Reklama

AVIS preladil lokálny multiplex v Martine na nový kanál, vyhovel tak divákom

Telekomunikačný operátor AVIS preladil dnes svoj lokálny DVB-T vysielač v Martine na nový kanál. Miestny multiplex, ktorý doteraz vysielal na 54. kanáli je možné naladiť po novom už na 41. kanáli. Spoločnosť tak vyhovela divákom, ktorí sa sťažovali na rušenie signálu českého verejnoprávneho multiplexu (ČT 1, ČT 2, ČT sport, ČT 24) z kóty Lysá hora, ktorý vysiela práve na 54. kanáli.
Pokračovanie nižšie:

Miestny vysielač v Martine bol spustený koncom októbra 2014, podľa platného povolenia je umiestnený na budove Slovenskej národnej knižnici, vysiela s vertikálnou polarizáciou a s výkonom 2 kW. Povolenie je platné do 30. septembra 2015.

Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk vysielajú v multiplexe aktuálne štyri televízne kanály TV Severka, Šlágr TV, TV Písnička/Country no.1 a TV Noe. Všetky sú šírené nekódovane (FTA) a v kompresnom formáte MPEG-2.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Avis, máte pochvalu. Ale toto je len kvapka v mori. Napr. v Piešťanoch AVIS z TT na k. 49 sa bije s V. Klobouky.

  2. A čo Trenčín k.40 ? Ten by sa bil zase z Brno kojál 2mux. Kanál pridelený ale zatiaľ nevysielajú (vysielač Drietoma) vie niekto prečo?

  3. AVIS pochvala. Vie niekto kedy zacne vysielat k41 Bojnice – Regia?

  4. Vďaka, veľká vďaka patrí Avistelu za preladenie z k 54 na k 41,od všetkých divákov z miest Martin a Vrútky a celého regionu Turiec.

Komentáre už nie sú povolené.