Reklama

Slovak Sport.TV 2 končí v celoplošnom multiplexe, vysielať chce ďalej v lokálnych multiplexoch

Slovenský športový kanál Slovak Sport.TV 2, ktorý nahradil 15. januára 2015 v prvom celoplošnom multiplexe kanál Slovak Sport.TV 3, ukončí šírenie svojho programu prostredníctvom prvého multiplexu. Informoval o tom dnes prevádzkovateľ stanice, ktorý sa rozhodol svoj druhý program šíriť cez lokálne multiplexy.
Pokračovanie nižšie:


Slovak Sport.TV 2 bude dostupný divákom aj naďalej prostredníctvom terestriálneho vysielania, no už len v rámci lokálnych terestriálnych multiplexov, ktoré prevádzkuje operátor AVIS. Malo by sa tak stať v najbližších týždňoch. O podrobnostiach Vás samozrejme budeme ešte na našom portáli SatelitnáTV.sk informovať.

Kapacita lokálnych multiplexov operátora AVIS je teraz zaplnená, pred zaradením Slovak Sport.TV 2 bude preto musieť AVIS vyradiť z ponuky jeden doterajší kanál. Aký to bude, zatiaľ nie je známe. „Zatiaľ neviem, je to v riešení,“ uviedol pre náš portál technický riaditeľ spoločnosti AVIS Branislav Kašuba.

Isté však je už teraz, že Slovak Sport.TV 2 bude prostredníctvom lokálnych vysielačov vysielať v kompresnom formáte MPEG-2. K dispozícii tak bude divákom aj so staršími set-top-boxami.

Aktualizované o 12:50:
Vyššie uvedené zmeny sa netýkajú programu Slovak Sport.TV, ktorý je dostupný zákazníkom platformy Plustelka. Vysielanie prvého programu Slovak Sport.TV tak bude aj naďalej dostupné vo štvrtom celoplošnom multiplexe.

Podľa najnovších informácií portálu SatelitnáTV.sk odpojí dnes Towercom oba programy Slovak Sport.TV. Viac informácií si môžete prečítať v tejto správe.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Veľmi zlá správa! Môžme len špekulovať,aké je skutočné pozadie tohto príbehu.Slovaksport zrejme ide dolu vodou.Po zaniknutej trojke pomaly odchádza do zabudnutia aj dvojka.Odísť do lokálnych multiplexov je len trápenie-minimálne pokrytie+malý dosah na divákov = pár šťastlivcov.V celom okr.Prievidza nieje žiadny lokálny mux.Ťažiskovým športom je podľa Slovaksport basketbal a ten je na Hornej Nitre č.1.Je to strata nielen pre okr.Prievidza ale celé DVB-T na Slovensku.No čo už….som zvedavý,kedy sa preberie STV -s avizovaným návratom STV3.

  2. Avis je už celoplošným hráčom, posilou sú Košice a Prešov , na východe pomôžu aj Michalovce. Nech naplní komplet muxy a diváci nech si bez poplatkov naladia všetky stanice , takmer 20 zo vzduchu.

Komentáre už nie sú povolené.