Reklama

Markíza ukončí šírenie televízie Dajto v DVB-T

Prvý terestriálny multiplex opustí už v máji 2015 komerčná televízia Dajto, ktorú prevádzkuje Markíza Slovakia. Informuje o tom samotná televízia vo vysielaní. Oznam môžu vidieť diváci, ktorí sledujú program prostredníctvom DVB-T vysielačov 1. multiplexu, ktorý pokrýva približne 80% obyvateľov Slovenska. Dôvod ukončenia nie je známy, aktuálne ho zisťujeme.
Pokračovanie nižšie:


Dajto vysiela nekódovane (FTA) prostredníctvom 1. celoplošného DVB-T multiplexu od 24. apríla 2013. Prevádzkovateľom je spoločnosť Towercom. V multiplexe sú v súčastnosti šírené programy Dajto, Infokanál, Senzi, TV 8 a WAU.

Po športových programoch Slovak Sport.TV 1 a Slovak Sport.TV 3, ktoré vyradila spoločnosť Towercom z dôvodu neplnenia si záväzkov, prídu diváci, ktorí prijímajú signál cez DVB-T, o ďalší program.

Po ukončení šírenia programu v DVB-T bude tak stanica Dajto dostupná už len u vybraných káblových, satelitných či IPTV operátorov.

Doplnené 29. apríla 2015:
Markíza sa oficiálne nechce k téme vyradenia stanice Dajto z celoplošného multiplexu vyjadrovať. „Dajto nájdu diváci bežne v základnej ponuke operátorov a SD signál televízia dokonca poskytuje bezplatne,“ uviedol pre náš portál Lukáš Kočišek PR manažér TV Markíza.

Dajto_dvb_t1

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. tot by ma veru zaujímalo kôli čomu DAJTO vyradujú z ponuky, verejné tv pomali iba na platených kanáloch, načo vlastne DVB-T bude, na stv1-2 a TA3 ? Načo potom ten strašný digitál, ked tam vlastne nič nebude………

  2. Hmm kam sa hrabeme na našich bratov čechov kde do DVB-T pekne programy pribudaju a u nas ubudajú.

  3. Dôvod je jednoduchý…….prachyyyyy!!! v markize sa zrejme šetrí kde sa dá….otázkou ostva kolko% sleduje dajto cez DVB-T a či je to pre nich rentabilne platit distribuciu cez pozemne vysielace….

  4. reklama ide 20 min a film 10, osrat celu Markizu aj s Dajtom, ten chudobny sport si pozriem na 5 inych kanaloch

  5. keby markiza chcela setrit prachy, tak zacne vysielat v mpeg4 vsetky svoje programy v dvb-t…
    ale dajto mi nebude chybat, za posledne roky som ho pozeral presne 0 minut (slovom: nula)

  6. Ľutujem starých ľudí, ktorí majú len VOĽNÚ TELKU. Pomaly im poberú všetky stanice. Keď zrušili FOOR tvrdili, že všetky programy (hlavne pre starších) budú dávať na DAJTO. To je hanba. A Towercom ten už od februára dáva náhradu za SLOVAK SPORT 1, 2. To je zlodejina, možno náhradou myslia TV8. Slovenskóóóóóóó.

  7. Len aby to nebolo take bububu od Narkozy ze chcu vediet kolki sa im ohlasia ze sleduju program cez antenu aby ho nerusili.

  8. Jednoznačná snaha o rozširovanie SAT. Najprv STV1HD aj STV2HD ako „darček“ od TOWERCOMU a teraz DAJTO. Nedajme sa zmanipulovať televíznou lobby. DVB-T je predsa zo zákona, stačí sa uskromniť. Veď platíme koncesionárske poplatky a 4,64 EURO mesačne za čumenie do bedne je myslím si dosť.

  9. Aspoň uvoľnia miesto pre nový program. Ja si myslím, že tie odnože TV Markíza a TV JOJ urobili hlavne kvôli tomu, aby obsadili pozície v multiplexoch a zabránili konkurencii. Mohli by celý ten multiplex použiť na Plustelku s kódovanými kanálmi. Ja si platím Plustelku hlavne kvôli VH1 a Viasat. Na káblovke ma balík vychádza drahšie a satelit nechcem mať na okne. 🙂

  10. Pani toto je koniec towercomu.Suran si moze tu slucku o dvb t vysielacoch co tam bezi v rozliseni horsom ako analog strcit do r.ti.Z ich cenami tam za dva roky bude len stv 1.2.A cakat na slovensku dvb t 2?No ….. asi tak rok 2500 ked uz cely svet pojde na 8K mozno 100K.

