Reklama

ANTIK Sat presúva štart o niekoľko týždňov, testy na satelite pokračujú

Satelitná platforma ANTIK Sat, ktorá mala podľa už zverejnených informácií odštartovať 31. marca 2015, presúva svoj oficiálny štart o niekoľko týždňov.

Ako už mohli niektorí čitatelia zaregistrovať, na satelitných transpondéroch postupne pribúdajú programy, ktoré budú súčasťou našej ponuky. Napriek tomu, komerčný štart služieb sme sa rozhodli o niekoľko týždňov odložiť z dôvodu lepšej pripravenosti služby pre klientov pri oneskorení niektorých dodávateľov komponentov celého produktu. O ďalších podrobnostiach budeme včas informovať,“ uviedol pre náš portál SatelitnáTV.sk Peter Blaas, riaditeľ pre rozvoj ANTIK Telecom.
Pokračovanie nižšie:


Z dôvodu prebiehajúcich jednaní a príprav nebola doteraz zverejnená ani kompletná ponuka televíznych programov ANTIK Sat, ako ani finálny cenník. Stále však môžeme vychádzať z údajov, ktoré boli zverejnené ešte minulý rok na tlačovej konferencii. Predbežnú programovú ponuku platformy nájdete v tejto správe, predbežný cenník zase tu.

Aj napriek tomu, že ANTIK Sat neodštartoval podľa pôvodného plánu, testuje na satelite Eutelsat 16A (16°E) svoje programy na troch satelitných transpondéroch. O aké konkrétne programy sa jedná, nie je známe, keďže všetky testovacie programy majú v názve Test Channel.

Pred niekoľkými dňami však k vybraným programovým pozíciám s názvom Test Channel začal pribúdať už elektronický programový sprievodca (EPG) a podľa neho sa nám podarilo zistiť, že testovacími kanálmi sú:

ČT1 (Test Channel 1)
HBO (Test Channel 4)
Nova Sport, (Test Channel 7)
TV Nova (Test Channel 8)
ČT2 (Test Channel 12)
TV Barrandov (Test Channel 17)
Slovak Sport TV (Test Channel 24)
Prima ZOOM (Test Channel 29)
ČT 24 (Test Channel 36)
Film Europe (Test Channel 43)
HBO 2 (Test Channel 46)
HBO Comedy (Test Channel 47)
Fine Living (Test Channel 45)
Jim Jam (Test Channel 48)
Šlágr TV
+ niekoľko ďalších programov je stále bez EPG.

Všetky programy sú kódované systémom Conax (CAID: 0B00).

Technické parametre pre príjem test kanálov:
Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 10 928 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/5
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 11 093 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/5
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Družica: Eutelsat 16A (16°E)
Frekvencia: 11 057 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/5
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ich serióznosť a dôveryhodnosť sa už teraz naštrbila. Takto fungujú iba slovenské garážové firmy á la Slovak Sport a spol., že sa ich existencia vyvíja zo dňa na deň, z hodiny na hodinu, bez akejkoľvek predbežnej komunikácie. Z hľadiska PR smerom k verejnosti, už pred samotným spustením jedno veľké faux-pas, palec dole.

  2. Cele zle. Mali to spustit este minuly rok, teraz to odlozili zase a ktovie ci aj vobec nieco pustia. Na druhej strane je mozno toto ich taktika. Aj zla reklama je reklama 🙂

  3. Mne sa najviac páči veta: Budeme včas informovať. Včera, teda v deň plánovaného spustenia nevyšla od Antiku ani jedna správa o tom, že sa niečo odkladá. Zbabelo mlčali. Chcel som si kúpiť kartu kvôli Conaxu, ale keď k tomu takto pristupujú, tak nekúpim nič. Čo sa týka tých slabých transpondérov, tak to uvidia potencionálny zákazníci, keď začne pršať.

  4. No veď to. Normálna spoločnosť by informovala o sklze najneskôr pár dní pred avizovaným štartom, ktorý sa napokon nepodaril. Hrozné je, že sa o nepodarenom štarte ani informovať nepodarilo.

  5. Oni to chceli spustit este pred zvysenim servisneho poplatku Skylinku, to sa ale nepodarilo. Lebo je vsetko naprd a to nehovorim o signale. Toto je horsie ako stara DIGI.

  6. To je to iste jak zo smarttvboxom,kvalita otrasna a programy pridavaju raz za 10 rokov obrazne aj to regionalne,velky palec dolééééééééééééééé……………

  7. Tak s tym smarttvboxom nemozem s tebou suhlasit. Kvalita je postacujuca aj na moj 32 palcovy LCD TV. A co sa tyka pridavania programov. Ved len za poslednu dobu pridali CT:D, RiK, TV Severka, CT art, Country no.1. A inak vacsina programov je bez poplatku, takze aj keby nepridali nic neriesim.

  8. Smartbox je len z nudze , Inak kvalita obrazu slaba a to meskanie stanic cca 40 sek a seknutia v obrazoch najcastejsie pred koncom programu je tiez nic moc.

    v januari 2013 som kupoval smartbox a pisali ze bude onedlho platena ponuka s dalsimi stanicami a ze archiv je na 3 mesiace zdarma atd… Dodnes nespustili ziadny plateny kanal ale aspon je archiv 2 roky zdarma 🙂

    A najviac sa mi paci ako pisu ze tam je XY kanalov ale pritom je 1/2 regionalnych a ajtak ich nikto nepozera a dalsia 1/2 su zdvojene stanice akoze HD 🙂

  9. Tak s tým nesúhlasím , práve regionálky cez SMARTy pozerajú , stačí akýkoľvek internet . Sú totiž oblasti kde nemajú inú možnosť distribúcie lokálok a regionálok.
    Zaplatiť dnes za celoplošné alebo regionálne DVB-T je priam nemožné.
    Som vysielateľ regionálky a vyhovuje mi to na Antiku , zároveň táto sieť je aj distribučným kanálom do menších kábloviek po dedinách.

  10. A ešte dodám , tvrdenie, že nikto nepozerá lokálky a regionálky je zcestne , práve tam sú informácie pre starších , ktorí nesedia na internete.

  11. Len v tom prípade si objednám ich satelitnú službu, ak nasledujúce programy budú v HD kvalite: HBO, HB02, HBOComedy, Cinemax, Cinemax2 a Film Europe. Tiež by neuškodilo keby mali samostatný erotický balík a možnosť výberu zostaviť si vlastný balík podobne ako u Skylinku, to znamená minimálne zo 7 programov, a to zo všetkých programov.

Komentáre už nie sú povolené.