karta pre HD-rtvs-je len dočasné riešenie-ak skončí SD-rtvs bude to aj povinnosťou -GLIS-linku -vysielať sa bude už len HD. !!!
    Zákon o verejnoprávnej televízii on nemože ignorovať či porušovať.
    V tom mi date za pravdu.
    Zatiaľ čumte na SD a to sme v ktorom storočí-ísť smer vzad.
    Všade sa len mudruje a mudruje.

  25. To uz Vahostav vyplati skor veritelov ako posle RTVS kartu.

  26. Skôr prídu mimozemšťania ako tá karta. RTVS vysiela HD signál iba pre mimozemské civilizácie, treba zistiť či majú zaplatené koncesionárske poplatky 😉

  27. Ako malé deti :-)))
    Na tomto fóre sa strieda cca 15 aktívnych ľudí a už tu padajú reči a nadávky že odrb storočia.. Tisíc ľudí eviduje RTVS ale karty patria Towercomu to add jedna. add dva. 150 kariet je ako kvapka v mori a ktovie či polovica z nich aj vôbec vie čo s tým urobiť.. Treba mať trochu trpezlivosti a hlavne rozumu! Hádam si priatelia nemyslíte že Towercom zostane vysielať len STV na svojich kartách. rokuje sa kade tade po europe ale viacmenej je isté, že česká platforma CT bude onedlho robiť spoločnosť STV.. Časom pribudnú aj platené programy tomu sa nevyhneme, ale je rozdiel platiť (príklad) za 48 slovenských a českých programov z balíčkov Digital a Digital HD (Skylink) SErpo 34,00 € /rok ako za to isté o polovicu menej!!! o balíkoch nemá zmysel v tejto chvíli písať. Verím však, že Towercom dá hlavy dohromady a urobia tomuto nekalému zdieraniu na Slovensku a v Čechách koniec.. A nebojte sa, nejedná sa iba o Skylink ale aj jeho klon Freesat.. Ostáva aj veriť, že Antik sa nestane nástrojom ich peňazí a nepoddá sa Luxemburskému psovi ako nechutné suché granule v zagrcanej myse..

  28. Karty si rozdali medzi sebou zamestnanci rtvs. A viac niet tak do konca roka mozno budu mat vsetci.

  29. A vy čo ste všetci padli na hlavu šak Towercom je stále skylink akurát sa presťahoval do Luxemburska M7- daňový raj. Tak ten stým poriadok určite nespraví. A tie karty RTVS sú divne. ďalšia politika…. Skôr si myslím že je to zámer rozdeliť platformy na Sk a Cz.

  30. Myslim, ze som bol medzi prvymi ziadatelmi a do dnesneho dna neprislo nic.Je problem v RTVS alebo v poste?

  31. Dnes mi poštárka doniesla zásielku od RTVS. A hádajte, čo bolo v obálke? Biela karta s červeným rtv:. Len keby som ju mal do čoho strčiť.

  32. Karta dosla. A tu konci moje nadsenie. Po strceni do pristroja ( citacka Irdeto v pristroji Topfield 7700 HSCI) program nerozkodovala. Uz na to cumim cca 1/2 hod a nic. Nemoze redakcia overit funkcnost tychto kariet?

  33. Tak som kartu obdržal.
    Vyskúšal v sat zariadení v module CI+ SMIT bohužiaľ píše: Program nateraz nie je možné sledovať.
    Vyskúšal som všetko možné kombinácie no kartu sa mi nepodarilo rozbehať ani v čítačke.. síce program STV HD načítala, ale vypisuje že je kodovaný a nie je možné ho sledovať.. Modul je OK nakoľko Skylink v ňom funguje normálne.. V TV tunery detto.. to isté zistenie. takže idem pátrať čo sa deje uvidíme no vypadá to na providera ktorý ešte nespustil kodovanie signálu alebo nwm..

  34. LaCi mam identicky problem s citackou Irdeto Neotion CI+ 1.3 Skylink ready thttp://www.datart.sk/Dekodovacia-karta-NEOTION-Skylink-Ready-Neotion-CI-1-3.html. Citacka je funkcna a skusal som ju v oboch slotoch Topfield TP 7700 HSCI. Prosim, ak ma niekto riesenie dajte vediet.

  35. reMilan: Takže nabehlo to v pohode CA modul treba to tam vložiť a manuálne pridať TP potom uložiť a nechať bežať na tme.. keď nabehne program stačí presunúť kartu do modulu CL alebo CL+ a už zostanú spustené služby..

    : enjoy :

  36. ešte dodám: kartu v CA slote treba nechať dokým nenačíta zápis od providera cca 15-30min.. mne to trvalo okolo 10.. (pri spustení STV1hd)

  37. re LaCi: Spustilo sa to samo cca po styroch hodinach. Myslim ,ze problem bol na strane providera. A myslim, ze to ani neprizna.

  38. od vipisania formulara a objednania karty uz presli dva tyzdne a karta stale neprisla

  39. karta mi stale nedosla a tak to vyzera ze uz ani nebude potrebna.

    Skylink sa dohodol s RTVS a v priebehu dnesneho dna by malo dojst k pripojeniu kodovacieho systemu Skylinku k obom STV HD.

  40. Pre mne je karta RTVS potrebna kedze nemam funkcnu kartu Skylink a idu my iba volne programy.

Komentáre už nie sú povolené.