  11. To sa dalo čakať. Koncesia, ktorú platíte ide na zbohatlíkov v RTVS a Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie , ktorá je úplne zbytočná , mal som možnosť zúčastniť sa tkzv. Verejného vypočutia, pre získanie licencie. Ako to dopadlo? Fraška, otázky od blbcov, ktoré nemali zmysel. V rade sedelo plno hlupákov, ktorí poznali problematiku len z časopisu. Otázky a ich spôsob predkladania mi pripomenuli časy komunistov. Preto sa nečudujte, že štát naviac zbytočne platí aj darmožráčov v civilnej obrane. Na informovanie obyvateľstva Slovenska nebudú mať o chvíľu žiadnu terestriálnu cestu, všeko predali cudzine. Towercom, ten nebude zadarmo vysielať, jeho vedenie by bolo hlúpe. Sme občanmi štátu, ktorý riadi úspešná vláda volená nami. Preto sa nečudujte musíte byť spokojní.

  12. Odchod TV Dajto z DVB-T, je tvrdá rana.Tak pre divákov,ako aj pre samotný projekt DVB-T na Slovensku.Celé sa to sype-rozpadá…Len podotknem,že dodnes neprišla avizovaná náhrada za odpojený Slovaksport 1 a Slovak sport 2.Ak sa Towercom nespamätá,pomaly uvažujem o odchode z DVB-T príjmu.Je to voda na mlyn pre Skylink a káblovky.

  13. congratulation towercom len tak dalej nasrať vam do ruk a mesiac vás nepustiť k vode

  14. Ticho závidím bratom čechom a hambím sa za Slovensko,čo k tomu viac dodať.

  15. No, predal to M. Dz. s I. M., ktorí idú teraz dávať rozumy susedom.

  16. Jednozancne ide o peniaze. Towercom pyta vela, Markiza setri a ludia sa mozu ist past. Ak clovek ma zle otoceny byt, teda nedostupny pre satelit, je odkazany bud na volnu DVB-T alebo nejakeho providera. Ceny providerov su vsak neskutocne (za rocny platbu sa da kupit satelitny prijimac aj s montazou a zaplatit poplatok Skylinku na dva roky) a sluzby poskytovane nie su na urovni. Ako uz bolo uvedene, v Ceskej republike to pochopili, u nas ide vzdy len o rychly zisk. Vivat financnym skupinam a verim, ze posledny „zhasne“ a to nie len vysielanie ale aj svetlo. :-))).

  17. Ináč sa smejem dal som si spraviť antenu aby som vedel cvhytiť stanice cez DVB-T ( mám aj satelit od Digi ) Všetko som chytil čo som potreboval ale nato by som chytil aj Dajto som si musel namontovať druhú antenú keďže nemajú pokryté celé slovensko takže to môže byť ukradnuté. Proste susedia či Česky alebo Maďarský majú s prepáčením po kk.t staníc cez DVB-T a u nás berú stanice z DVB-T. Napr. v maďarsku nemajú problém s vysielaním kanálov ako Digi Sport aj u iných operátorov ako len Digi ( tam ešte asi nevedia čo znamená slovo exkluzívne.

  18. a naco potom ten humbuk ohladom priamych prenosv z fortuna ligy…?

  19. Bude vysielat dalej. Pamatate si na markizu hd skylinku ake bolo velke halo. A co sa udialo? Nic.

  20. fzj: Coze to podla teba predali Dzurinda s Miklosom? Licenciu na sirenie DVB-T predala Ficova chamrad Towercomu (rozumej: J&T, ktori stoja aj za Skylinkom, staci si pozriet web Towercomu – iny paskvil, nemaju tam ani mena pri fotkach sefov predstavenstva, LMAO, no a historiu firmy, ktora vznikla tesne predtym, si datuju do r. 1956, muhehe). A ten predaj, resp. tender, bol vedeny extra pochybnym sposobom, ako skoro vsetky tendre v rezii Smeru-KSC, okrem ineho kvoli tomu protipravne odvolali sefa RRTV B. Macaja, ktory kritizoval celu tu frasku. Ale toto ovca ako ty netusi a nechce vediet. Alebo si tym myslel, ze predali TV kanal Dajto? Lebo potom mas drzku este viac vykradnutu, nez sa zdalo. Rusenie Dajto, ktora patri Mrdkize, ktora patri nadnarodnej firme CME, je cisto zalezitostou (a hanbou) CME a Mrdkizy (a jej najnovsieho rumunskeho sefa) a nie Dzurindu s Miklosom (ti dvaja maju tiez kadeco za usami, ale toto urcite nie). Takze cest praci a vytiahni si hlavu z rekta.

