Reklama

Active TV opäť obnovila vysielanie na satelite Astra 3B

Český televízny kanál Active TV, ktorý vo svojom vysielaní prináša prevažne programy so zameraním na veštenie a interaktívne kvízy, opäť obnovil po niekoľkých týždňoch svoje vysielanie prostredníctvom satelitu Astra 3B (23,5°E). Teraz však vysiela na novej frekvencii 11 934 MHz, z ktorej sú dostupné zákazníkom platformy Skylink aj programy Eroxxx, Docubox či Fightbox. Jedná sa o kapacitu spoločnosti Media Broadcast.
Pokračovanie nižšie:


Vzhľadom k tomu, že Active TV vysiela z transpondéra, ktorý pracuje v norme DVB-S2 je nutný pre príjem satelitný HD prijímač aj napriek tomu, že samotný program je šírený v kompresnom formáte MPEG-2 s rozlíšením 704 x 576 px.

Počas písania tejto správy sa ešte program nenachádzal v zozname FastScan, ktorý využívajú Skylink Ready boxy. Je teda nutné si ho manuálne naladiť.

Active TV nevysiela len prostredníctvom satelitu, ale na území Česka aj cez štvrtý terestriálny celoplošný multiplex (MUX 4), ktorý pokrýva viac ako 95% obyvateľov krajiny. Prevádzkovateľom multiplexu je spoločnosť Digital Brodcasting.

Technické parametre pre príjem zo satelitu:
Družica: ASTRA 3B (23,5°E)
Frekvencia: 11 934 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Kódovanie: nie
Provider: MEDIA BROADCAST
Názov: ACTIVE TV

Mohlo by vás ešte zaujímať