Reklama

Noví prevádzkovatelia regionálnych DVB-T multiplexov

Prevádzkovateľ regionálnych multiplexov, spoločnosť Multichannel, informoval v týchto dňoch Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) o prevode práv povolení na DVB-T multiplexy v jedenástich mestách po celom Slovensku na novú spoločnosť Obecné siete so sídlom v Nitre. Oznam na webovej stránke si všimol jeden náš čitateľ.

Vďaka prevodu práv sa môže stať spoločnosť Obecné siete druhým najväčším poskytovateľom regionálnych DVB-T multiplexov na Slovensku, hneď za spoločnosťou AVIS.
Pokračovanie nižšie:


Nový držiteľ práv tak môže prevádzkovať vysielače v mestách Bratislava (59. kanál), Košice (33. kanál), Prešov (34. kanál), Žilina (23. kanál), Banská Bystrica (25. kanál), Nitra (42. kanál), Trnava (30. kanál), Martin (23. kanál), Trenčín (34. kanál), Poprad (30. kanál) a Prievidza (34. kanál).

Okrem vyššie uvedených zmien došlo v marci aj k zmene prevádzkovateľa multiplexov Bratislava (55. kanál) a Jaslovské Bohunice (59. kanál), ktoré prevádzkovala doteraz spoločnosť T-videoagency. Novým prevádzkovateľom sa stáva spoločnosť Crystal Trade.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Riegionalky je asi jedina cesta ako rozbehnut DVB-T u nas.

  2. Je tu niekto z Bratislavy? Vysiela reg. multiplex na k. 55 z Kamzíka?

  3. Zaujímavé…niekde zaznelo,že Multichannel sa vzdal projektu regionálky v okr.Prievidza-no napriek tomu ako vidím v plánoch stále figuruje,napriek tomu,že zálusk s regionálkou na okr.Prievidza nedávno oznámil Avis…no uvidíme či niečo uvidíme.

  4. divák z PD … ako sa zdá, odpískali všetkých 10+1 vysielačov, čo bude ďalej, záleží na novom držiteľovi povolení

  5. Otázne je , či budú mať čo vysielať . Všetko stojí fúru peňazí a každý ledva prežíva .
    Dodnes nemá ani AVIS plné MUXy , pritom veľa miestných MUXov malých televízií ich nemajú naplnené ani podľa zákona pre min.obsah.
    Naviac , aj propagácia DVB-T ako celku je na Slovensku biedna , okolo už vysielajú v T2 , mp4 , a tú sa trápime s SD kvalitou a minimálnym pokrytím.

  6. Najvacsiu chybu v dvb-t na Slovensku spravil Telekomunikacny urad ked pridelit Towercomu vsetky styri muxy. A teraz to aj podla toho vyzera. Towerkom nevie nic dokoncit. Keby som mal dobry prijem cz a pl muxov o nase ani neskrtnem.

  7. To:Maroš. Aj mne uz od decembra zmizol k.55 z kamzika. Nikde sa o tom nic nepise, nikdo neodpoveda. Som zvedavy ci to uz teraz znova pustia.

  8. Len náhodou som sa dozvedel na inom fóre, že k.55 z Kamzíka má technickú poruchu od decembra 2014. Nejaké poškodené antény alebo také niečo, či sa pracuje na odstránení poruchy, neviem.

Komentáre už nie sú povolené.