  21. Towercom ma svoju cenu a moze osrat celu Markizu. Keby vemi chceli mohli prejst na MPEG-4 ako Senzi a platili by o polovicu menej ako teraz.

  22. Takého neokrôchanca som tu ešte nezažil ako si Ty, dr. B. Nutty, vraj „dr.“.
    Mimochodom CME už dávno nemá toho Rumuna (Sarbu, či kieho ďasa škaredého), toho v rodnej krajine (slovník M. Dz.) stíhajú pre rôzne finančné machinácie. A tým predaním som myslel telekomunikácie! A potom už bol čas na rôzne čachre-machre, do ktorých sa namočili všetky garnitúry pri moci. Nikoho neobhajujem, nemám na to dôvod! Apropó, takmer všetci politici na Slovensku, až na malé výnimky, mali nejaké aktívne (alebo aj skryté, aby sa mohli čistúčko pretriasať pred ľuďmi) spojenie s KSS a nie s KSČ.

  23. MPEG-2 pretlačili hlavne súkromné televízie, aby zahltili muxy svojim narkotickým lojom. A pokojne to malo byť v MPEG-4, ba dokonca mohli sme ísť hneď v DVB-T2. Lenže tu bola čiasi spiatočnícka chamtivosť. A potom sami padli do jamy, ktorú vykopali.

  24. Situáciu s rozpadom Towercom DVB-T,by mohol využiť AVIS-DVBT so svojimi lokálkami….

  25. Informacia z Markiza je že zajtra už Dajto v DVB-T nebude.

  26. fzj: 1. Ked pocujem a vidim papagajovanie bezobsaznych a hlupych kecov poniektorych politikov v takychto forach, buchnu vo mne sadze, preto som ta tak zostekal. Takze som obcas neokrochanec a hulvat, to uznavam. Som zvedavy, ci aj ty dokazes uznat, ze tvoj prispevok, na ktory som reagoval, bol nezmyselny a bezobsazny.
    2. To „dr.“ si spoj so zvyskom mojho nicku … uz ti dochadza? 🙂 Hint: drbnuty. Bravo, skvely postreh. Neber vsetko uplne vazne.
    3. M. Settele je stale sefom Mrkvyzy. Ten zacal s rusenim kadecoho, najprv to bol Fooor (ziadna skoda), teraz Dajto. Tam aspon vysielali nieco ine, nez sprasene turecke telenovely a burlive v(ag)ina.
    4. Co maju telekomunikacie s DVB-T, resp. TV vseobecne? A ak si mal na mysli Slov. radiokomunikacie, ktore sirili analogovy TV signal, tak ta zas musim uzemnit, ze s nimi nemal „M. Dz.“ tiez nic do cinenia a nikto ich nepredal. Navyse dnes uz analog davno nevysiela, iba DVB-T, a ten siri Towercom, teda uplne ina haved, pardon, firma.
    5. Tych, co nemali nic s KSS ci s KSC zas nie je v politike az tak malo, horsie je, ze cela vlada a najmenej 83 kolesikov v churale ma komunizmus zazraty v hlavach, no a potom to u nas vyzera tak, ako to vyzera (jeden priklad z tisicov je aj zmanipulovany tender na DVB-T vysielanie a nasledky tu vidime). A uplne najhorsie je, ze nacelnik Komancov trepe nezmysly, ktore 40% populacie verklikuje po nom bez toho, aby sa obtazovali zamysliet sa, kolko je na nich pravdy, logiky a nakolko koreluju s faktami („…predal to M. Dz. s I. M. …“, aby som citoval klasika ;). A to ma vytaca a nuti ma k neokrochanosti, cim sa zas vraciame na zaciatok. Howgh.

