Reklama

České Rádiokomunikácie rozširujú RS 8 o nový vysielač Veselský kopec – Nový Jičín

České Rádiokomunikácie posilňujú pokrytie Regionálnej siete 8 (RS8) a pridávajú do nej nový vysielač Veselský kopec pri Novom Jičíne. Jeho oficiálna prevádzka bude zahájená v stredu 22. apríla 2015 približne o 10.00 hod. Podľa prevádzkovateľa sa tak zvýši pokrytie RS 8, a tá bude svojim signálom dostupná pre 55,3% obyvateľov Česka, najmä v oblasti krajských miest a ich okolia.

Regionálna DVB-T sieť RS8 tak bude vysielať už prostredníctvom 15 vysielačov v rámci celej Českej republiky. RS8 Českých Rádiokomunikácií (ČRa) využívajú existujúci aj noví prevádzkovatelia televízneho vysielania, ktorí majú záujem cieliť predovšetkým na obyvateľov väčších aglomerácií. Dopĺňajú tak širokú programovú ponukou celoplošného televízneho vysielania DVB-T v Česku, diváci tu nájdu stanice Óčko Expres, Mňam TV, Noe TV, Sport 5 a Slovak Sport.TV.
Pokračovanie nižšie:

Pozemné televízne vysielanie DVB-T je najdôležitejšou distribučnou platformou, ktorú využívajú takmer dve tretiny domácností v ČR, a ich počet sa stále zvyšuje. Hlavným dôvodom vysokej obľuby pozemného vysielania je ľahký príjem, ktorý je na rozdiel od iných platforiem úplne zadarmo. Na rozvoji terestrickej platformy vysielania neustále pracujeme, pretože záujem verejnosti dlhodobo rastie, to je vidieť aj na príklade investície do výstavby nového moderného vysielača Veselský kopec pri Novom Jičíne, “ hovorí generálny riaditeľ ČRa Martin Gebauer.

Česká Regionálna sieť 8 disponuje kapacitou ôsmich SD TV programov MPEG-2 (720 x 576) alebo ekvivalentne štyroch programov v HD kvalite MPEG-4 (1920 x 1080). Vysielač Veselský kopec pokrýva okrem Nového Jičína aj ďalšie mestá v regióne, napríklad Valašské Meziříčí, Hranice a Fulnek. Nový vysielač je možné naladiť na 56. kanáli, disponuje výkonom 1kW s horizontálnou polarizáciou. Technické parametre sú 27 Mbps; mod. 64-QAM, Sys Mode 8k; Guard Interval 1/32; Code Rate 3/4.

RS8_NJ
Mapa pokrytia RS 8 – Vysielač Veselský kopec pri Novom Jičíne.
RegNet8_04_2015_m
Pokrytie RS 8 – Celá ČR

 

Mohlo by vás ešte zaujímať