Reklama

Na kartách RTVS je možné prijímať už aj programy Jednotka a Dvojka v SD kvalite

Spoločnosť Towercom dnes pripojila kódovací systém Irdeto (CAID: 0668), ktorý využívajú nové dekódovacie karty RTVS, k programom Jednotka a Dvojka v štandardnom rozlíšení (SD) na satelite Astra 3B (23,5°E). Pre majiteľov dekódovacích kariet RTVS to znamená, že okrem programov v HD kvalite budú môcť prijímať bez mesačných poplatkov aj programy v štandardnom rozlíšení.
Pokračovanie nižšie:


Dekódovaciu kartu RTVS tak môžu využívať ako majitelia HD prijímačov, tak aj SD. Podmienkou je však aby mali čítačku dekódovacích kariet Irdeto, respektíve dekódovací modul. Funkčnosť kariet v univerzálnych čítačkách nie je zaručená.

Pri programoch RTVS v štandardnom rozlíšení však treba pripomenúť, že budú vysielať len do konca roka 2016. Do tejto doby si tak musia či už majitelia dekódovacích kariet RTVS, alebo aj Skylink vymeniť svoje satelitné prijímače za nové s podporou príjmu programov v HD kvalite.

Kartu RTVS poskytuje verejnoprávny vysielateľ zadarmo a bez ďalších mesačných poplatkov divákom, ktorí platia tzv. koncesionárske poplatky. O kartu je možné požiadať prostredníctvom webového formulára na webovej adrese: http://www.rtvs.org/a/78161_vydanie-satelitnej-rtvs-karty

Technické parametre pre príjem programov Jendotka a Dvojka v SD kvalite:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 836 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 5/6
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Kódovanie: áno (Irdeto)
Provider: Towercom

Technické parametre pre príjem programov Jednotka a Dvojka v HD kvalite:
Družica: Astra 3B (23,5°E)
Frekvencia: 12 363 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 29500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: áno (Irdeto)
Provider: Towercom

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Kartu RTVS som si objednal ešte predvčerom. Som zvedavý ako dlho budem čakať. Či to stihnú ešte pred MS v hokeji.

  2. Ja vypalnikom zo Skylinku prajem, tak dufam ze sa nedohodnu. Nech si poriesia vlastnu distribuciu ako to ma DIGI ci Magio. Od ludi peniaze brat vedia a len sa doteraz prizivovali na vsetkom co sa dalo.

  3. No paráda, tak mám telku Samsung s CI slotom na 1 kartu. Tú druhú kartu na príjem HD RTVS si mám strčiť kam? Do zad**? Žiadnu krabicu k telke nechcem!!!!! Dúfam že sa dohodnú so ski linkomn, ináč odchádzam.

  4. Chcem sa spýtať, kde vsuniem tú kartu RTVS, keď na mojom prijímači (LinkBox HD) už mám kartu Skylink Irdeto. To do tej istej šachty vojde aj tá RTVS?

  5. Nie. Do jednej citacky nevlozis dve karty. Musis mat prijimac s dvomi citackami.

    Skylink ale zaujem o tie programy ma vid sprava:
    http://www.satelitnatv.sk/2015/04/rtvs-jednotka-hd-a-dvojka-hd-zatial-nebudu-dostupne-zakaznikom-skylinku-dalsie-podrobnosti/

  6. – blesk – A kde chceš odíst do západného nemecka…? najlepšie by bolo keby odišlo viac staníc zo Skylinku.

  7. Mne tá karta navyše nevadí. Skylink nemám takže mám voľný slot a teda aj miesto na RTVS kartu. Dúfam že príde čím skôr.

  8. Ako by fungoval TV s DVB-T a S2? Aký zlučovač by bol vhodný na zlúčenie koaxu antény DVB-T a SATu?

  9. Tak ako doteraz, dobre 🙂 Ono to funguje v podstate ako zlucovac aj rozbocovac. Hore na streche/pod povovalom das jednu skrinku, ktora bude sluzit ako zlucovac DVB-T+DVB-S a dole to zase rozbocis a mas to tahane po jednom kabli. Alebo dole moze byt kludne aj zasuvka.

    Ja pouzivam cesku znacku EPM Centauri P 105 emp-centauri.cz/index.php?lang=cz&page=prodview&id=200

  10. Je pekne ze na karte idu aj SD programy…
    A ma uz vobec niekto tu kartu, kedze „uz“ od 15.4.2015 vysielaju a formular na objednanie karty bol na ich stranke „v predstihu“.

  11. Objednaval som 15teho a zatial mi nic neprislo. ANi len potvrdenie ze som nieco objednal.

  12. To Milan..
    Pokiaľ vlastníš satelitný prijímač tak pod kartou (čitačkou kariet), kde máš vloženú svoju kartu od operátora napr. Skylink. Je slot na modul CI alebo CI+.. ten si dokúp niekde v eshope stojí cca 30 euri a do neho zasunieš kartu RTVS a následne celý modul zasunieš do satelitného tunera.. Potom len v menu naladíš kartu a dalej je to otázka DO..

  13. Karty distribuované od Towercomu (RTVS) budú postupne doručené na domácnosti podľa SIPO prednostne a to do konca tohoto mesiaca. Prvé karty už boli odoslané. Ostatné domácnosti ktoré platia prevodným príkazom budú doručované v priebehu budúceho mesiaca. Na jednu domácnosť je možné objednať iba jednu kartu a inak tomu nebude ani v budúcnosti.

  14. formular som uz davno napisal a poslal a karta este stale neprisla

  15. Vyzerá to tak, že tu kartu ešte nikto nemá: http://forum.satelitnatv.sk/prispevok/karta-rtvs/

  16. Len neviem ako vyriešiť to, že pred tým satelitným tanierom sa mi rozrástol pekný smrek a signal je taký že keď zafúka vietor tak to štvorčekuje takže možem mať aj kartu zo zlata. A liezť hore a obrezávať sa mi ho nechce. Dal by sa zničiť nejakým jedom nech opadá a nech sú suché konáre?

Komentáre už nie sú povolené.