  27. fzj: A este jedna vec: MPEG-2 sa pouziva kvoli kompatibilite, dost vela ludi ma starsie TV a STB, ktore stvorku nepodporuju, no a komercne telky potrebuju, aby ich reklamy vyrazili mozog z hlavy co najvacsej mase, potom za ne mozu pytat viac. Inak prechod na MPEG-4 je jednoducha, rychla a lacna zalezitost – teda pre vysielatela (uz k tomu parkrat doslo, Slovak sport 3 pred odpojenim presaltoval z MPEG-2 na MPEG-4, TV ku-kLUX-klan v MUX4 zas opacne zo 4-ky na dvojku). S tym DVB-T2 mas pravdu, rozhodla zrejme (aj) nenazranost Towercomu, ktory nechcel investovat do drahsej modernejsej techniky, oni vobec nakupuju tie najlacnejsie smejdy, preto tak casto vypadava signal, aspon tu u nas. To je vseobecne politika J&T a ich dcerskych firiem – Towercom, Skylink, Skytoll …

  28. Dajto nechajte – Doma mozte odstranit. – alebo to dajte do mpeg4 a nechajte obidva.

  29. „Snažili sme sa vypočuť hlasy futbalových priaznivcov, ktorí majú o slovenský futbal eminentný záujem a túžili vidieť fortunaligové zápasy aj na voľne šírenom televíznom kanály. To sa nám spolu s našim marketingovým partnerom UFA Sports podarilo, a preto by som sa chcel poďakovať všetkým zúčastneným stranám, že sme napokon dospeli k dohode. Najväčším víťazom sú teda fanúšikovia, ktorí tak budú môcť sledovať napínavý záver našej ligy ako na DIGI Sport, tak aj na TV Dajto,“ neskrýval radosť prezident Únie ligových klubov. Ivan Kozák.
    Takže my fanúšikovia sme najväčší …………………..

  30. Jano
    30.04.2015 at 17:48

    Dajto nechajte – Doma mozte odstranit. – alebo to dajte do mpeg4 a nechajte obidva.

    Přesně tak. Ať to vysílají (Doma+Dajto) v MPEG4 v muxu 2, a bude to OK.

  31. Je to na hovno zrusil som kablovku a dal som sa na terestrial nakolko som sledova skoro kazdy vecer dajto a teraz si mozem zapalit sviecku a polozit do starej telky a napisat Dajto a popzerat do riti Biznis je biznis.Hovorilo sa ze sa nic nebude kodovane a pridavat postupne dalsie programy a teraz chcu len hrabat vsetko je to na h………

  32. Všetko je o peniazoch. Skôr si myslím, že Markíza sa rozhodla šetriť a našla spôsob ako na to, lebo podľa nej sleduje televiziu cez antenu len 10% divakov z toho možno 1% Dajto. Treba však poslať sťažnosť priamo do Markizy nech vedia koľko nás sleduje programy cez antenu.

  33. Nech sa *** celá Markíza,hajzli nenažraní,nech si *** tie reklamy

  34. Markiza a setrit???
    Vsak na jej kanaloch je viac reklam ako programu!?!
    A napriek tomu tato „firma“ nezaplati tomuto statu na daniach ani CENT!!!
    A teraz Dajto?
    Chore, chore, chore!
    Co pomoze tomuto statu?
    Na vystrahu vesat za miesky tzv. kompetentnych zlodejov?!?
    Kde to zijeme…

  35. strčte sa do riti, mám DVB-T a filmy ste vysielali dobré. Týmto prichádzate len o divákov. Prídete o to tak isto ako o TV Foor keď nebudete mať pozeranosť.

  36. Zásadne nepozerávam nezmyselné seriály a ani neviem rozlíšiť, ktorý ide na Markíze, ktorý na JOJ a podobne. Faktom je, že Dajto bola asi najpozerateľnejšia TV stanica Slovenska nedávnej minulosti. Keď to nevie CME komerčne využiť, môžu to tu zabaliť. Zvyšok vysielania má úroveň „nepozerateľné“ pre priemerne a viac inteligentné publikum.

    Gratulujem pánovi riaditeľovi Markízy, úspešnému rakúskemu manažérovi!

  37. Podla vsetkeho vyradenie Dajta sposobilo meranie sledovanosti kde sa Dvbt urcite hybe omnoho vyssie ako je uvadzane v prieskumoch co je vsak nekorektne k divakom Dvbt tak ako aj k vysielatelom.Dvbt ma na SK kazda druha rodina popri inom druhu prijmu a toto sa pri prieskumoch nebralo pravdepodobne do uvahy.Stb si divaci beru z domacnosti do zahrad na ryby a i. Vyuzitie Dvbt ma naozaj omnoho sirsi rozmer ako sa na prvy pohlad zda. Bohuzial na to doplatil v prvom rade divak. Nieco podobne sa teraz deje s detskymi kanalmi na ktorych zaradenie do Dvbt zatial marne cakaju nasi najmensi divaci.

Komentáre už nie sú povolené.