Reklama

ACTIVE TV dostala od českého regulátora pokuty v celkovej výške viac ako milión Kč

Interaktívna televízia ACTIVE TV, ktorá sa vo vysielaní zameriava na veštenie či interaktívne súťažné formáty dostala od českej Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie (RRTV) štyri pokuty v celkovej výške 1,05 milióna českých korún (36 568 €). Informoval o tom tamojší mediálny regulátor.

Najvyššiu pokutu udelila RRTV televízii vo výške 500 000 Kč za to, že odvysielala teleshoppingový blok na erotickú spoplatnenú telefonickú linku, ktorý obsahoval sexuálne praktiky, zobrazené úplne otvorene a samoúčelne bezprostredne pred 6. hodinou ráno, kedy sa predpokladá, že televíziu sledujú aj deti a kedy niektoré televízie vysielajú programy orientované výlučne pre detských divákov.
Pokračovanie nižšie:


Druhú pokutu vo výške 300 000 Kč udelila rada televízii za odvysielanie teleshoppingového bloku EZO.TV, ktorý predkladal tvrdenia o zdravotnom stave volajúcich ako fakty, čím podporoval správanie ohrozujúce zdravie, pričom niektorí diváci si zistenia a rady protagonistky mohli vyložiť ako náhradu lekárskej starostlivosti a zanedbať tak prevenciu či liečbu aj závažných ochorení.

Pokutu vo výške 50 000 Kč musí zaplatiť vysielateľ za Kvíz, ktorý bol podľa rady nekalou obchodnou praktikou. Poslednú štvrtú pokutu vo výške 200 000 Kč udelila rada ACTIVE TV za to, že jej neposkytla záznam z vysielania.

ACTIVE TV len pred nedávnom ukončila vysielanie prostredníctvom českého 3. multiplexu. Televíziu však môžu aj naďalej prijímať diváci prostredníctvom satelitu Astra 3B (23,5°E), kde je dostupná nekódovane z frekvencie 11 895 MHz. Zákazníci platformy Skylink ju nájdu v zozname FastScan na programovej pozícii číslo 38.

Mohlo by vás ešte zaujímať