Reklama

Eurosport predstaví európskym futbalovým fanúšikom severoamerickú Major League Soccer

Eurosport oznámil, že dosiahol dohodu so severoamerickou futbalovou ligou Major League Soccer, vďaka ktorej bude vysielať zápasy MLS na európskom kontinente. Štvorročná zmluva zahŕňa vysielanie až do roku 2018 (sezóna MLS trvá od marca do decembra) a je najrozsiahlejšou dohodou o vysielaní MLS v zahraničí v histórii.

Dohoda zahŕňa exkluzívne televízne a digitálne práva na všetky zápasy ligovej sezóny, MLS play-off, MLS Cup a All-Star Game. Zápasy bude Eurosport vysielať na oboch programoch Eurosport International a Eurosport 2 a budú dostupné aj na aplikácii Eurosport Player.
Pokračovanie nižšie:


Major League Soccer odštartovala v roku 1996 a v súčasnosti ju hrá 20 klubov z USA a Kanady. V posledných rokoch zaznamenala liga významný nárast popularity a priemerná návštevnosť prevyšuje NBA aj NHL.

Mám radosť, že môžem oznámiť našu dlhodobú spoluprácu s MLS. Nedávne prestupy Stevena Gerrarda a Franka Lamparda sú ďalšími dôkazmi, že liga investuje do celosvetovo uznávaných mien, čo jej pomôže na medzinárodnej úrovni. Eurosport bude MLS vysielať naživo a tiež v hlavnom vysielacom čase, aby MLS predstavil čo najširšiemu publiku v Európe. Dohoda s MLS je významným krokom v posilňovaní futbalového vysielania Eurosportu a zároveň znamením, že v Eurosporte veríme v rast a potenciál MLS,“ uviedol generálny riaditeľ Eurosportu Peter Hutton.

Partnerstvo s Eurosportom nám umožní významne rozšíriť našu medzinárodnú stopu. Eurosport si vybudoval výbornú povesť vysielaním skvelého športového obsahu a my sme nadšení, že sme jeho novým partnerom. Čaká nás vzrušujúce sezóna MLS plná svetových hviezd ako David Villa, Frank Lampard a Kaká, celkom budú hrať MLS futbalisti zo 60 krajín,“ dodal prezident MLS Business Ventures Gary Stevenson

Eurosport bude každý hrací týždeň vysielať naživo až 4 zápasy MLS vrátane nedeľňajšieho večerného prenosu od 23 hodín a potom od 1 hodiny v noci z nedele na pondelok. Každý hrací víkend bude uvedený v piatok 30-minútovým magazínom, ktorý predstaví nadchádzajúce ligové kolo.

Mohlo by vás ešte zaujímať