Reklama

El Clásico už túto nedeľu na Sport1

Vrchol sezóny La Ligy je tu. Tento víkend veľa napovie, kto nakoniec získa majstrovský titul. V nedeľu večer sa na štadióne Camp Nou chystá El Clásico čiže zápas domácej Barcelony s Realom Madrid. Atmosféra pred zápasom roka je veľa napätá. Diváci na Slovensku a v Česku budú môcť zažiť túto atmosféru vďaka športovému kanálu Sport1, ktorý prinesie priamy prenos už túto nedeľu od 20:45.

Ešte pred niekoľkými týždňami sa na výslnie prvého miesta tabuľky s presvedčivým náskokom štyroch bodov vyhrieval Real Madrid. Streleckým štatistikám s veľkým náskokom kraľoval opätovný držiteľ Zlatej lopty Cristiano Ronaldo. Potom ale prišiel absolútne nečakaný výpadok a hanebná porážka 0: 4 od mestského rivala Atlética Madrid a od tej doby to cez niektoré čiastkové úspechy išlo s hrou Realu od desiatich k piatim. Všetko vyvrcholilo minulý týždeň ďalšou ligovou prehrou v Bilbau a nepresvedčivým postupom v Lige majstrov (napriek domácej porážke od Schalke). V tabuľke tak Real predstihla iba o bod Barcelona.
Pokračovanie nižšie:


Odrazom tejto formy sú aj výkony najlepšieho strelca Cristiana Ronalda, ktorý zatiaľ v roku 2015 zaznamenal na svoje pomery podpriemerných 5 ligových gólov.

Naopak Lionel Messi v tomto kalendárnom roku dal už 17 ligových gólov (vrátane troch hattrickov) a po poslednom kole vystriedal s celkovou bilanciou 32 gólov na čele streleckých štatistík ligy Cristiana Ronalda.

Vo vypredanom deväťdesiattisícovom kotli Camp Nou to nebude len o futbale. Svoje o tom vie aj komentátor prenosu pre Sport1 Milan Štěrba: „Mal som to šťastie, že som bol priamo na štadióne pri posledných dvoch ligových stretnutí Barcelony s Realom Madrid. Fanúšikovia si počas zápasu nič nedarujú. Každú sekundu je vidieť a počuť, že na seba narážajú dva navzájom sa nenávidiace svety. Katalánsky a Kastílsky.

Vyrovnaný boj o titul, stretnutie najlepších futbalistov planéty, stret nenávidených rivalov a impozantná atmosféra na vypredanom štadióne v Barcelone, ktorý má kapacitu takmer sto tisíc miest. Je jasné, že na všetkých divákov Sport1 čaká v nedeľu od 20:45 jedinečný zážitok.

Mohlo by vás ešte zaujímať